X Factor

Lise Rønne får ros efter dramatisk 'X Factor'-øjeblik

Værten stod i det, som hun beskriver som den voldsomste situation som 'X Factor'-vært, da Nikoline Steen Kristensen tabte tråden på scenen.

'X Factor'-vært Lise Rønne havde netop præsenteret den 17-årige Nikoline Steen Kristensen og forladt scenen, da det uforudsigelige skete.

Den unge sanger på scenen stoppede med at synge. Hun var helt stille og stirrede ud i luften. Hun havde et blackout.

Men der var ikke meget tøven fra værtens side.

Et øjeblik efter stod hun foran Nikoline Steen Kristensen og hjalp den paralyserede sanger op at stå og gav hende et beroligende kram.

- Jeg vil sige, jeg oplevede det som lidt voldsomt, siger værten efter finalen, som endte med en sejr til 15-årige Solveig Mølle Lindelof.

- Men derfra mærkede jeg ikke meget efter. Der var det min opgave at tage en styrepind og styre dette her skib sikkert videre, siger værten.

Og det får hun nu stor ros for på de sociale medier.

Improviserede med empati

På 'X Factors' officielle Facebook-side går flere kommentarer på, hvor godt Lise Rønne håndterede situationen med den berørte deltager.

- Endnu engang viser Lise sit kæmpe talent for at være værtinde. Hun er bare så empatisk, på en skøn måde, skriver brugeren Anne Christina Larsen.

- Sådan Lise Rønne. Hvor er du god til at hjælpe og improvisere, skriver Brit Andersen.

Selvom Lise Rønne har været 'X Factor'-vært i intet mindre end fem sæsoner - nemlig 2008, 2009, 2011 og 2012 og i år - så har hun aldrig oplevet noget som dette.

- Jeg kan ikke huske, at jeg har stået i en situation, der havde denne her alvor, siger hun.

Skiftede fokus

Lise Rønne mener dog ikke selv, at hun gjorde noget ekstraordinært ved at reagere hurtigt og omfavne Nikoline Steen Kristensen. Hun "gjorde bare sit arbejde", siger hun.

- Jeg tror i virkeligheden, jeg viste den omsorg, som alle hjemme i sofaerne følte. Lige der havde vi et hav af omsorg for Nikoline, siger hun.

Efter Nikoline Steen Kristensen var ført af scenen af sin dommer Oh Land, kørte kameraerne videre - og det krævede endnu en handling fra værten.

Ideen om at henvende sig til de øvrige livedeltagere opstod også spontant. De stod alle i deltager-loungen til venstre for scenen for at heppe på finalisterne.

- Kan jeg få en mikrofon, sagde værten højt, henvendt til showets producere.

- Jeg var ret hurtig der, hvor jeg tænkte: "Godt, så lægger vi en ny plan", forklarer Lise Rønne.

For hende gav det god mening at tale med dem og dels give deres støtte til Nikoline Steen Kristensen og dels fortælle, hvordan de har det.

- Dem derhjemme har nok savnet dem, efter de uge efter uge pludselig er forsvundet fra konkurrencen. De har nok spørgsmål, om de stadig er venner, og om de har det godt. Så jeg synes, det passede godt ind, at vi lige fik et par ord med dem, siger værten.

Lettelsen var enorm

Lise Rønne udtrykker sin dybeste respekt for Nikoline Steen Kristensen.

Hendes egen lettelse var enorm, da hun så, at finalisten formåede at samle sig og komme tilbage. Og gå ind og levere sin sang 'Fly Away', som både indeholdt en ukulele, der spyede fyrværkeri og en svævetur på en gynge.

- Jeg er så imponeret over det, siger hun.

Se eller gense 'X Factor'-finalen på TV 2 PLAY.