Toppen af poppen

Prisbelønnet sangerinde med i 'Toppen af poppen'

Den danske musiker Katinka Bjerregaard er en af de syv deltagere i årets 'Toppen af poppen'.

Når 'Toppen af poppen' i april i år optages på Mols, bliver det med den 30-årige sangerinde Katinka Bjerregaard blandt deltagerne.

Hun er forsanger og sangskriver i rockpopbandet, der bærer hendes fornavn, Katinka. Bandet blev dannet i 2012, men de slog for alvor igennem, da de i 2015 vandt DR's talentprogram 'Karrierekanonen'.

Siden da er det blevet til to albums: 'Vi er ikke kønne nok til at danse' fra 2017 og 'Vokseværk' fra 2018.

Herfra har hun blandt andet hittet med sangene '2000 meter i frit fald' og 'Luftballoner'. For nyligt bragede titelmelodien til Katinkas første album, 'Vi er ikke kønne nok til at danse', ind i stuerne hos omkring en million seere, da 'X Factor'-deltageren Nikoline Steen Kristensen fortolkede nummeret i programmet.

I 2017 blev Katinka Bjerregaard hædret med en Steppeulv-pris for 'Årets håb'.

"Megadejlig" mulighed

Den 30-årige sangerinde fra København ser virkeligt frem til at være med i 'Toppen af poppen':

- Ærligt talt har det jo været et pissekedeligt år, så det er megadejligt at få muligheden for at spille noget musik på en ny måde. Og så er det jo ét af de eneste tv-programmer i Danmark, hvor det faktisk handler om musik, som er spillet af musikere, siger hun.

I programmet skal hun fortolke sange lavet af seks andre danskere musikere. Heraf blev det torsdag offentliggjort, at Malte Ebert er en af dem.

Og opgaven med at give nyt liv til andres materiale har Katinka Bjerregaard arbejdet hårdt med:

- Jeg har brugt lang tid på at gøre de andres sange til noget, som kunne være mit. Ellers synes jeg ikke, jeg kan synge det. Det er kedeligt, hvis man bare reproducerer. Lytteren skal kunne mærke mig i det også, siger hun og fortæller, at hun forestiller sig, at opholdet på Mols bliver ligesom at tage på højskole.

- Og så håber jeg på, at det bliver en leg, for i bund og grund er det at spille musik for andre den sjoveste leg, siger hun.

'Toppen af poppen' blev sendt første gang på dansk tv i 2011 og vender tilbage til skærmen til efteråret.

Årets deltagere offentliggøres løbende.

Her er årets deltagere i Toppen af poppen:

Malte Ebert

Sangskriver og sanger.

26 år, født i 1994 i Vejle.

Malte Ebert slog igennem i 2016 under navnet Gulddreng. Her udgav han en masse sange, som primært handlede om, hvor dygtig og succesfuld karakteren Gulddreng selv var. Det var nyskabende og faldt i danskernes smag.

I debutåret udgav han hele syv singler, som alle endte som nummer et på den danske hitliste. Det var blandt andet sangene 'Model', 'Se mig nu' og 'Drikker for lidt', inden han ved juletid udgav 'Guld jul'.

Succesen fortsatte året efter, og han høstede samtidigt et hav af priser, blandt andet 'Årets publikumspris' ved Danish Music Awards i 2016, 'Årets nye navn' og 'Årets hit' ved Zulu Awards i 2017 og 'Årets nye danske navn' ved Gaffa-prisen i 2017.

Efter over 80 millioner afspilninger på Spotify lagde Malte Ebert i 2018 dog Gulddreng-figuren i graven. Han har siden optrådt under i sit eget navn. Her udgav han i sommeren 2018 hitsinglen 'Rather Be'.

Fra jubilæum til klassisk stil

Efter sommerferien vender 'Toppen af poppen' tilbage i sit oprindelige format. I 2020 blev programmet sendt i en særlig 10-års jubilæumsudgave.

Men i år er det tilbage til den vanlige stil med syv deltagere, der over syv programmer fortolker hinandens musik.

- Sidste år havde vi skiftende artister fra gang til gang, som alle havde været med før. Det fungerede godt, men vi glæder os også til at vende tilbage til den vanlige 'Toppen af poppen'-stil, hvor vi har mulighed for at få mere dybde i portrætterne, når det er de samme syv deltagere, der er med i hele sæsonen, forklarer Dorte Borregaard, der er underholdningsredaktør hos TV 2.

Hun peger på, at der stadig er mange gode, danske musikere, der ikke har været med i programmet. Så derfor er der masser af gode grunde til at fortsætte med at lave det, mener hun.

Optagelserne i år finder sted på Mols i slutningen af april, og programmet bliver sendt på TV 2 PLAY og TV 2 til efteråret.