Oscar

'Druk' solgt til amerikansk selskab efter Oscar-succes

Det er skuespiller Leonardo DiCaprios produktionsselskab Appian Way, som står bag købet.

Den danske film 'Druk', der i nat kunne hive en Oscar-pris hjem for 'Bedste internationale film', har solgt rettighederne til en engelsk version efter en auktion.

Det bekræfter instruktøren bag filmen, Thomas Vinterberg, og Zentropa til TV 2.

Det er skuespiller Leonardo DiCaprios produktionsselskab Appian Way, som i samarbejde med Makeready og Endeavor står bag købet, skriver det amerikanske medie Deadline.

Ifølge Deadline var der allerede før Oscar-triumfen hård kamp om at købe de engelske rettigheder til den danske film, der har Mads Mikkelsen i hovedrollen.

Blandt andet skulle skuespiller og producer Elizabeth Banks have været interesseret i at lave en Hollywood-udgave af filmen.

Thomas Vinterberg fortæller, at han er spændt på at se, hvad Leonardo DiCaprio får ud af hans film.

- Jeg føler, det er i ret gode hænder hos DiCaprio. Jeg synes, han er fantastisk, siger han til TV 2.

Oscar-statuette åbner døre for dansk filmbranche

Claus Ladegaard, som er administrerende direktør hos Det Danske Filminstitut, fortæller til TV 2 mandag, at Oscar-prisen er vigtig for den danske filmbranche, da det ifølge ham styrker det internationale samarbejde.

Noget det altså allerede nu tyder på, at han har ret i.

Thomas Vinterberg glæder sig også over, at nattens Oscar-pris kan åbne døre og håb for andre danskere.

- Officielt er det her jo en pris til Danmark, som jeg modtager på Danmarks vegne. Jeg synes bare, det er skønt, hvis det kan skabe håb og gode forretninger i Danmark, siger han.

Instruktøren fortæller, at næste projekt bliver en tv-serie til TV 2.

Modtog Oscar-pris med rørende takketale

Thomas Vinterberg gik i nat på scenen for at modtage den mest kendte og prestigefyldte pris inden for filmbranchen.

Det gjorde han med en rørende takketale, hvor han blandt andet takkede sin afdøde datter, der gik bort få dage inde i optagelserne.

Det er fjerde gang, at Danmark vinder en Oscar i denne kategori.

'Druk', der på engelsk går under titlen 'Another Round', havde længe været bookmakernes favorit til at vinde prisen 'Bedste internationale film'.

Filmen handler om fire midaldrende gymnasielærere, der på hver sin måde er gået lidt i stå i livet. De beslutter sig for at afprøve en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt i blodet.