X Factor

Stor ændring i 'X Factor': To stemmes ud i aften

En ændret sæsonstruktur medfører, at to deltagere stemmes ud i semifinalen.

Der var ingen, der røg ud af 'X Factor', da årets første liveshow løb af stablen for seks uger siden.

Og det får nu konsekvenser.

For der er tre pladser i 'X Factor'-finalen og fem deltagere tilbage. Derfor skal to deltagere forlade programmet i fredagens semifinale.

Som det normalt er i semifinalen, er det seerne, der har magten, når årets finalister skal findes. Dommerne har altså ikke noget at skulle have sagt.

At sende to deltagere ud i samme show er normal praksis i 'X Factor' i blandt andet England, men at det er første gang, det sker i dansk 'X Factor'.

To runder - to udstemninger

Fredagens semifinale kommer til at foregå således:

Først er alle deltagere på scenen én gang som i alle tidligere liveshows. Når seerstemmerne er talt op efter pausen, forlader første deltager programmet.

Så nulstilles stemmetallet, og de resterende fire deltagere skal på scenen igen.

Derefter er det deltageren med færrest seerstemmer i anden runde, der forlader 'X Factor'. Hermed er årets tre finalister fundet.

Coronavirus er en del af forklaringen

Underholdningsredaktør Dorte Borregaard forklarer, at den ændrede sæsonstruktur til dels skyldes, at 'X Factor' i år blev afviklet midt i coronapandemien.

- I år har vi fra start valgt, at ingen skulle stemmes hjem i første show. Det skyldes i første omgang, at vi gerne ville sikre os, hvis uheldet skulle være ude, og nogen af deltagerene fik coronavirus. Det har også den fordel, at seerne lærer deltagerne lidt bedre at kende, når ingen ryger hjem i første show, siger Dorte Borregaard og tilføjer:

- Heldigvis har vi ikke været ramt af coronavirus, og eftersom vi kun kan have tre med i finalen, så skal der to ud på fredag. Det har vi hele tiden vidst ville blive en konsekvens.

Se 'X Factor' fredag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.