Toppen af poppen

'Toppen af poppen' vender tilbage – her er første deltager

Malte Ebert, tidligere kendt som Gulddreng, skal være en del af årets udgave af 'Toppen af poppen'.

Efter sommerferien vender 'Toppen af poppen' tilbage i sit oprindelige format. I 2020 blev programmet sendt i en særlig 10 års jubilæumsudgave.

Men i år er det tilbage til den vanlige stil med syv deltagere, der over syv programmer fortolker hinandens musik.

- Sidste år havde vi skiftende artister fra gang til gang, som alle havde været med før. Det fungerede godt, men vi glæder os også til at vende tilbage til den vanlige 'Toppen af Poppen'-stil, hvor vi har mulighed for at få mere dybde i portrætterne, når det er de samme syv deltagere, der er med i hele sæsonen, forklarer Dorte Borregaard, der er underholdningsredaktør hos TV 2.

Hun peger på, at der stadig er mange gode danske musikere, der ikke har været med i programmet. Så derfor er der masser af gode grunde til at fortsætte.

Optagelserne finder i år sted på Mols i slutningen af april, og programmet bliver sendt på TV 2 PLAY og TV 2 til efteråret.

Slog igennem som Gulddreng

En af de medvirkende i år bliver den 27-årige musiker Malte Ebert.

Ebert slog igennem i 2016 under navnet 'Gulddreng'. Her udgav han en masse sange, som primært handlede om, hvor dygtig og succesfuld, karakteren Gulddreng selv var. Det var nyskabende og faldt i danskernes smag.

I debut-året udgav han hele syv singler, som alle endte som nummer et på den danske hitliste. Det var blandt andet sangene 'Model', 'Se mig nu' og 'Drikker for lidt', inden han ved juletid udgav 'Guld jul'.

Succesen fortsatte året efter, og han høstede samtidig et hav af priser, blandt andet årets publikumspris ved 'Danish Music Awards' i 2016, årets nye navn og årets hit ved 'Zulu Awards' i 2017 samt årets nye danske navn ved Gaffa-prisen i 2017.

Efter over 80 millioner afspilninger på Spotify lagde Malte Ebert i 2018 dog 'Gulddreng'-figuren i graven. Han har siden optrådt i sit eget navn. Her udgav han i sommeren 2018 hitsinglen 'Rather be'.

Genialt koncept

Nu skal han så være med i 'Toppen af poppen' sammen med seks andre musikere, der offentliggøres løbende over de kommende uger.

- Jeg synes, det er en sjov og spændende udfordring, og så er timingen god. Jeg er et sted nu, hvor jeg kan bidrage med 'Gulddreng'-sange og mine sange i eget navn, forklarer Malte Ebert, der kalder det et "genialt koncept", at professionelle musikere fortolker hinandens sange.

Programmet består som tidligere sæsoner af syv afsnit, hvor kunsterne skiftevis er i fokus. På deres dag optræder de andre medvirkende med nyfortolkede udgaver af sange, som dagens hovedperson har lavet.

Og det glæder Malte Ebert sig til:

- Jeg har stor respekt for de andre musikere, og derfor føler jeg også, at det er ekstra vigtigt at dykke helt ned i bagkatalogerne og finde de helt rigtige sange. Jeg tror nærmest, jeg har hørt alles sange to gange. Det er superfedt at få sådan en opgave, men også lidt nervepirrende at skulle spille en sang for den, der har skrevet og sunget den tusindvis af gange, siger han.

Se den nye sæson af 'Toppen af poppen' til efteråret på TV 2 og TV 2 PLAY.