X Factor

Han gjorde sig særligt bemærket i ‘X Factor’ for 12 år siden - i dag er han hitmager

Sanger og sangskriver Andreas Odbjerg stillede op i 'X Factor' i 2009 med en audition, der ikke er gået i glemmebogen.

I 2009 tonede en ung, karseklippet fyr frem på skærmen i 'X Factor'. Det var de indledende audtionrunder i programmets anden sæson.

Klædt i rød t-shirt, Adidas-trøje og et sort halstørklæde trampede han sig igennem Jeff Buckleys 'Be your husband', mens han viftede med armene i en lettere ustruktureret koreografi.

En perfomance der fik smilet frem på læberne hos de tre daværende 'X Factor'-dommere, Lina Rafn, Remee og Thomas Blachman.

Den fyr var den nu 33-årige Andreas Odbjerg. I dag er han prisvindende sanger og sangskriver, som nok er mest kendt for hitsangen 'Føler mig selv 100' fra 2020.

Når han i dag fortæller om sin audition til 'X Factor' har han svært ved at holde latteren tilbage.

- Det vigtigste at sige om den performance er, at jeg ikke fattede noget som helst. Jeg var 21 år gammel og fuldstændigt blæst på hormoner, siger Andreas Odbjerg til TV 2 om sin lidt "mærkelige" audition.

Det var på en ren impuls, at han valgte at stille op i sangkonkurrencen. Han gik videre til bootcamp, men blev sorteret fra før liveshows.

Fredag indtager han endeligt scenen - denne gang som gæsteoptræden med talrige hits i bagagen.

Det vigtigste at sige om den performance er, at jeg ikke fattede noget som helst.

Andreas Odbjerg

Inspireret af Martin

Da Andreas Odbjerg valgte at stille op til 'X Factor' for 12 år siden, drømte han om de samme ting, han stadig gør i dag. Nemlig at lave musik, skrive sange og synge.

Den noget impulsive beslutning om at tage til audition tog han til dels, fordi han følte et skæbnefællesskab med den tidligere 'X Factor'-vinder Martin Hoberg Hedegaard, der ligesom Andreas Odbjerg kom fra en lille by på landet.

Andreas Odbjerg i 2009 - samme år, han stillede op i 'X Factor'.

- Det var tanken om, at man kunne komme ud af ingenting, og så kunne komme til at stå lige dér, siger Andreas Odbjerg om sin motivation for at melde sig.

Han spillede i band og var i begyndelsen af processen med at finde sig selv som musiker. Selvom han ikke kom videre til liveshow, var 'X Factor' en god og lærerig oplevelse.

Men også en oplevelse, der på en måde har hjemsøgt sangeren siden.

Andreas Odbjerg var en del af dommeren Ankerstjernes kreative team i sæson 2020 i 'X Factor'.

Internettet glemmer aldrig

Andreas Odbjerg har flere gange på vej til sit gennembrud tænkt, at det havde været mere "cool", hvis han var kommet frem som musiker uden at have været på tv.

Udover 'X Factor' har sangeren medvirket i 'Voice' i 2012, hvor han nåede til finalen.

Jo mere selvsikker man er, jo mere preller det af

Andreas Odbjerg

Men i dag ser han dog med mildere øjne på de valg, han tog som ung.

- Jeg var en grim teenager, der ikke vidste, hvad jeg lavede. Men det er jo også meget menneskeligt, siger Andreas Odbjerg.

Selvom han af og til har ønsket, at der ikke fandtes klip med ham fra 'X Factor' på internettet, har han i dag omfavnet det.

Andreas Odbjerg i 'Voice' i 2012, hvor han var på Xander Linnets hold.

- Jeg er vokset op med ideen om, at hvis man stikker snuden frem, så får man også nogle rap. Men jo mere selvsikker man er, jo mere preller det af, siger Andreas Odbjerg.

Kærlighed til 'X Factor'

Selvom hans egen performance i 'X Factor' til tider har fået Andreas Odbjerg til at krumme tær, nærer han en stor kærlighed til programmet.

Han har fulgt med i alle sæsoner og fik endda job på programmet sidste år som kreativ konsulent på Ankerstjernes hold.

Andreas Odbjerg har arbejdet som sangskriver for blandt andre Lord Siva, Gulddreng og Ankerstjerne.

Og derfor glæder han sig også til at vende tilbage fredag aften.

- Der er noget magisk i det program, når et helt rent talent først kommer ind i en grim striktrøje og til sidst står og stråler, siger Andreas Odbjerg.

Se 'X Factor' fredag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.