Toppen af poppen

80'er-stjerne er med i ’Toppen af poppen’

Sangerinden Maria Bramsen skal være med i årets udgave af musikprogrammet. Det samme skal musiker Mathilde Falch.

En af Danmarks mest kendte sangerinder op gennem 80’erne og 90’erne bliver en del af årets hold, når ’Toppen af poppen’ vender tilbage til efteråret.

58-årige Maria Bramsen glæder sig til at prøve nye sider af sig selv af i det kendte program.

- Jeg har lyttet meget til de andre medvirkendes sange, været på nettet og fundet musikvideoer og prøvet at danne mig et billede af dem og deres kunst, fortæller hun og uddyber, at hun er spændt på at høre, hvilke sange de andre har valgt, og hvad de har fået ud af dem, siger hun.

Og der er nok sange at dykke ned i.

Maria Bramsen slog igennem, da hun som blot 18-årig kom med i bandet Tøsedrengene sammen med Anne Dorte Michelsen og Klaus Kjellerup. Her sang hun blandt andet vokal på nogle af gruppens allerstørste hits, ’Indianer’, ’Så gik der tid med det’ og ’Vi var engang så tæt’.

Da gruppen gik i opløsning fortsatte hun succesen i det nydannede band, ’Ray dee ohh’, hvor hun sang side om side med Caroline Henderson. Bandet storhittede i slutningen af 80'erne og begyndelsen af 90'erne med blandt andet ’Jeg vil la' lyset brænde’ og ’Mandags-stævnemøde’.

Maria Bramsen har efterfølgende uddannet sig til designer, men har ikke sluppet musikken. I 2013 fandt hun igen sammen med Anne Dorte Michelsen i gruppen ’Anne Dorte & Maria’.

Har revet det hele fra hinanden

Udover Maria Bramsen medvirker også 31-årige Mathilde Falch.

Hun er datter af en anden 80’er-legende, musikeren Michael Falch. De seneste år har hun dog gjort sig bemærket som pop- og rockmusiker og har udgivet hele fire anmelderroste albums. Det seneste ’Som børn på ny’ udkom i 2017.

Mathilde Falch glæder sig vanvittigt meget. Hun har fundet en sang fra hver musiker, som hun virkelig godt kan lide.

- Så har jeg revet den sang fuldstændig fra hinanden og sat den sammen på ny igen, fortæller hun.

- I alle de sange, jeg har valgt, har jeg skrevet et nyt c-stykke og forsøgt at gøre det til min egen sang med mit lydunivers - men med respekt for originalen og for kunstneren, forklarer hun.

Udover at være musiker er Mathilde Falch også ambassadør for Landsforeningen SIND. Som teenager udviklede hun en spiseforstyrrelse, der betød, at hun som 16-årig var indlagt i et halvt år. Netop derfor arbejder hun for at sætte fokus på psykisk sårbarhed og for at være med til at nedbryde tabuerne omkring det.

Årets deltagere offentliggøres løbende.

Her er årets deltagere i 'Toppen af poppen':

Alex Vargas

Anger og sangskriver

33 år, født i 1988, Hørsholm.

Sangeren med rødder i Danmark, England og Uruguay slog igennem i eget navn i 2014. Inden da var han en del af det engelske band 'Vagabond', hvor han allerede som 17-årig opnåede at få en pladekontrakt og spille på en af verdens allerstørste musikfestivaler, Glastonbury.

I 2015 fik han et viralt hit med sangen 'Solid ground', der også var med på hans EP, 'Giving up the ghost', der udkom i 2016. Samme år blev Alex Vargas nomineret til priser ved både GAFFA-prisen, P3 Guld og Danish Music Awards. Ved sidstnævnte vandt han prisen for årets danske kunster.

Siden er fulgt flere numre, og Vargas har også gjort sig som sangskriver.

Simon Kvamm

Sanger, musiker, komiker og skuespiller.

46 år, født i 1975, Silkeborg.

Simon Kvamm slog for alvor igennem med bandet 'Nephew' i 2004, hvor deres album 'USADSB' kom på gaden. Albummet indeholdt hits som 'Superliga', 'Movie klip' og 'Worst/Best case scenario'. To år senere fulgte de succesen op med 'Interkom kom ind', hvorfra danskerne sang med på 'Igen & igen &', 'Mexico ligger i Spanien' og 'Science fiction og familien'.

Den store succes fik gav bandet prisen for årets album ved Danish Music Awards i 2007. Samme år optrådte Nephew for første gang på Orange scene på Roskilde Festival på den ikoniske dato 07.07.07, hvor de blandt andet havde rapperen L.O.C. med på scenen.

Efter yderligere et album i 2009 holdt Nephew pause, og Simon Kvamm dannede sammen med Peter Sommer bandet 'De eneste to'. Sidenhen er Nephew gendannet. Ved siden af har Kvamm dannet bandet Hugorm, som han udgav musik med i 2020, hvor bandet også skulle have spillet på den aflyste Roskilde Festival.

Undervejs i karrieren har Simon Kvamm høstet et hav af priser. Ni gange Danish Music Awards, fem gange P3 Guld, fem gange Zulu Awards og 13 Gaffa-priser.

Ved siden af musikkarrieren har Simon Kvamm været skuespiller og komiker. Han blev for alvor kendt i 2003 som figuren Baune i den fiktive komedie-docusoap på DR 2, 'Rockerne'. Derefter fulgte programmet 'Drengene fra Angora', hvor Simon Kvamm spillede sammen med Esben Pretzmann og Rune Tolsgaard. Senest har Kvamm hovedrollen i serien 'Guru' på DR.

Katinka Bjerregaard

Sanger og tekstforfatter.

30 år, født i 1991, København.

Den 30-årige sangerinde Katinka Bjerregaard er forsanger og sangskriver i rockpopbandet, der bærer hendes fornavn, Katinka.

Bandet blev dannet i 2012 sammen med guitarist Simon Ask og tæller nu også medlemmerne Marie Hageltorn Christiansen og Tobias Pedersen. De slog for alvor igennem, da de i 2015 vandt DRs talentprogram, Karrierekanonen.

Siden da er det blevet til to albums, 'Vi er ikke kønne nok til at danse' fra 2017 og 'Vokseværk' fra 2018.

Herfra har hun blandt andet hittet med sangene '2000 meter i frit fald', 'Vi er ikke kønne nok' og 'Luftballoner'.

I 2017 blev Katinka Bjerregaard hædret med en Steppeulv-pris for 'Årets håb'.

Udover sangkarrieren har hun også spillet teater og skrevet teatermusik.

Malte Ebert

Sangskriver og sanger.

26 år, født i 1994 i Vejle.

Malte Ebert slog igennem i 2016 under navnet Gulddreng. Her udgav han en masse sange, som primært handlede om, hvor dygtig og succesfuld karakteren Gulddreng selv var. Det var nyskabende og faldt i danskernes smag.

I debutåret udgav han hele syv singler, som alle endte som nummer et på den danske hitliste. Det var blandt andet sangene 'Model', 'Se mig nu' og 'Drikker for lidt', inden han ved juletid udgav 'Guld jul'.

Succesen fortsatte året efter, og han høstede samtidigt et hav af priser, blandt andet 'Årets publikumspris' ved Danish Music Awards i 2016, 'Årets nye navn' og 'Årets hit' ved Zulu Awards i 2017 og 'Årets nye danske navn' ved Gaffa-prisen i 2017.

Efter over 80 millioner afspilninger på Spotify lagde Malte Ebert i 2018 dog Gulddreng-figuren i graven. Han har siden optrådt under i sit eget navn. Her udgav han i sommeren 2018 hitsinglen 'Rather Be'.

Fra jubilæum til klassisk stil

Efter sommerferien vender 'Toppen af poppen' tilbage i sit oprindelige format. I 2020 blev programmet sendt i en særlig 10-års jubilæumsudgave.

Men i år er det tilbage til den vanlige stil med syv deltagere, der over syv programmer fortolker hinandens musik.

- Sidste år havde vi skiftende artister fra gang til gang, som alle havde været med før. Det fungerede godt, men vi glæder os også til at vende tilbage til den vanlige 'Toppen af poppen'-stil, hvor vi har mulighed for at få mere dybde i portrætterne, når det er de samme syv deltagere, der er med i hele sæsonen, forklarer Dorte Borregaard, der er underholdningsredaktør hos TV 2.

Hun peger på, at der stadig er mange gode, danske musikere, der ikke har været med i programmet. Så derfor er der masser af gode grunde til at fortsætte med at lave det, mener hun.

Optagelserne i år finder sted på Mols i slutningen af april, og programmet bliver sendt på TV 2 PLAY og TV 2 til efteråret.