Underholdning

Sidste 'Friends'-afsnit er nu filmet – hvad ved vi om genforeningen?

Genforeningen er i høj grad "et smart PR-stunt", mener medierådgiver.

Det er mere end 16 år siden, at det sidste afsnit af hitserien 'Friends' rullede over skærmen. Men nu har de populære venner været samlet igen.

Optagelserne til det længe ventede genforeningsafsnit af den populære serie er nu færdige. Det skriver seriens officielle kanal på Twitter:

- Den er i kassen. Kunne vi være mere begejstrede?!

Den store genforening får premiere på streamingtjenesten HBO Max, som gik i luften sidste år. Men indtil nu har både skuespillerne og tjenesten været tilbageholdende med at dele ud af oplysninger om indholdet.

Og ifølge medierådgiver Keld Reinicke er det et klogt træk at holde kortene tæt til kroppen.

- Hypen er virkelig stor. Alle kender serien, så folk skal nok opsøge det. Det skaber bare endnu mere interesse, at vi ikke ved, hvordan det hele kommer til at forløbe, siger han.

Dog er der blevet røbet lidt om specialafsnittet allerede. Her er nogle af de ting, vi ved om den kommende genforening.

Hvem er med?

Alle de gode, gamle venner er samlet igen. Både Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry og David Schwimmer er med, når det nye afsnit af 'Friends' løber over skærmene.

Vennerne: Lisa Kudrow (Phoebe), David Schwimmer (Ross), Jennifer Aniston (Rachel), Matt LeBlanc (Joey), Courteney Cox (Monica) og Matthew Perry (Chandler).

Samtidig er holdet bag kameraet også gamle kendinge. Afsnittet bliver nemlig produceret af skaberne af den originale serie, Marta Kauffman og David Crane, samt den oprindelige filmproducer, Kevin Bright.

Bliver det et klassisk afsnit?

Hvis du forventer et helt klassisk gensyn med alle de velkendte karakterer fra hitserien, kan det godt være, at du bliver skuffet.

I starten af april løftede David Schwimmer, som spillede Ross Geller i serien, sløret for en del af udformningen af den nye episode.

- Jeg kommer til at være David. Intet er på manuskript, og vi skal ikke spille roller. Vi er os selv, lyder det i interviewet fra talkshowet The Graham Norton Show.

Han lader dog stadig lidt være op til fantasien. Så måske vil der alligevel blive plads til et lille glimt af de verdenskendte venner.

- Der er en sektion, som jeg ikke vil fortælle om, hvor vi alle læser noget op, siger han.

HBO Max har også tidligere understreget overfor de hungrende 'Friends'-fans, at de ikke skal sætte næsen op efter et afsnit efter den originale skabelon.

'Friends' har vundet et hav af priser gennem årene. Her står hele holdet til Emmy Awards i 2002, hvor Jennifer Aniston vandt en pris for bedste hovedrolle i en komedieserie.

Kan det leve op til forventningerne?

Selvom der ikke er røbet meget om det kommende afsnit, har det allerede fået stor opmærksomhed i medierne verden over. Og ifølge Keld Reinicke bliver det næsten umuligt for skaberne at indfri de forventninger, der hviler tungt på genforeningen.

Alligevel mener han, at specialafsnittet kan bidrage med noget til de 'Friends'-glade fans.

- Sommetider er nostalgien stærkere end virkeligheden. Det her skal sende os tilbage og minde os om, hvor fedt det var dengang, vi så serien første gang, siger han.

Derfor er det ifølge medierådgiveren også klogt, at serien ikke forsøger at genskabe de originale afsnit, men i stedet lader skuespillerne optræde som sig selv.

- Det kan give indtrykket af, at man hænger ud med vennerne igen. Det magiske fra dengang kan de alligevel ikke hamle op med i det nye, siger han.

De vil ikke ud med et budskab. Det her handler mest bare om penge

Keld Reinicke, medierådgiver

Hvornår er der premiere?

Der er endnu ikke blevet meldt en premieredato ud fra officiel hånd.

Ifølge Sky News skulle gensynet med vennerne have fundet sted allerede i maj 2020. Men produktionen af det længe ventede specialafsnit er flere gange blevet udskudt på grund af coronavirus.

Nu er optagelserne dog i kassen. Så mangler datoen bare.

Skuespillerne Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, Matthew Perry og Courtney Cox til Golden Globe Awards i 1996. 'Friends' var dengang nomineret til bedste komedieserie på tv.

En længe ventet genforening

Siden seriens sidste afsnit blev sendt, har fans verden over konspireret om og håbet på en genforening af de velkendte venner. 'Friends' tog nemlig verden med storm fra begyndelsen, da den fik premiere i 1994.

En popularitet, som ifølge Keld Reinicke skyldes et velskrevet plot og genkendelige karakterer, som seerne kan spejle sig selv i.

Men også at serien havde greb i den yngre generation i starten af 20'erne – efter barndommen, men før voksenlivet virkelig tog fat.

- Man er bare i godt selskab med de her mennesker, og det har skabt en form for kult omkring serien. Fans ser den jo igen og igen, siger han.

Dog mener medierådgiveren, at genforeningen primært har ét bestemt formål: at fungere som et "smart PR-stunt".

- Det er Hollywood, når det er mest Hollywood. De vil ikke ud med et budskab. Det her handler bare om penge, siger han og henviser til, at afsnittet udkommer på en ny streamingplatform og fungerer som et glimrende trækplaster til den.

Sådan så det ud, da den sidste sæson af 'Friends' blev promoveret på en stor billboard i Californien i 2004.

Matthew Perry, der spillede Chandler i serien, var den første af skuespillerne, som løftede sløret for den store reunion i starten af 2020.

Han delte et billede med castet fra 1990'erne på Instagram med teksten:

- Nu sker det...

Efterfølgende gik resten af gruppen i hans fodspor med et lignende opslag på det sociale medie.

Og nu er det altså blevet virkelighed.