Tinka og Sjælens spejl

Tinka vender tilbage i ny julekalender

Optagelserne er gået i gang, og julekalenderen får titlen 'Tinka og sjælens spejl'.

I 2022 vender Tinka tilbage som julekalender på TV 2.

Det bliver dermed den tredje julekalender med den populære nisse og hendes tro følgesvend, mennesket Lasse.

- Familiejulekalenderen er et af TV 2s allerfineste bidrag til public service i en tid, hvor tv- og streamingmarkedet er fyldt med udenlandske formater, for den kan samle danskerne og give dem et frikvarter i den travle juletid, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Nye udfordringer

Sidst vi mødte Tinka, indførte hun Samlingen, hvor repræsentanter for regionerne – og et enkelt menneske – sammen styrede og bestemte. Til gavn for både voksne nisser og dem, som i fremtiden skulle føre Nissernes Rige videre. Eller det var i hvert fald meningen…

I 'Tinka og sjælens spejl' har Tinka endnu ikke har fået den nye styreform til at fungere, sådan som hun havde forestillet sig.

Hun begynder at tvivle på sine egne evner som nissernes leder, og da hærchefen Ingi sætter hende på sporet af en familiehemmelighed, søger Tinka med hjælp fra sin bedste ven, Lasse, svar i menneskenes verden.

Her venter der Tinka en overraskelse, som vender fuldstændig op og ned på hendes liv og sætter hele Nissernes Riges eksistens på spil.

Mange gengangere på rollelisten

I hovedrollerne ses igen Josephine Chavarria Højbjerg som Tinka og Albert Rosin Harson som Lasse.

Desuden er der gensyn med Hadi Ka-Koush, Ellen Hillingsø, Christian Tafdrup, Neel Rønholt, Rosita Gjurup, Martin Bo Lindsten, Birthe Neumann, Esben Dalgaard, Jakob Femerling og Viilbjørk Malling Agger.

Nye navne på rollelisten tæller blandt andre Henrik Koefoed og Anna Haarup Much.

Hovedforfatterne til 'Tinka og sjælens spejl' er Morten Dragsted og Emil Millang, og julekalenderen instrueres af Christian Grønvall.

Den nye julekalender efterfølger 'Tinkas juleeventyr' fra 2017 og 'Tinka og Kongespillet' fra 2019. 'Tinka og Kongespillet' er i øvrigt den højest kvalitetsvurderede julekalender på dansk tv nogensinde og er samtidig en af de mest sete julekalendere i nyere tid på tv og streaming.

'Tinka og Kongespillet' havde i snit 1.096.000 seere pr. afsnit samt rekordmange seere på TV 2 PLAY. Familiejulekalenderen har også vundet flere priser, blandt andet modtog den Svend Prisen for 'Årets tv-dramaserie', og Josephine Chavarria Højbjerg fik prisen for 'Årets danske skuespiller i en tv-dramaserie'.

Tinka vender dog først tilbage i 2022. I 2021 kommer en anden dansk julekalenderpremiere på TV 2, nemlig familiejulekalenderen 'Kometernes jul'. Få overblik over årets tv-julekalendere 2022.