Se reaktionen hos Zentropa, da ’Druk’ blev udråbt som vinder

En Oscar-drøm gik natten til mandag i opfyldelse for 'Druk'-skuespillerne.

Hos filmselskabet Zentropa sad holdet bag filmen ’Druk’ klar, da Oscar-prisen for ’Bedste internationale film’ blev uddelt.

Og de fløj op ad stolen i et jubelbrøl, da ’Druk’ blev udråbt som vinder af prisen.

Susse Wold, Magnus Millang og Lars Ranthe var blandt skuespillerne fra filmen, der var samlet for at følge prisuddelingen.

Kun filmens instruktør Thomas Vinterberg og hans hustru Helene Reingaard Neumann, der også spiller med i filmen, var til stede til selve showet, og resten af holdet måtte følge med fra skærmen og se deres instruktør modtage og takke for prisen i Los Angeles.

- Det var nærmest, som om at tiden stod stille, og vi var helt vildt bange og i tvivl. Det er sådan noget, som Thomas også siger i takketalen, man har drømt om hele sit liv. Pludselig sidder man der og tænker shit. Så da de sagde, at 'Another Round' ('Druk', red.) vandt., var det totalt lettelse, siger Lars Ranthe.

Og på Magnus Millang kunne glæden aflæses i ansigtskuløren.

- Jeg har nærmest posttraumatisk stress. Jeg vil sige, der er ikke rød løber her, men der er røde kinder, siger han.

I filmen spiller Lars Ranthe og Magnus Millang to af de fire gymnasielærere, der kaster sig ud i et alkoholeksperiment, der går ud på konstant at være lidt småfuld. Målet er at afprøve en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt i blodet.

De to andre roller bliver spillet af Thomas Bo Larsen og Mads Mikkelsen.

Holdet rykkede sammen efter ulykke

Zentropas direktør, Peter Aalbæk, var ikke overrasket over, at prisen gik til Thomas Vinterberg og holdet bag 'Druk'.

- Det er en bekræftelse af en vished, jeg havde for 18 måneder siden, hvor jeg sendte en sms til Vinterberg og skrev: Selvfølgelig får I den Oscar! Det kan lyde lidt nonchalant, men den var jeg forholdsvist sikker på, sagde han til TV 2, kort efter at prisen var blevet uddelt.

Han blev rørt af Thomas Vinterbergs tale, hvor han dedikerede prisen til sin datter, der døde i en trafikulykke fire dage efter, at optagelserne til filmen var begyndt. Og han oplevede fra sidelinjen, hvordan holdet efter ulykken rykkede sammen omkring Thomas Vinterberg og lavede filmen på trods af den pludselige krise.

- Hver eneste kameraindstilling, hver eneste replik i ’Druk’, hver eneste lyd og hver eneste tone, komponisten har leveret, bærer den smerte, sagde Peter Aalbæk.

Thomas Vinterberg har tidligere været nomineret til en Oscar i samme kategori med filmen ’Jagten’ i 2014. Dengang vandt han ikke.

Han var også - som den første dansker nogensinde - nomineret til en Oscar i kategorien 'Bedste instruktør'. Den pris gik dog til Chloe Zhao, der har instrueret filmen 'Nomadland'.