Underholdning

Vinterberg nomineret til 'Bedste instruktør' som den første dansker nogensinde

Vinterberg bliver hædret for en stor karriere, siger filmredaktør.

Aldrig tidligere er det sket, at en dansker er blevet nomineret til en Oscar i kategorien 'Bedste instruktør', men det skete mandag.

For Thomas Vinterberg kunne ikke blot se sin film 'Druk' blive nomineret i kategorien for 'Bedste internationale film', han kunne også se sit eget navn dukke op blandt de nominerede til 'Bedste instruktør'.

- Jeg er virkelig glad og meget overrasket. Vi havde håbet på en nominering for filmen i den internationale kategori, men det er helt vildt, at jeg bliver nomineret til bedste instruktør, siger Thomas Vinterberg til TV 2.

"Heltene" stemte på ham

De mange positive reaktioner på filmen havde gjort, at instruktøren langt hen ad vejen havde forventet, at de ville blive nomineret til 'Bedste internationale film,' men at der pludselig var to nomineringer, det er overvældende, siger han.

- Det var helt vildt, og er stadig helt vildt for os. Jeg tænker på mine familie, hele castet, alle der her været med til at løfte det her. Hele den her proces, hvordan folk har båret mig og filmen igennem, har været meget meget rørende, siger han.

Oplevelsen er ikke blevet mindre af, at der er kommet en række henvendelser fra nogle af de instruktørkolleger, der har været med til at stemme på ham.

- Jeg har set mails komme ind fra alle heltene igennem min karriere – instruktørnavne, jeg har beundret altid, og nu har de også stemt på mig. Det bliver jeg meget rørt over, siger han.

Favorit til en statuette

Nomineringen til 'Bedste instruktør' er intet mindre end historisk - og det handler ikke bare om 'Druk', men også om, at Vinterberg bliver hædret for en stor karriere.

Det forklarer filmredaktør på Soundvenue, Jacob Ludvigsen, til TV 2.

- Det er aldrig sket før, og det havde ingen, hverken i Danmark eller internationalt, regnet med. Det er kun de aller, allerbedste, der kommer med her, siger han.

Den danske film 'Druk' er blevet nomineret til en Oscar for Bedste Internationale Film. Derudover blev instruktøren Thomas Vinterberg også nomineret i kategorien Bedste Instruktør.

Han siger desuden, at den danske film kunne ligne en favorit i kategorien 'Bedste internationale film', særligt efter at konkurrenten, 'Minari', som 'Druk' tabte til uddelingen af Golden Globes i starten af marts, er ude.

- 'Minari' er slet ikke med i kategorien, så jeg tror, at 'Druk' kommer til at vinde i år. Særligt nu, hvor Thomas Vinterberg også fik en nominering. Så konkurrencen er elimineret, og vejen er banet, siger han.