LEGO Masters

Nyt stort underholdningsprogram fredag aften på TV 2

Når ’X Factor’ er slut i midten af april, overtager et nyt stort konkurrencepræget program sendefladen. 

Programmet ’Lego Masters’ kommer nu for første gang i en dansk udgave.

'Lego Masters' har haft stor international succes i lande som England, Australien, Holland, Frankrig, Sverige og USA.

I den danske udgave dyster otte par.

De otte par skal på tid løse forskellige udfordringer igennem konkurrencen. De har tre millioner Lego-klodser at gøre godt med. De par, der løser opgaverne bedst, er videre i konkurrencen, mens nogle løbende må forlade den, indtil der står tre par tilbage i finalen.

Det er Søren Dyrhøj, Senior Designer i Lego, der bedømmer parrenes kreationer ud fra parametre som opfindsomhed, historiefortælling og teknisk kunnen.

Han har designet Lego-sæt siden 1997 og begyndte sin karriere med at designe de første Lego Star Wars-sæt. Nogle af de sæt, han står bag, er Dødsstjernen, Star Destroyer, Ninjago-templet, Hogwarts-slottet og senest Speed Champions Ferrari og Lamborghini.

Komiker og skuespiller Victor Lander, kendt fra blandt andet 'Stormester' på TV 2, er vært på programmet.

- 'Lego Masters' kan noget helt andet end andre konkurrencer på tv. Det er befriende, at det ikke er så selvhøjtideligt, så der er plads til at boltre sig med humor og energi og lave jokes med både programmet og med deltagerne. Og det smitter af på deltagerne, så de bliver mere afslappede, siger Victor Lander.

Mens Danmark i store dele af det seneste år har været lukket ned, har mange danskere kastet sig over kreative udfordringer som puslespil, strik og Lego-byggeri.

- Programmet rammer ned i en tid, hvor både voksne, børn og alle dem midt i mellem higer efter nye idéer og inspiration til at gøre dagene mere farverige. Det bliver sjovt, nyt og anderledes, og alle kan være med, siger TV 2s kanalchef, Dorthe Thirstrup.

'Lego Masters' består af i alt otte programmer med premiere 16. april på TV 2 PLAY og TV 2. Finalen sendes fredag 28. maj på TV 2 PLAY og fredag 4. juni på TV 2.