Underholdning

Mobning i 'Paradise Hotel' har sat gang i debatten om, hvad der er ok i realityverdenen

Det er ikke første gang, at der har været tale om mobning på 'Paradise Hotel'.

Mobning og hård tone er igen i år blevet et tema i TV3's realityprogram 'Paradise Hotel'.

Flere deltagere fra årets sæson har nemlig følt sig mobbet og "kørt på" inde på hotellet. Og blandt seerne er der også blevet bidt mærke i en stikkende og ondskabsfuld tone.

- De sagde, at jeg var dum hele tiden. Det var som om, at det var det eneste, de kunne sige til mig, siger Lukas Tsatiris til TV 2.

Han er en af dem, der blev "kørt på" på hotellet, og han blev blandt andet kaldt "dummere end vådt bølgepap" og spurgt om, hvad der mon foregår i hans "tømte hoved".

- Jeg vil ikke sige, at det var ubehageligt. Jeg har oplevet det mange gange. Jeg tænker, at når folk siger sådan noget til mig, er det dem, der er idioter, siger Lukas Tsatiris.

Men selvom han ikke følte sig mobbet, men kun "kørt på", skriver flere på sociale medier, at Lukas Tsatiris blev "åbenlyst mobbet", og at "det er så grimt at se på".

Flere episoder med mobning

En anden deltager fra dette års 'Paradise Hotel', Monique Kromann, oplevede også, at der var en hård tone på det mexicanske hotel. Hun følte sig både holdt udenfor og mobbet.

- Det er sgu mobning, når to piger rotter sig sammen mod én. De frøs mig ude, siger Monique Kromann til TV 2.

Og det er ikke kun i år, at der er blevet talt om mobning i de luksuriøse omgivelser i Mexico.

Sidste sæson valgte Christoffer Berg Pedersen at forlade hotellet af samme grund.

- De rottede sig sammen og gjorde alt for at få mig ned med nakken. Et eksempel kunne være, at alle fem drenge står oppe i baren, og så bestiller de kun fire drinks i stedet for fem, fortalte han til SE og HØR i den forbindelse.

Flere vil nok også huske Amalie Szigethy fra sjette sæson af 'Paradise Hotel'. Hun har efterfølgende beskrevet, at hun blev "voksenmobbet" på hotellet ved at blive holdt udenfor og stemplet som dum.

Normaliserer dårlig opførsel

Sagerne om mobning på 'Paradise Hotel' er ikke kun problematiske for de deltagere, det er gået ud over.

Det er også med til at normalisere, at det er ok at tale grimt til hinanden, når den slags bliver vist på tv – ovenikøbet til en ung målgruppe.

Det mener tv-tilrettelægger og influencer Nikita Klæstrup.

- Drama, skænderier og følelser uden på tøjet er en naturlig del af reality-tv, men episoder som den, hvor de andre deltagere kører på Lukas, er den slags, som man får ondt i maven over. At den slags får lov til at gå hen usagt i programmet er med til at normalisere, at sådan må man godt tale til hinanden, siger Nikita Klæstrup til TV 2.

Hun har ikke en klar opskrift på, hvordan de, der producerer realityprogrammer, skal håndtere den slags situationer, men mener, at det er en diskussion, man løbende kan have.

- Der er også en episode i et af afsnittene, hvor en af de mandlige deltagere forsøger at overtale en kvindelig deltager til at sove med ham. Hun siger nej, men han fortsætter, og først da en anden mandlig deltager bryder ind, og den kvindelige deltager begynder at græde, stopper han med at forsøge at overtale. Det viser også, at der er brug for, at vi taler om samtykke, siger hun.

Afstemning

Bør mobning blive klippet ud af programmer som 'Paradise Hotel'?

"Tolererer ikke mobning"

Nent Group, der producerer 'Paradise Hotel', skriver i en mail til TV 2, at de er meget opmærksomme på deltagerne - både før opholdet, under opholdet og efter opholdet i Mexico.

- Produktionen gør rigtig meget ud af at briefe deltagerne på, at mobning ikke er en opførsel, som vi tolererer, og at deltagerne altid kan komme til dem, hvis de har brug for at tale off cam, og vi kan ikke genkende, at nogen har givet udtryk for, at de har følt sig mobbet under den nuværende sæson af 'Paradise Hotel', skriver de i en mail.

De har ikke ønsket at medvirke et i interview med TV 2 og svare på, hvordan den grove tone blev håndteret nede i Mexico, og hvor grænsen går i forhold til, hvad der vises på tv.

Ikke alle er lige stærke

På trods af kommentarer om manglende intelligens og hård tone er både Lukas Tsatiris og Monique Kromann glade for at have deltaget i 'Paradise Hotel'.

Men de havde gerne set, at der blev taget mere hånd om dem under opholdet i Mexico. For det er ikke sikkert, at andre havde kunnet tackle den hårde tone på samme måde som dem.

- Jeg håber i hvert fald fremadrettet, at det er noget, som de vil lægge lidt mere mærke til. Jeg vil sige, at jeg er en ret stærk person, men vi er ikke alle lavet af det samme materiale, siger Monique Kromann.

Også Lukas Tsatiris siger, at det havde været rart, hvis nogen havde trådt ind:

- Jeg synes ikke, at der var nogen, der trådte ind og sagde, at de skulle geare lidt ned. Måske ville jeg gerne have haft det. Det ville være dejligt, siger han.