Stop hadbeskeder

- Jeg bliver så glad i låget. Tonen er ændret, og 'X Factor'-deltagerne oversvømmes af søde beskeder

De danske 'X Factor'-seere får en stor tak for den gode tone i semifinalen af 'X Factor' 2021.

- Jeg elsker dig i ’X Factor’.

- Wow. Du er min klare vinder.

- Du er fantastisk.

Og sådan bliver det ved. Beskederne er sendt til de resterende seks ’X Factor’-deltagere Lucca Dahl Nordlunds, Solveig Mølle Lindelof, Nikoline Steen Kristensen, Dan Laursen og drengene fra gruppen Simon & Marcus.

Og deltagerne kan ikke lade være med at smile.

- Hver gang det måske bliver lidt hårdt, så tænker jeg på en sød kommentar, jeg fik, siger Nikoline Steen Kristensen.

Og der er grund til at være glad, for ordlyden er nemlig markant anderledes end i nogle af de beskeder, som de fik på de sociale medier, for blot tre uger siden.

Her kunne deltagerne finde beskeder som:

”I stinker af lort." "Skrid hjem til Afrika,” og ”I burde skamme jer, så klamme, I er,” i deres indbakker.

Søde beskeder varmer

Men siden de stod frem og fortalte om beskederne er der sat fokus på den gode tone på de sociale medier. Ikke bare i 'X Factor'. Men i hele Danmark.

Og det har ændret tonen, siger underholdningsredaktør hos TV 2, Dorte Borregaard:

- Vi har kunnet mærke, at kampagnen har virket. Deltagerne har fået så meget kærlighed på de sociale medier. Og det varmer virkelig meget, siger Dorte Borregaard.

Debatten indtog Danmark

Det hele startede med Oh Land, der efter hun måtte sendte første deltager ud, delte et udpluk af de ondskabsfulde beskeder, hun havde modtaget.

Efterfølgende fortalte først Ida Aysel om de beskeder, som hun har fået - og siden fulgte flere af de øvrige deltagere trop.

Det startede en debat i hele Danmark om, hvad man kan tillade sig at skrive på nettet. Og den gik helt til Folketinget, hvor statsministeren måtte svare på spørgsmål om den hårde tone. Mette Frederiksen konstaterede fra talerstolen, at den hårde tone på de sociale medier havde taget overhånd.

Men nu lader det altså til at danskerne har fundet kammertonen frem.

- Og det havde vi lyst til at takke dem for, siger Dorte Borregaard.

- Så derfor lavede deltagerne en video, hvor de læste nogle af de søde beskeder op for at sende noget god karma tilbage.