Underholdning

Svensk 'Paradise Hotel'-sæson skrottes helt efter overgrebsanklager

En mandlig deltager blev smidt ud af programmet og siden politianmeldt for seksuelle overgreb mod to kvindelige deltagere.

Det er slut med hede affærer, alliancer og intriger mellem deltagerne på 'Paradise Hotel' for i år.

Resten af den igangværende sæson af reality-programmet 'Paradise Hotel' i Sverige bliver nemlig ikke sendt på tv.

Det skriver Nordic Entertainment Group (NENT), som står for produktionen af programmet, på deres hjemmeside.

- De episoder, der endnu ikke er vist, vil ikke blive sendt, og de tidligere sendte episoder vil ikke blive genudgivet på nogen af NENT Groups platforme, lyder det i pressemeddelelsen.

Programmet har de seneste to uger været sat på pause, efter at to kvindelige deltagere i programmet anklagede en mandlig deltager for at have udsat dem for overgreb.

Tvang sine fingre op i underliv

Den 21-årige mandlige deltager skulle blandt andet have forsøgt at rive bh'en af realitydeltageren Jennifer Paatere.

Og en anden kvindelig deltager, Annie Dahlberg, fortæller, at den mandlige deltager blev aggressiv, da hun afviste at have sex med ham.

- Han gik bare længere og længere, siger Annie Dahlberg til Expressen og forklarer, at han tvang sine fingre op i hendes underliv.

- Han tog rigtigt hånden ind – og fingrene, ligesom.

Nu er hele sæsonen så skrottet.

Sagerne er blevet politianmeldt og efterforskes i øjeblikket.

- En række ting er gået galt

Optagelserne af den svenske udgave af 'Paradise Hotel' fandt sted i Mexico, og den anklagede blev smidt ud af programmet, da produktionen fandt ud, af at han skulle have opført sig upassende over for de to kvindelige deltagere.

Men selvom deltageren blev smidt ud, siger Anders Jensen, der er administrerende direktør i NENT Group nu, at "en række ting er gået galt", og at de reagerede for sent på sagen.

Han siger også, at han er vred på både sit eget firma og på produktionsselskabet Mastiff. Anders Jensen kan ikke svare på, om 'Paradise Hotel' vender tilbage til skærmen.

Ifølge Aftonbladet overvejer NENT Group at indføre støttegrupper til tidligere 'Paradise Hotel'-deltagere, fordi "noget kan føles anderledes, når man kommer hjem".

De to kvinder har tidligere fortalt til Expressen, at de blev bedt om ikke at tale højt om episoderne.

Deltager har undskyldt

Den mandlige deltager undskyldte sin opførsel i programmet, ligesom han siden har brugt sin Instagram-profil til at undskylde.

- Undskyld. Jeg ved, at min opførsel sidste år var forfærdelig og modbydelig, skriver Toby Johnson ifølge Aftonbladet på sin Instagram-profil.

Han forklarer, at han har arbejdet med sig selv og eksempelvis været ædru i fire måneder.

- Det er alt, hvad jeg kan gøre. Jeg kan ikke spole tiden tilbage og ændre noget, uanset hvor meget jeg gerne ville, skriver han.

'Ex on the Beach' stopper også

Sagen har også påvirket et andet realityprogram, som også har valgt at indstille den kommende sæson.

Den svenske udgave af 'Ex on the Beach' var i gang med at caste deltagere, og optagelserne skulle være gået i gang til sommer.

- Vi har valgt at annullere den planlagte produktion af 'Ex on the Beach', da vi helt enkelt ikke tror, at det er, hvad seerne ønsker lige nu, skriver Sanna Gollne, pressemedarbejder fra Discovery Networks, i en mail til Expressen.

Også debat om dansk reality

Det er ikke første gang, at hændelser i reality-tv som i 'Paradise Hotel' og 'Ex on the Beach' bliver udskældt.

Også de danske udgaver af programmerne har været debatteret på grund af nedværdigende udtalelser om kvinder.

I et omdiskuteret klip omtaler en mandlig dansk deltager i realityprogrammet 'Ex on the Beach' sig selv som Doktor Cock, der med sin "store, sorte penis" vil "knække rygraden" på de kvindelige deltagere, der skulle finde på at "lave noget ballade". I et andet klip omtales en kvinde som "en lille luder".

Tilbage i december faldt det flere for brystet, at en af de nominerede til 'Årets bedste mandlige deltager' ved 'Reality Awards' i Danmark var realitydeltageren Türker Alici, som blev smidt ud af det danske 'Paradise Hotel', fordi han kastede en vandflaske i hovedet på en af de andre deltagere.

For hvordan kan man blive smidt ud for vold for derefter at blive fremhævet som en af de bedste deltagere?

Det endte med, at nomineringen blev trukket tilbage.