Hjem til gården

Lagde du også mærke til det? Vinderen af tv-program sendte særlig hilsen i finalen

Simon Rasmussen vil bruge gevinsten på oplevelser med sin familie. Men han har også lovet en af de andre beboere en tur.

29-årige Simon Rasmussen vandt overlegent over 57-årige Hanne Holdt-Simonsen i dette års ’Hjem til gården’-finale.

Mens han lynhurtigt fik gravet en plade op fra en stor bunke jord, fandt en talkombination og fik adgang til en række vidensspørgsmål, stod modstanderen Hanne Holdt-Simonsen stadig og gravede.

Faktisk nåede hun aldrig at få gravet træpladen op, før Simon Rasmussen havde svaret på alle spørgsmålene, bygget en trappe og ringet på klokken.

Lige inden Simon Rasmussen gjorde det, strakte han sin højre arm i vejret og pegede mod himlen.

Og det var der en helt særlig mening med.

For blot få dage forinden havde han fået overbragt en trist besked via telefon.

En særlig aftale med sin far

Da Simon Rasmussen meldte sig til ’Hjem til gården’, var hans farmor syg. Og da han blev valgt som en af de 14 beboere, lavede han en aftale med sin far om, at faren skulle ringe, hvis der skete noget med farmoren.

Flere gange undervejs tænkte Simon på sin farmor – på hvor meget han glædede sig til at fortælle om sine oplevelser med at leve på en gammel gård.

Men det nåede han desværre aldrig.

For i niende uge af ’Hjem til gården’ kom produktionen med en telefon til Simon Rasmussen. I den anden ende af røret var Simons far.

Han fortalte, at hans 94-årige farmor var gået bort.

Det hele værd

Simon Rasmussen valgte ikke at afbryde opholdet på gården, fordi det var lige inden finalen. Derfor føltes det også ekstra godt, da han kunne ringe med klokken og dermed vidste, at det havde været det hele værd.

Hjemme ventede hans familie og en forestående begravelse, og det var specielt at komme tilbage til virkeligheden, som var fuld af sorg.

- Det var meget svært. Jeg havde så meget at fortælle og var helt oppe i skyerne, men samtidig var der jo begravelsen.

På mange måder var det en vild uge, der gik fra den ene yderlighed til den anden.

Det skal pengene bruges på

På tvekampspladsen løftede Simon Rasmussen sløret for, hvad han ville bruge den halve million på. Han ville invitere sin far på en rejse, hvor de skulle bestige et bjerg.

Det har på grund af coronapandemien ikke været muligt. Så i stedet har han brugt tiden på at planlægge, hvad pengene skal bruges til.

Derudover har han inviteret sin søster på en tur i luftballon, sin mor på en forlænget weekend og sin far til fodboldkamp.

En af de andre beboere fra gården kan måske også nyde godt af Simons pengepræmie.

Daniel Birch og Simon Rasmussen aftalte nemlig på gården, at hvis en af dem vandt, skulle han invitere den anden med ned og se fodbold i Dortmund i Tyskland.

Ville blive bedre til at sige fra

Lige som mange andre af de medvirkende i ’Hjem til gården’ havde Simon Rasmussen et ønske om at udvikle sig personligt under opholdet.

Han ville gerne blive bedre til at åbne mere op og blive bedre til at tale om sine følelser og sige fra.

Simon Rasmussen forklarer, at frygten for at indvie andre i sit følelsesliv måske mest handler om frygten for at skuffe andre mennesker.

- Nogle gange går jeg på kompromis med mig selv og bare gør, hvad de andre synes. Og så tænker folk jo, at jeg er cool, men måske er jeg det i virkeligheden ikke.

Der var flere gange under opholdet på gården, hvor Simon Rasmussen mindede sig selv om at øve sig på at sige fra eller sige sin mening højt.

Og det har skabt en forandring.

- Man falder jo hurtigt tilbage i det gamle liv, når man kommer ud fra gården. Men jeg føler, at jeg er blevet bedre til at sige min mening. Jeg er ikke 100 procent i mål, så det er stadig noget, jeg går og husker mig selv på at blive bedre til.

Slut med ’Hjem til gården’

Simon Rasmussen bliver den sidste vinder af ’Hjem til gården’ for nu. TV 2 har nemlig besluttet, at der ikke skal optages en ny sæson i sensommeren.

- Vi har haft fem fantastiske sæsoner af 'Hjem til gården', hvor hver sæson har haft sit helt særlige præg med spændende og nye greb undervejs. Vi har været meget glade for at have 'Hjem til gården' i vores portefølje af programserier på TV 2 PLAY og TV 2, men der skal være plads til fornyelse og forandring, og det er tid til at gøre plads til nye og spændende formater, som vil vække lige så stor interesse hos seerne, siger TV 2s kanalchef Dorthe Thirstrup.

Du kan gense finalen, tidligere afsnit og tidligere sæsoner på TV 2 PLAY.