Framing Britney Spears

Britney Spears bryder tavsheden efter dokumentar

Fans mener ikke, at det er Britney Spears selv, der har skrevet om dokumentaren på Instagram.

Britney Spears græd i to uger efter at have set dele af dokumentaren ’Framing Britney Spears’, skriver hun på Instagram.

Det er første gang, at popstjernen kommenterer den meget omtalte dokumentar, hvor man følger den verdensberømte sangerindes liv, fra hun var på toppen af sin karriere og frem til i dag.

- Jeg har ikke set dokumentaren, men det, jeg har set af den, gjorde mig flov over det lys, den satte mig i. Jeg græd i to uger og ja, jeg græder stadig indimellem, skrev hun tirsdag aften amerikansk tid på Instagram, hvor hun også postede en video af sig selv, der danser til Aerosmiths sang 'Crazy'.

Er Britney et offer?

Et gennemgående tema i dokumentaren er, hvordan Britney Spears er blevet dømt og hængt ud af omverdenen, og hvordan hun har fået frataget råderetten over sin karriere og økonomi af sin far efter sit mentale sammenbrud i 2007.

Dokumentaren fremstiller altså overordnet Britney Spears som et offer.

Derfor er flere fans chokerede over popstjernens kritiske opslag.

- Den dokumenter har hjulpet hende rigtig, rigtig meget i forhold til at få folk til at få øjnene op for, hvordan mange mennesker behandler popstjerner, siger 23-årige Louise Kærtoft Astrup.

Hun er blandt de bekymrede Britney-fans, der gennem bevægelsen FreeBritney har kæmpet for at gøre popstjernen fri af værgeaftalen med faren, som de mener, hun bliver fastholdt i imod sin vilje.

Hun sætter pris på sine fans

Også Britney-superfan Simon Kuno Glæsel er overrasket over opslaget. Særligt fordi Britney Spears i kølvandet på dokumentaren skrev på Instagram, at hun sætter pris på sine fans.

- Det er først nu, hun selv nævner noget om dokumentaren, og så stiller hun sig kritisk. Det er lidt pudseløjerligt, synes jeg.

- Men vi ved jo ikke, hvad der er op og ned, og der er en chance for, at vi (fansene, red.) er helt galt på den, siger han.

Det er ikke Britney, der har skrevet det

Mange Britney-fans har reageret på verdensstjernens Instagramopslag. Og de er mistænksomme.

- Det virker ikke til, at det er Britney, der har skrevet det her, skriver én, mens en anden skriver:

- Jeg vil gerne høre hende rent faktisk sige det her.

Også Simon Kuno Glæsel og Louise Kærtoft Astrup er skeptiske.

- For at være helt ærlig, så tror jeg slet ikke, at det er hende, som har skrevet eller lagt det op. Vi ved stadig, at hendes far Jamie og hendes team styrer hendes Instagram og bestemmer, hvad der bliver lagt op, siger Louise Kærtoft Astrup.

Sag mod Britneys far

Tidligere på måneden bad Britney Spears’ advokat om at få fjernet sangerindens far, Jamie Spears, som hendes formynder.

Advokaten har også tidligere udtalt, at Britney Spears er bange for sin far, og at hun ikke vil vende tilbage til scenen, så længe han råder over hendes økonomi.

Britney Spears har i stedet anmodet om, at den professionelle værge Jodi Montgomery bliver hendes formynder.

Jamie Spears har svaret igen på anklagerne om, at han fastholder sin formynderrolle mod sangerindens vilje. I programmet Good Morning America sagde han for nylig:

- Jeg forstår, at enhver historie har brug for en skurk, men folk har misforstået det her, lød det fra advokat for Jamie Spears, Vivian Thoreen.