Underholdning

Ole Tøpholm færdig som Eurovision-kommentator

Efter ti år i stolen skal den 43-årige Melodi Grand Prix-entusiast ikke længere kommentere Eurovision.

Måske kan du ikke sætte ansigt på ham, men hans stemme har du højst sandsynlig hørt. I hvert fald hvis du har fulgt med i Eurovision det seneste årti.

For i ti år har den 43-årige journalist og radiovært været stemmen, som kommenterede Eurovision. Et arbejde, som nu er slut.

- DR har besluttet, at jeg er færdig som Eurovision-kommentator, skriver Ole Tøpholm torsdag eftermiddag på Twitter.

Blå bog: Ole Tøpholm

  • Journalist, radiovært og Melodi Grand Prix-entusiast.
  • Har gennem flere år været formand for den danske Melodi Grand Prix-fanklub.
  • Skrevet bogen 'Dansk Melodi Grand Prix – De største øjeblikke' i 2009.
  • Været DR's  kommentator ved Eurovision Song Contest i perioden 2011-2020.

Til TV 2 fortæller han, at det udelukkende er chefernes beslutning. Han er derfor også ærgerlig over ikke at skulle være en del af DR's holdopstilling, når Eurovision i maj løber af stablen.

- Jeg har fået at vide, at jeg skal ikke kommentere showet længere, siger Ole Tøpholm.

Når Ole Tøpholm ser tilbage på sin tid som kommentator, står særligt et år ud.

Hos DR fortæller redaktør for underholdning og bred kultur Jan Lagermand Lundme, at man har været glad for de ti års dækning, som Ole Tøpholm har leveret. Alligevel har DR i år besluttet at give mikrofonen videre til de to radioværter fra radioprogrammet 'Fonk!', Henrik Milling og Nicolai Molbech, som begge har erfaring med Eurovision og særligt den musikalske del af showet.

- De er mere musiknørdede, og vi har besluttet, at vi år vil fokusere mere på at nørde selve musikken end Eurovision, siger Jan Lagermand Lundme til TV 2.

Han understreger, at DR ikke har været utilfreds med Ole Tøpholms mangeårige dækning. Man ønsker simpelthen at prøve noget nyt.

- Det var noget helt specielt

Selvom Ole Tøpholm ærgrer sig, ser han alligevel tilbage på en lang årrække af gode minder.

Her står særligt ét år ud: 2013, hvor danske Emmelie de Forest hev sejren hjem til Danmark for første gang siden Brødrene Olsens sejr i 2000.

- Uanset om jeg skulle kommentere 20 år endnu, vil 2013 altid være et magisk øjeblik. Det var noget helt specielt, siger Ole Tøpholm.

Han forklarer, at det at følge en dansk sejr til dørs har været en helt særligt oplevelse og en mulighed, som er ganske sjælden.

Emmelie de Forest vandt Eurovision for Danmark i 2013 med nummeret 'Only Teardrops'.

Elsker fortsat grandprix

For Ole Tøpholm har det danske Melodi Grand Prix og det europæiske Eurovision-univers altid haft en helt særlig betydning, og han husker, hvordan han som barn sad foran fjernsynet fordybet i optrædenerne og Jørgen de Mylius, som dengang kommenterede grandprix.

Udover ti år som kommentator har kærligheden til den internationale sangkonkurrence også resulteret i bogen 'Dansk Melodi Grand Prix – De største øjeblikke', som han udgav i 2009.

- Privat har grandprix fyldt utrolig meget, og jeg fik sågar skrevet ind i en af mine kontrakter på DR, at jeg skulle have fri to uger til at kunne tage afsted til Eurovision, fortæller han.

Eurovision og alt, hvad det har med sig, vil blive ved med at have en særlig plads hos Ole Tøpholm, som fortsat vil dyrke og følge med konkurrencen.

- Jeg ved endnu ikke, hvor jeg skal fejre det i år, men jeg kommer i hvert fald til at skulle se det.