Toppen af poppen

33-årig popstjerne med i 'Toppen af poppen'

Alex Vargas slutter sig til de danske musikstjerner i årets 'Toppen af poppen'.

- Det bliver en rutsjetur med bind for øjnene.

Nogenlunde sådan forestiller den 33-årige popstjerne fra Hørsholm Alex Vargas sig, at det bliver, når han skal deltage i årets 'Toppen af poppen'.

Her skal han sammen med seks andre navne fra den danske musikbranche fortolke værker på kryds og tværs.

Sangeren med rødder i Danmark, England og Uruguay slog igennem i eget navn i 2014. Inden da var han en del af det engelske band Vagabond, hvor han allerede som 17-årig opnåede at få en pladekontrakt og spille på en af verdens allerstørste musikfestivaler Glastonbury.

I 2015 fik han et viralt hit med sangen 'Solid ground', der også var med på hans EP, 'Giving up the ghost', der udkom i 2016. Samme år blev Alex Vargas nomineret til priser ved både GAFFA-prisen, P3 Guld og Danish Music Awards. Ved sidstnævnte vandt han prisen for årets danske kunster.

Siden er fulgt flere numre, og Vargas har også gjort sig som sangskriver. I 2017 var han med til at skrive Bulgariens bidrag ved årets Internationale Melodi Grand Prix.

Nu er turen kommet til 'Toppen af poppen', hvor han blandt andet gør Simon Kvamm, Malte Ebert og Katinka selskab.

- Det er altid spændende at skulle fortolke andre musikeres værker – og lige så spændende når så dygtige mennesker skal fortolke mine. Jeg glæder mig til udfordringerne og overraskelserne, siger Alex Vargas.

- Jeg har brugt en masse tid i studiet. Det har været nødvendigt for mig at indspille versioner af numrene, jeg skal fortolke, for at finde ud af, hvordan jeg bedst tilfører mit eget, samtidig med at jeg gerne vil respektere sangen, som den er skabt, forklarer han.

'Toppen af poppen' blev sendt første gang på dansk tv i 2011 og vender tilbage til skærmen til efteråret.

Årets deltagere offentliggøres løbende.

Her er årets deltagere i 'Toppen af poppen':

Simon Kvamm

Sanger, musiker, komiker og skuespiller.

46 år, født i 1975, Silkeborg.

Simon Kvamm slog for alvor igennem med bandet Nephew i 2004, hvor deres album 'USADSB' kom på gaden. Albummet indeholdt hits som 'Superliga', 'Movie klip' og 'Worst/Best case scenario'. To år senere fulgte de succesen op med 'Interkom kom ind', hvorfra danskerne sang med på 'Igen & igen &', 'Mexico ligger i Spanien' og 'Science fiction og familien'.

Den store succes gav bandet prisen for årets album ved Danish Music Awards i 2007. Samme år optrådte Nephew for første gang på Orange Scene på Roskilde Festival på den ikoniske dato 07.07.07, hvor de blandt andet havde rapperen L.O.C. med på scenen.

Efter yderligere et album i 2009 holdt Nephew pause, og Simon Kvamm dannede sammen med Peter Sommer bandet De eneste to. Sidenhen er Nephew gendannet. Ved siden af har Kvamm dannet bandet Hugorm, som han udgav musik med i 2020, hvor bandet også skulle have spillet på den aflyste Roskilde Festival.

Undervejs i karrieren har Simon Kvamm høstet et hav af priser. Ni gange Danish Music Awards, fem gange P3 Guld, fem gange ZULU Awards og 13 Gaffa-priser.

Ved siden af musikkarrieren har Simon Kvamm været skuespiller og komiker. Han blev for alvor kendt i 2003 som figuren Baune i den fiktive komedie-docusoap på DR 2, 'Rockerne'. Derefter fulgte programmet 'Drengene fra Angora', hvor Simon Kvamm spillede sammen med Esben Pretzmann og Rune Tolsgaard. Senest har Kvamm hovedrollen i serien 'Guru' på DR.

Katinka Bjerregaard

Sanger og tekstforfatter.

30 år, født i 1991, København.

Den 30-årige sangerinde Katinka Bjerregaard er forsanger og sangskriver i rockpopbandet, der bærer hendes fornavn, Katinka.

Bandet blev dannet i 2012 sammen med guitarist Simon Ask og tæller nu også medlemmerne Marie Hageltorn Christiansen og Tobias Pedersen. De slog for alvor igennem, da de i 2015 vandt DR's talentprogram 'Karrierekanonen'.

Siden da er det blevet til to albums, 'Vi er ikke kønne nok til at danse' fra 2017 og 'Vokseværk' fra 2018.

Herfra har hun blandt andet hittet med sangene '2000 meter i frit fald', 'Vi er ikke kønne nok' og 'Luftballoner'.

I 2017 blev Katinka Bjerregaard hædret med en Steppeulv-pris for Årets Håb.

Udover sangkarrieren har hun også spillet teater og skrevet teatermusik.

Malte Ebert

Sangskriver og sanger.

26 år, født i 1994 i Vejle.

Malte Ebert slog igennem i 2016 under navnet Gulddreng. Her udgav han en masse sange, som primært handlede om, hvor dygtig og succesfuld karakteren Gulddreng selv var. Det var nyskabende og faldt i danskernes smag.

I debutåret udgav han hele syv singler, som alle endte som nummer et på den danske hitliste. Det var blandt andet sangene 'Model', 'Se mig nu' og 'Drikker for lidt', inden han ved juletid udgav 'Guld jul'.

Succesen fortsatte året efter, og han høstede samtidigt et hav af priser, blandt andet Årets publikumspris ved Danish Music Awards i 2016, Årets nye navn og Årets hit ved ZULU Awards i 2017 og Årets nye danske navn ved Gaffa-prisen i 2017.

Efter over 80 millioner afspilninger på Spotify lagde Malte Ebert i 2018 dog Gulddreng-figuren i graven. Han har siden optrådt under i sit eget navn. Her udgav han i sommeren 2018 hitsinglen 'Rather Be'.

Fra jubilæum til klassisk stil

Efter sommerferien vender 'Toppen af poppen' tilbage i sit oprindelige format. I 2020 blev programmet sendt i en særlig 10-års jubilæumsudgave.

Men i år er det tilbage til den vanlige stil med syv deltagere, der over syv programmer fortolker hinandens musik.

- Sidste år havde vi skiftende artister fra gang til gang, som alle havde været med før. Det fungerede godt, men vi glæder os også til at vende tilbage til den vanlige 'Toppen af poppen'-stil, hvor vi har mulighed for at få mere dybde i portrætterne, når det er de samme syv deltagere, der er med i hele sæsonen, forklarer Dorte Borregaard, der er underholdningsredaktør hos TV 2.

Hun peger på, at der stadig er mange gode, danske musikere, der ikke har været med i programmet. Så derfor er der masser af gode grunde til at fortsætte med at lave det, mener hun.

Optagelserne i år finder sted på Mols i slutningen af april, og programmet bliver sendt på TV 2 PLAY og TV 2 til efteråret.