Eurovision

Danske Thomas Stengaard står bag to sange i årets Eurovision-finale

Det er langt fra første gang den danske sangskriver har et bidrag med ved Eurovision Song Contest.

Selvom Danmarks sang er slået ud af årets Eurovision Song Contest, så er der alligevel danske islæt i finalen i aften.

Italien stiller med rockbandet Måneskin, og her er bandets bassist - den 20-årige Victoria De Angelis - halvt dansk.

Derudover har sangskriveren Thomas Stengaard bidraget til sangene fra både Cypern og lilleputnationen San Marino.

Cypern stiller op med sangen 'El Diablo' og San Marino med nummeret 'Adrenalina'. Begge bidrag spås gode placeringer fra bookmakerne.

- Jeg er glad. Det er altid en speciel oplevelse at få lov til at være med til det her cirkus. Jeg hygger mig og glæder mig til at se det i aften, siger han til TV 2.

En sang med 'smæk på'

Det er ikke første gang, Thomas Stengaard har et bidrag med med ved Eurovision Song Contest.

I 2013 var han også med til at skrive sangen 'Only Teardrops', som danske Emmelie de Forrest vandt med ved finalen i Malmø. Desuden har Thomas Stengaard to gange stået for det tyske bidrag til den internationale konkurrence.

I 2018 fik tyske Michael Schulte og balladen 'You let me walk alone', som blandt andet var skrevet af Thomas Stengaard, en fjerdeplads i finalen.

- Det er bare noget, jeg gør, når det er ved at være sæson. I år lavede jeg en håndfuld sange, og så blev jeg kontaktet af nogle lande, som ville høre, om jeg kunne lave noget for dem, og så kunne de få dem her, siger Thomas Stengaard, der beskæftiger sig med andet end Eurovision-sange resten af året.

Han beskriver selv årets bidrag som "sange med smæk på".

- Folk har siddet derhjemme og isoleret sig længe og kedet sig. Så jeg tænkte, at det ikke var i år, man skulle have en eller anden langsom ballade.

Gennemfører trods corona

Sidste år blev Eurovision Song Contest aflyst på grund af corona. Dermed kom vinderne af den danske konkurrence Ben & Tan ikke til at bidrage med deres sang "Yes".

I år har man dog valgt at gennemføre - dog med et arrangement, der er noget anderledes, end det plejer at være.

Normalt ville showet, som i år finder sted i Rotterdam i Holland, blive afholdt i en fuld sal. Men i år er tilskuerantallet begrænset til 3500 tilskuere til både generalprøver og til hver af de to semifinaler, der fandt sted tirsdag og torsdag aften, samt til finalen i aften.

- Det er noget, der virkelig bliver taget meget seriøst. I virkeligheden hviler alle øjne på os, fordi hele kulturverdenen er desperate for at komme i gang igen. Vi vil gerne vise, at man sagtens kan afholde store events, som stadig foregår ansvarligt, siger Thomas Steengaard, som medgiver, at der ikke er blevet festet lige så meget i år, som der er de andre år, han har været med.