X Factor

Modelkontrakt i London og sangskriverdrømme - det skal 'X Factor'-deltagerne nu

Ikke én af deltagerne vender tilbage til det helt samme liv, som de havde før 'X Factor'.

'X Factors' liveshows har været omdrejningspunktet i de ni livedeltageres liv siden januar.

Men nu er vinderen kåret, og der er ikke flere shows at forberede.

Så hvad skal der nu ske i deltagernes liv? Og hvad har de lavet, siden de hver især måtte forlade konkurrencen?

Det kan du blive klogere på her:

Hiba

Hiba Chehade nåede at synge to sange og én save-me song, inden hun som den første livedeltager forlod ‘X Factor’.

Det er dog langt fra sidste sang fra den 26-årige odenseaner.

Da Hiba Chehade blev udvalgt som livedeltager, satte hun sit kandidatstudie i interkulturel pædagogik på Syddansk Universitet på pause, og hendes deltagelse i programmet har fået hende til at tænke over, hvad hun egentlig vil med sit liv.

Så hun genoptager ikke studiet lige foreløbigt.

- Min plan er at finde et arbejde, mens jeg jagter drømmen om en musikalsk karriere, siger hun.

Hun elsker at arbejde med mennesker, som hendes tidligere studie lægger op til, men det er vigtigt for hende, at hun også giver musikken en ordentlig chance.

Efter ‘X Factor’ har hun fået henvendelser om liveoptrædener, og efter de to aftenener på ‘X Factor’-scenen er det noget, hun virkelig gerne vil.

Neva & Ida

18-årige Ida Aysel Jensens og 17-årige Neva Anna Simone Risager Pødenphant Lunds ‘X Factor’ sluttede helt usædvanligt med, at deres egen dommer, Thomas Blachman, sendte dem hjem.

For Ida Aysel Jensen blev det også afslutningen på de mange hadefulde beskeder, hun modtog på de sociale medier under liveshows. Men netop hendes udseende, som mange beskeder var rettet mod, har efterfølgende resulteret i et spændende tilbud.

Til sommer, når hun har afsluttet sin HF-eksamen, rejser hun til London, hvor det internationalt anerkendte modelbureau IMG Models har tilbudt hende en kontrakt.

- Jeg blev scoutet (opdaget af en talentspejder, red.) via ‘X Factor’, så det ser jeg virkelig meget frem til at prøve af, siger Ida.

Udover modeljobbet ser Ida Aysel Jensen frem til at skulle arbejde som assistent på et nystartet dansestudie, hvor hun blandt andet kan udnytte sit musikalske talent ved at hjælpe til under studiets shows.

Neva Anna Simone Risager Pødenphant Lund ser også frem til sommeren, hvor hun begynder en særlig musik-HF-uddannelse på tre år. Begge gruppemedlemmerner vil arbejde videre med deres egen musik.

- Mig og Ida i gang med at lave to sange, som vi vil udgive om ikke så længe, så det glæder jeg mig til, siger Neva.

Vilson Ferati

23-årige Vilson Ferati forlod ‘X Factor’ som den tredje livedeltager. Inden programmet havde den unge sønderjyde kun sunget foran spejlet, men hans optrædener har givet ham blod på tanden til at fortsætte.

- Jeg bruger en masse timer nede i studiet på at lære en masse nye sange at kende, synge dem, lave covers, sangskrivning, prøve at lave en masse beats, lave sange, udgive dem på de sociale medier og holde mig selv opdateret hele tiden, så jeg både kan tilfredsstille mig selv, men også det dejlige publikum jeg stadig har på min skulder, siger han.

Derfor er han hverken vendt tilbage til sit arbejde eller uddannelse.

Han håber, at landet snart åbner op, så han kan komme ud og spille koncerter og til private arrangementer. Det har han allerede fået tilbud om.

The Kubrix

Thomas Blachman sammensatte dansk 'X Factor'-histories største gruppe med The Kubrix.

De syv medlemmer kommer fra næsten alle hjørner af Danmark, men under ‘X Factor’ boede de sammen og etablerede et tæt venskab. Så kontakten er intakt selv efter, de forlod konkurrencen i den dramatiske kvartfinale.

Og The Kubrix som gruppe er heller ikke er et overstået kapitel, slår medlemmerne fast.

- The Kubrix arbejder videre med musikken. Vi har fået et par tilbud, men det er ikke noget, vi kan løfte sløret for endnu, lyder det fra Camilla Riedmann Harlund.

Udover musikken fortsætter medlemmerne med deres individuelle uddannelser.

Gruppens yngste medlem, 16-årige Rebecca Givskov fra Klampenborg, er nu tilbage for at færdiggøre 9. klasse. 16-årige Louise Westergaard, som er en del af det tyske mindretal i sønderjyske Broager, er i gang med første år på gymnasiet. Det vil hun dog gå om, så hun kan arbejde og fokusere på musikken 100 procent lidt endnu.

Gruppens to 18-årige medlemmer, Emmely Søgaard Hansen fra Egå og Filipa Arenfeldt fra Sæby, er begge tilbage i 2.g.

20-årige Jerald "Jerry" Baldemor bor i Mellerud i Sverige og er i gang med sit sidste år på det, der på den anden side af sundet svarer til gymnasiet.

20-årige Clara Ovesen fra Kalundborg har sabbatår, og 22-årige Camilla Riedmann Harlund er som den eneste i gang med en videregående uddannelse. Hun læser nemlig til lærer.

Dan Laursen

Det var med et stort smil, at Dan Laursen forlod ‘X Factor’ under semifinalen. Årets ældste deltager så det nemlig ikke som en sørgelig afslutning på sit forløb i programmet, men tværtimod en ny start for ham.

I hjemmet i Haslev på Sydsjælland har han allerede indrettet et musikstudie, og nu er han gået i gang med sangskrivningen. Han har tidligere udgivet cover-numre på Youtube, men ‘X Factor’ har givet ham nyt mod til at skrive sit eget.

- Jeg skal i gang med at lave musik og spille de livejobs, som jeg er blevet booket til, siger han og løfter sløret for, at han allerede har planer om den første single-udgivelse.

Han fortæller, at flere pladeselskaber har “vist interesse” for ham, så selvom der ikke ligger en kontrakt på bordet endnu, så håber han at finde en god samarbejdspartner i den kommende tid.

Derudover nyder han at være flyttet tilbage til sin forlovede Maria og datteren Rosa, og han er tilbage i sit job som it-konsulent.

Lucca Dahl Nordlund

15-årige Lucca Dahl Nordlund forlod 'X Factor' i semifinalen. Og nu er hun tilbage i skole i Aalborg, hvor hun inden sommerferien afslutter 9. klasse. Bagefter skal hun på musikefterskole i 10. klasse.

Hele vejen igennem sæsonen er Lucca Dahl Nordlund blevet rost for sin inderlighed, og netop den vil hun bruge, når hun nu begynder at arbejde endnu mere seriøst med sin sang.

- Jeg skal helt sikkert skrive nogle sange, og så skal jeg også øve mig på at spille guitar. Jeg skal selvfølgelig også synge en hel masse. Jeg håber, jeg kan udgive noget af min egen musik, siger hun.

Simon og Marcus

De to 19-årige finalister Simon Kozma og Marcus Mugisa Enevoldsen går i samme klasse på Thisted Gymnasium, så de kommer også til at se masser til hinanden efter 'X Factor'-finalen, hvor de endte med tredjepladsen.

Efter 10 uger i København under forberedelserne til de ugentlige liveshows glæder de sig til at komme hjem til de vante rammer.

- Jeg har kun set mine nærmeste og min mor et par gange på de her ti uger, så jeg skal i hvert fald have "catched up" med dem, siger Marcus Mugisa Enevoldsen, som også skal tilbage på sit vollyball-hold og kor.

Hvis corona-pandemien ikke havde sat en stopper for det, ville de elske at tage ud og spille, men hvorvidt det bliver muligt, ved de ikke.

- Derudover har vi snakket meget om at prøve at skrive nogle sange. Vi har absolut ingen erfaring med sangskrivning, så det er bare med at få prøvet nogle ting af, siger Marcus Mugisa Enevoldsen.

- Det kunne være fedt at udgive nogle bangers.

Nikoline Steen Kristensen

HF venter, når Nikoline Steen Kristensen vender tilbage til vestjyske Sørvad efter finalen.

Hun går på første år på Holstebro Gymnasium og HF og har igennem livesæsonen deltaget i undervisningen virtuelt.

- Jeg har nogle søde veninder, der har hjulpet mig meget med skolen under 'X Factor', så det gør det en del lettere at komme tilbage, siger hun.

Hun vender også tilbage til sit job som kassemedarbejder i den lokale Dagli'Brugsen, men hun ved også, at musikken kommer til at fylde mere nu, end den nogensinde har gjort.

- Jeg har fået en masse søde beskeder fra folk ude bag skærmen, og den energi, de sender til mig, vil jeg så gerne sende mere af tilbage, siger hun, og tilføjer at hun vil prøve at skrive sine egne sange.

Henover sommeren håber hun, at hun kan komme ud og spille. 'X Factor' har forstærket hendes lyst til at stå på en scene.

Solveig

Solveig Mølle Lindelof vandt den store 'X Factor'-finale. Nu vender hun tilbage til sine klassekammerater i 9. klasse. Næste uge står på hendes projektopgave.

Efter sommerferien har hun valgt at tage på en særlig efterskole, hvor hun kan dyrke både sin sang og sit klaver-, trompet-, ukulele- og guitarspil.

Musikken kommer med garanti til at fylde meget i hendes liv fremover, og ligesom under 'X Factor' vil hun blive ved med at øve sig. Det er en del af hende.

Men hvornår hun vil udgive sine egne sange, ved hun endnu ikke. Og egentlig er det heller ikke noget, hun har behov for at vide eller have en konkret plan omkring. Det skal komme med lysten og den rette inspiration.

- Jeg har ikke travlt med at få skrevet og udgivet noget. Jeg har mest lyst til at leve livet lige nu, og få en masse oplevelser og erfaringer, så jeg kan blive mere moden, og så jeg faktisk har noget at skrive sange om, siger hun.

Med sejren følger en pladekontrakt med Universal Music Group. Derudover modtager hun udstyr til et professionelt hjemmestudie og til sidst skal hun på en skræddersyet musikworkshop i London, hvor hun får en session med selveste 'X Factor'-skaberen, Simon Cowell.

Se eller gense finalen på TV 2 PLAY.