X Factor

Duet med danske stjerner: det skal de synge i 'X Factor'-finalen

Der er mange musikalske gæster i studiet, når 'X Factor'-finalen løber af stablen fredag.

Det er blevet finaletid i 'X Factor', og dermed tid til, at vinderen af årets 'X Factor' skal findes.

Og det bliver med et tætpakket musikalsk program, når Nikoline Steen Kristensen, Solveig og Simon & Marcus skal på scenen for sidste gang i årets sæson.

De tre finalister skal på scenen tre gange i alt: Først med en sang, deres dommer har valgt, og derefter i en duet med en dansk musiker. Efter pausen sendes den første deltager hjem og, de to tilbageværende skal optræde igen - denne gang med deres vindersingle.

Og så kommer den danske sanger og sangskriver Drew Sycamore og spiller, inden vinderen af den 14. sæson af 'X Factor' skal findes.

Her kan du se, hvem der skal synge hvad i fredagens 'X Factor'-finale - og hvem, de skal synge duet med.

Simon & Marcus

Den eneste gruppe i årets 'X Factor'-finale, Simon & Marcus, skal først på scenen med et nummer, deres dommer Thomas Blachman har valgt til dem. Nemlig den amerikanske gruppe LMFAOs superhit fra 2011 'Sexy and I know it'.

Derefter skal duoen på scenen med en kunstner, der fik sin start i 'X Factor' for seks år siden. Nemlig den 21-årige sanger og sangskriver Thor Farlov, der indtil sidste år var kendt som en del af duoen Citybois, men som debuterede som solokunstner i 2020.

Sammen med Simon & Marcus skal Thor Farlov synge sangene 'Mansion' og 'Alene' fra Thor Farlovs debutalbum 'Nye minder'.

- Det er første gang, jeg skal spille nogle af mine nye numre i eget navn live, så det er kæmpe, at kunne gøre det i 'X Factor'-finalen, siger Thor Farlov om fredagens optræden i 'X Factor'.

Solveig

15-årige Solveig er den ene af Oh Lands to favoritter i årets finale. Og dommeren har valgt, at hun som sin første sang skal synge George Michaels version af Stevie Wonders nummer 'They won’t go when I go'.

Derefter skal Solveig på scenen med forsangeren i den danske gruppe Phlake, Mads Bo Iversen.

Sammen skal de synge de to Phlake-numre 'Slip Away' og 'Angel Zoo'.

Mads Bo Iversen fra Phlake har "optur" over at skulle synge med Solveig, som har imoneret ham siden hendes optræden til 5 Chair Challenge:

- Jeg har fulgt mere med i 'X Factor' i år end nogensinde før, da jeg på grund af covid pludselig har haft mine fredage fri. Og det har jeg haft optur over, både fordi jeg var nysgerrig på den nye dommer - og fordi jeg har haft det særligt fedt over, at der har været så meget talent med, siger Mads Bo Iversen.

Nikoline Steen Kristensen

Nikoline Steen Kristensen har mest sunget på dansk igennem 'X Factor', men hendes dommer Oh Land har valgt, at hun skal synge på engelsk i finalen. Den 17-årige vestjyde skal nemlig synge 'Fly away' af den australske sanger og sangskriver Tones and I.

Derefter skal Nikoline Steen Kristensen på scenen med den danske sanger Michael Falch. Sammen skal de synge sangene 'Nær' og 'I et land uden høje bjerge'.

Nikoline har en særlig forbindelse til netop Michael Falch, da hun imponerede med hans sang 'De vildeste fugle' til årets 5 Chair Challenge.

Michael Falch ser frem til at synge duet med Nikoline Steen Kristensen i 'X Factor' - et program, han efter eget udsagn aldrig havde set før i år, hvor hans søster ringede til ham og sagde, at en 17-årig pige sang en af hans sange:

- Det er da et generations-crossover, der vil noget, og det viser sig, at mine sange betyder noget for Nikoline. Det kan jeg absolut ikke stå for, og jeg glæder mig til at synge med hende i 'X-factor'-finalen i aften, siger Michael Falch.

Se finalen i 'X Factor' fredag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.