Kevin Spacey får første filmrolle efter anklager om seksuelle krænkelser

Filmen handler en blind kunstner, der har en guddommelig evne til at male portrætter af folk ved udelukkende at høre deres stemme.

Kevin Spacey vender tilbage til skærmen, når han skal medvirke i sin første film, siden han i 2017 stod over for anklager om seksuelle overgreb.

Det er den italienske producer Franco Nero, der har hyret Kevin Spacey til sin kommende film ’L'uomo Che Disegnò Dio’.

Det er en lavbudget indiefilm, hvor den 61-årige skuespiller skal spille en lille rolle som efterforsker i politiet. Franco Nero skal selv spille hovedrollen som en blind kunstner, der har en guddommelig evne til at male portrætter af folk ved udelukkende at høre deres stemme.

- Jeg er meget glad for, at Kevin har sagt ja til at medvirke i min film. Han er en dygtig skuespiller, og jeg kan ikke vente med at indspille, siger Franco Nero til ABC News.

Over 30 anklager

Kevin Spacey har ikke medvirket i hverken film eller tv-serier, siden han for fire år siden blev anklaget for at have krænket unge mænd og mindreårige.

Det startede med, at skuespiller Anthony Rapp i et interview til internetmediet Buzzfeed News i oktober 2017 fortalte, at Kevin Spacey gjorde seksuelle tilnærmelser mod ham i 1986. Dengang var Anthony Rapp 14 år.

Siden kunne CNN rapportere, at otte nuværende eller tidligere ansatte på tv-serien 'House of Cards' fortalte, at Spacey skabte et giftigt arbejdsmiljø. Og en tidligere ansat anklagede ham for overgreb.

Herefter tog anklagerne fart, og i november 2017 kunne også Storbritanniens prestigefyldte teater The Old Vic oplyse, at det havde modtaget 20 klager om "upassende opførsel" fra Hollywoodstjernen, der var kunstnerisk leder af teatret i London over et årti.

De mange beskyldninger betød, at han blev persona non grata i film- og tv-branchen, og han blev blandt andet skrevet ud af den populære serie 'House of Cards', hvor han spillede hovedrollen Frank Underwood.

'Letters to Juliet' og 'Die Hard'

I alt har flere end 30 personer fremsat anklager mod Kevin Spacey.

To af sagerne mod Kevin Spacey er blevet droppet på grund af forældelsesfristen, mens flere sager fortsat venter på en afgørelse.

Kevin Spacey har mere eller mindre holdt sig uden for offentlighedens søgelys siden 2017 og har heller ikke kommenteret sin medvirken i den kommende film ’L'uomo Che Disegnò Dio’.

Franco Nero, der har hyret Kevin Spacey, har blandt andet spillet rollen som Django i den originale 'Django'-film. Derudover har han medvirket i 'Letters to Juliet' og 'Die Hard'.