Toppen af poppen

Simon Kvamm med i 'Toppen af poppen': - Jeg har oplevet et enormt savn

Forsangeren fra Nephew og Hugorm er blandt årets syv deltagere i 'Toppen af poppen'.

Der bliver masser af hits at vælge mellem, når årets 'Toppen af poppen' skal optages på Mols senere i år.

En af deltagerne bliver nemlig den 46-årige Simon Kvamm, som i mange år har været fast inventar i toppen af den danske musikbranche.

Det seneste år er det dog ikke blevet til så meget live-musik på grund af corona for den erfarne musiker.

- Jeg har opbygget et enormt savn efter at hænge ud med kolleger i musikbranchen, forklarer han og ser frem til at skulle deltage i 'Toppen af poppen':

- Jeg forestiller mig, at det bliver ligesom én lang familiefest med enormt mange musikalske indslag på enormt højt niveau, siger Simon Kvamm.

Bragede igennem i 2004

Kvamm slog for alvor igennem med bandet Nephew i 2004, hvor deres album 'USADSB' kom på gaden. Albummet indeholdt hits som 'Superliga', 'Movie klip' og 'Worst/Best case scenario'.

To år senere fulgte de succesen op med 'Interkom kom ind', hvorfra danskerne sang med på 'Igen & igen &', 'Mexico ligger i Spanien' og 'Science fiction og familien'.

Den store succes gav bandet prisen for årets album ved Danish Music Awards i 2007.

Samme år optrådte Nephew for første gang på Orange scene på Roskilde Festival på den ikoniske dato 07.07.07, hvor de blandt andet havde rapperen L.O.C. med på scenen.

Hittede med Peter Sommer

Efter yderligere et album i 2009 holdt Nephew pause, og Simon Kvamm dannede sammen med Peter Sommer bandet 'De eneste to'.

Sidenhen er Nephew gendannet. Ved siden af dette udgav Kvamm i 2020 musik med bandet Hugorm. Og bandet kunne ved årets 'X Factor'-finale opleves live med Hugorm-sangen 'Folk skal bare holde deres kæft'.

Undervejs i karrieren har Simon Kvamm høstet et hav af priser. Ni gange Danish Music Awards, fem gange P3 Guld, fem gange Zulu Awards og 13 Gaffa-priser.

Ved siden af musikkarrieren har Simon Kvamm været skuespiller og komiker. Han blev for alvor kendt som figuren Baune i den fiktive komedie-docusoap på DR 2, 'Rockerne', i 2003. Derefter fulgte programmet 'Drengene fra Angora', hvor Simon Kvamm spillede sammen med Esben Pretzmann og Rune Tolsgaard.

Senest har Kvamm hovedrollen i serien 'Guru' på DR.

Gået amok i studiet

I programmet skal han fortolke musik fra seks andre danske musikere. Og hvis man skal tro Simon Kvamm, er der noget at se frem til.

- Jeg er gået amok i studiet, siger han.

'Toppen af poppen' blev sendt første gang i 2011 og vender tilbage til skærmen til efteråret.

Årets deltagere offentliggøres løbende.

Her er årets deltagere i 'Toppen af poppen':

Katinka Bjerregaard

Sanger og tekstforfatter.

30 år, født i 1991, København.

Den 30-årige sangerinde Katinka Bjerregaard er forsanger og sangskriver i rockpopbandet, der bærer hendes fornavn, Katinka. Bandet blev dannet i 2012 sammen med guitarist Simon Ask og tæller nu også medlemmerne Marie Hageltorn Christiansen og Tobias Pedersen. De slog for alvor igennem, da de i 2015 vandt DRs talentprogram, Karrierekanonen.

Siden da er det blevet til to albums, 'Vi er ikke kønne nok til at danse' fra 2017 og 'Vokseværk' fra 2018.

Herfra har hun blandt andet hittet med sangene '2000 meter i frit fald', 'Vi er ikke kønne nok' og 'Luftballoner'.

I 2017 blev Katinka Bjerregaard hædret med en Steppeulv-pris for 'Årets håb'.

Udover sangkarrieren har hun også spillet teater og skrevet teatermusik.

Malte Ebert

Sangskriver og sanger.

26 år, født i 1994 i Vejle.

Malte Ebert slog igennem i 2016 under navnet Gulddreng. Her udgav han en masse sange, som primært handlede om, hvor dygtig og succesfuld karakteren Gulddreng selv var. Det var nyskabende og faldt i danskernes smag.

I debutåret udgav han hele syv singler, som alle endte som nummer et på den danske hitliste. Det var blandt andet sangene 'Model', 'Se mig nu' og 'Drikker for lidt', inden han ved juletid udgav 'Guld jul'.

Succesen fortsatte året efter, og han høstede samtidigt et hav af priser, blandt andet 'Årets publikumspris' ved Danish Music Awards i 2016, 'Årets nye navn' og 'Årets hit' ved Zulu Awards i 2017 og 'Årets nye danske navn' ved Gaffa-prisen i 2017.

Efter over 80 millioner afspilninger på Spotify lagde Malte Ebert i 2018 dog Gulddreng-figuren i graven. Han har siden optrådt under i sit eget navn. Her udgav han i sommeren 2018 hitsinglen 'Rather Be'.

Fra jubilæum til klassisk stil

Efter sommerferien vender 'Toppen af poppen' tilbage i sit oprindelige format. I 2020 blev programmet sendt i en særlig 10-års jubilæumsudgave.

Men i år er det tilbage til den vanlige stil med syv deltagere, der over syv programmer fortolker hinandens musik.

- Sidste år havde vi skiftende artister fra gang til gang, som alle havde været med før. Det fungerede godt, men vi glæder os også til at vende tilbage til den vanlige 'Toppen af poppen'-stil, hvor vi har mulighed for at få mere dybde i portrætterne, når det er de samme syv deltagere, der er med i hele sæsonen, forklarer Dorte Borregaard, der er underholdningsredaktør hos TV 2.

Hun peger på, at der stadig er mange gode, danske musikere, der ikke har været med i programmet. Så derfor er der masser af gode grunde til at fortsætte med at lave det, mener hun.

Optagelserne i år finder sted på Mols i slutningen af april, og programmet bliver sendt på TV 2 PLAY og TV 2 til efteråret.