X Factor

Den ene sang en originalsang, den anden et cover - her er forklaringen

Den 15-årige vinder har ikke lyst til at skynde sig eller stresse over at udgive sin egen musik. Det siger hun efter fejringen af sejren.

Det er flere måneder siden, at Solveig Mølle Lindelof sad sammen med sin dommer Oh Land, og hørte Solanges 'Cranes in the sky' første gang.

Dengang føltes det surrealistisk, at vælge sin potentielle vindersang til finalen. Hun var kun lige blevet udtaget til liveshows.

Men fredag aften blev det en realitet.

Her sang Solveig for første gang nummeret som vinder af 'X Factor' 2021. Og kunne kort efter se den på musikstreamingtjenesterne under sit eget navn.

Solveigs sang skilte sig ud, fordi medfinalisten Nikoline Steen Kristensens vindersang 'Alle tråde' var skrevet specielt til hende af Nikolaj Nørlund.

Det er dog helt bevidst, at 'X Factor'-vinderen valgte et cover af den amerikanske sangerinde, lyder det.

Solveig Mølle Lindelof og Nikoline Steen Kristensen følte sig ikke som konkurrenter, fordi de har fået et så godt forhold under 'X Factor'.

Bevidst valg at lave cover

Muligheden for at vælge covernumre som vindersang blev indført 'X Factor' sidste år som en mulighed for dommere og deltagere til at have helt frie kreative tøjler.

Det har betydet meget for Solveig, at dommernes ros har anerkendt alt det arbejde, hun har lagt i sine optrædener. - Det er fedt, at vi (Oh Land og Solveig, red) har fået det kommunikeret tydeligt, siger hun.

For Oh Land og Solveig selv var der ikke tvivl om, hvad der var det rigtige valg var for hende.

- Vi tænkte, det skulle det være et cover, fordi den første sang, som er min egen, ikke skal være skrevet i 'X Factor', siger Solveig Mølle Lindelof.

- Den skal være skrevet, fordi jeg har lyst, og ikke fordi jeg skal have en sang til en finale, siger hun.

Solveig har taget nogle "souvenirs" med fra 'X Factor', hun har nemlig købt noget af sit scenetøj. Det gælder pailletjakkesættet fra finalen, det grønne jakkesæt fra semifinalen. og flere andre stykker tøj.

At det blev Solanges 'Cranes in the sky' skyldes, at dens vibe fangede hende med det samme. Oh Land mærkede det også:

- Hun fik vinger i musikken. Under hele dette her forløb er Solveig gået fra at være en ung pige, som skulle have meget bekræftelse i det, hun gjorde. Nu kan hun flyve selv, sagde dommeren under aftenens 'X Factor'.

Måske i morgen - måske om fem år

Solveig Mølle Lindelof har prøvet at skrive sange før, men hun ved ikke, hvornår hun begynder at skrive med henblik på at udgive det.

- Jeg har ikke rigtig nogen plan, og det har jeg heller ikke lyst til at have, siger hun.

- Hvis jeg har lyst til at begynde i morgen, så bliver det i morgen. Hvis jeg har lyst til, at det skal være om fem år, så bliver det det, siger hun.

Solveig til sin audition i 'X Factor'. - Det er vildt mærkeligt, at komme tilbage til det normale igen, siger hun efter finalen. - Men også rart at få noget ro på og slappe af.

For den nyslåede vinder var det heller ikke de store forkromede planer for fremtiden, der fyldte fredag aften. Efter showet hilste hun på sine stolte forældre og to søstre, som - ligesom Solveig selv - "ikke helt fatter", at hun vandt.

Derefter sås hun til en kort debrief og lykønskning med de øvrige livedeltagere, som alle var samlet til finalen.

Solveig omringet af de andre deltagere og guldkonfetti. Deltagerne har under forberedelserne til 'X Factor' været samlet i København og har fået et tæt forhold.

Efter weekenden er det slut med at tilbringe fredagene i 'X Factor'-studiet foran over en million tv-seerne.

Her vender Solveig tilbage til 9. klasse i Hvidovre, hvor hun skal færdiggøre sin projektopgave om korruption, og efter sommerferien skal hun på musikefterskole.

- I 'X Factor'-perioden har der ikke været tid til at skrive mit eget. På efterskolen tror jeg, at der bliver masser af tid og inspiration, siger hun.

Se eller gense 'X Factor'-finalen på TV 2 PLAY.

Du kan tilmelde dig næste sæson af 'X Factor' her.