X Factor

Bookmakerne forudser tæt løb i 'X Factor'-finalen

To ud af tre bookmakere forudser Solveig som vinder af 'X Factor' - men det er tæt.

Spørger man de danske bookmakere, hvem der vinder årets 'X Factor', peger de på en af Oh Lands to solister under 23 år.

Men om det bliver 17-årige Nikoline Steen Kristensen eller 15-årige Solveig Mølle Lindelof, er de derimod ikke enige om.

Mens spiltjenesterne Danske Spil og Bet365 giver Solveig de laveste odds - og dermed vurderer hende som vinder - har Unibet Nikoline Steen Kristensen som favorit.

De to ligger dog relativt tæt hos alle tre, ligesom der hos alle tre er et stykke ned til tredjepladsen, som bookmakerne tildeler den eneste gruppe i finalen, Simon & Marcus.

Tæt løb mellem to

Ifølge marketing manager hos Bet365 Mikis Sønderriis har spiltjenesten peget på Solveig som snæver vinderfavorit, fordi hun har rykket sig milevidt, siden hun røg i farezonen i fjerde liveshow.

- Hun er nok den deltager, der uge efter uge har fået størst ros af dommerne, siger han.

Han peger desuden på, at Solveig er en teknisk dygtig sanger med masser af "X Factor", som tilmed også mestrer flere instrumenter, som hun har demonstreret i tidligere liveshows.

Hos Danske Spil ligger Nikoline Steen Kristensen og Solveig også yderst tæt, og ifølge oddssætter Mathias Reimer Larsen har det været svært at udpege en favorit blandt to så forskellige unge sangere.

- Nikoline er meget folkelig, og Solveig er en mere skæv type, og de appellerer til nogle forskellige segmenter, siger han.

Begge peger på, at en del af oddssætningen også bygger på, hvor mange indskud der kommer på en given deltager. Både Bet365 og Danske Spil har oplevet øget interesse for Solveig fra kunderne i de seneste uger.

Hun er gået lige i hjerterne på seerne

Per Marxen om Nikoline Steen Kristensen

Nikoline har likeability

Hos spiltjenesten Unibet er det derimod 17-årige Nikoline Steen Kristensen, der er favorit til at vinde. Det var også hende, der lå forrest hos bookmakerne, da liveprogrammerne startede for syv uger siden.

Og det er der én primær grund til: Nemlig hendes likeability, som Unibet mener kan føre hende til sejr.

- Hun er gået lige i hjerterne på seerne, og så har hun i de seneste programmer virkelig også skruet op for stemmen, siger pressechef hos Unibet Per Marxen.

Oddssætterne hos Unibet vurderer, at Solveig snarere er en dommerfavorit end en regulær seerfavorit, og derfor indtager hun andenpladsen hos dem. I finalen er det seerne alene, der bestemmer udfaldet.

Per Marxen påpeger dog, at meget kan afgøres af både sangvalg og dagsform i finalen.

Gruppe kan ende med at være dark horse

Bookmakerne er dog enige om, at aftenens tredjeplads kommer til at gå til Thomas Blachmans gruppe Simon & Marcus. Det på trods af, at gruppen aldrig har været i farezonen, og at Thomas Blachman har vundet de seneste tre sæsoner af 'X Factor'.

Ifølge Per Marxen fra Unibet kan de to unge fyre fra Nordjylland dog vise sig at være finalens dark horse - altså de undertippede deltagere der kan overraske alle ved at vinde.

Hos Danske Spil vurderes det som "usandsynligt", at gruppen løber med sejren, da de er oppe mod to meget stærke sangerinder.

Men de er åbenlyst populære, og det er deres chance:

- De har deres klare fordele, når det kommer til performance og at appellere til især yngre seere, siger Mathias Reimer Larsen fra Danske Spil.

Se finalen i 'X Factor' fredag klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.