Hjem til gården

Nyt twist i 'Hjem til gården' - mød de 14 nye beboere her

For at gøre livet på gården mere uforudsigeligt, får storbonden eksempelvis en ekstra magt.

Rigtig meget er, som det plejer i 'Hjem til gården'. 14 mænd og kvinder flytter ind på en gård svarende til gårde omkring 1900-tallet.

Her skal de drive gården, malke køer og slagte dyr.

Sideløbende er der konkurrencen. De 14 beboere kæmper nemlig om at blive sidste mand eller kvinde på gården og dermed vinde den halve million kroner.

Hver uge udpeges en storbonde, som har ansvaret for, at ugeopgaven bestås. Derudover skal storbonden vælge en førstekæmper. Den beboer, der bliver valgt, skal selv vælge en andenkæmper.

De to kæmpere skal mødes i tvekamp, hvor den der taber skal forlade gården.Storbonden kan som udgangspunkt ikke vælges, medmindre beboerne ikke består ugeopgaven - her vil storbonden miste sin immunitet.

En ekstra magt til storbonden

Og som noget nyt i år er der en ekstra fordel ved at være storbonde.

For hvis beboerne består ugeopgaven, kan storbonden vælge mellem en belønning, som gavner fællesskabet eller en, som gavner storbonden selv.

- Det nye valg har vi indført for at gøre livet på gården mere uforudsigeligt, fordi det tvinger storbonden til at bekende kulør og overveje i den givne situation, om det er bedst at prioritere fællesskabet eller sig selv. Og det viser jo, at alle valg, man træffer på gården, har konsekvenser, fortæller TV 2-redaktør Thomas Richardt Strøbech.

En sidste nat sammen

En anden ændring er, at de to kæmpere flytter ud i en kæmperhytte sammen, hvor de skal tilbringe natten inden den store tvekamp.

I stedet for at isolere beboerne får de nu en sidste aften sammen.

- 'Hjem til gården' går aldrig efter konflikt for konfliktens skyld, og som man kommer til at se i løbet af sæsonen, opstår der faktisk ofte forbrødring eller i hvert fald en ny forståelse for hinanden på den her måde. Det åbner også op for, at man smider facaden og taktikken over bord og viser nogle andre sider af sig selv, siger Thomas Richardt Strøbech.

Afskedsbrevet er afskaffet

Den sidste ændring udspiller sig på tvekampspladsen. For når den er overstået, og en beboer skal forlade gården, skal han eller hun udpege en ny storbonde med det samme.

Førhen skulle de tilbage i kæmperhytten og skrive et brev med deres valg, som først blev afsløret for de andre beboere dagen efter.

- Vi arbejder løbende på at gøre vores programmer sjovere og mere spændende at følge med i, ligesom det i denne sæson jo også gør en forskel, hvis vi kan overraske de beboere, der tænker, de har regnet alt ud hjemmefra, siger Thomas Richardt Strøbech.

Femte sæson af 'Hjem til gården' har premiere søndag aften klokken 20.00 på TV 2 og på TV 2 PLAY.

Her er de 14 nye beboere i 'Hjem til gården'

Michelle Jørgensen

Michelle Jørgensen

Alder: 28

Beskæftigelse: Seniorassistent hos revisionsselskabet BDO

Geografi: Aarhus

- Jeg bliver tit opfattet som en prinsesse, der ikke kan noget og er uintelligent. Men folk undervurderer mig. Jeg er ikke en, der venter på, at min mand ordner tingene. Jeg tager selv fat og er god til at stå op for mig selv. Jeg vil gerne gøre op med fordommene om, at bare fordi man godt kan lide pænt tøj, er man er ikke dum og uduelig.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Joekim Nielsen

Joekim Nielsen

Alder: 43

Beskæftigelse: Frisør og hydroterapeut

Geografi: Boeslunde

- Jeg flytter ind på gården, fordi jeg gerne vil blive bedre til at være sammen med andre uden at miste mig selv. Jeg vil gerne øve mig i at sætte mig selv først og ikke altid være optaget af, hvad andre synes.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Signe Hyllested

Signe Hyllested

Alder: 43 år

Beskæftigelse: Økonomiassistent hos advokatfirma

Geografi: Frederiksberg

- Jeg er single, og jeg har ikke nogen børn. Det har været et kæmpe ønske for mig at stifte familie, men efter flere års fertilitetsbehandling har jeg måttet indse, at den drøm ikke kommer til at gå i opfyldelse. På gården er der ikke noget at gemme sig bag. Der er du bare menneske. Jeg flytter ind på gården, fordi jeg gerne vil udforske mig selv og blive klogere på, hvem jeg er.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Daniel Birch

Daniel Birch

Alder: 31

Beskæftigelse: Jobsøgende

Geografi: Aarhus

- Min energi deler vandene. Jeg kan godt være for meget og for dominerende. Jeg flytter ind på gården for at vise, at jeg også har en anden og dybere side, som jeg ikke så ofte lukker op for. At jeg ikke bare er en ung gut, som snakker fanden et øre af.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Bianca Tammaro

Bianca Tammaro

Alder: 31 år

Beskæftigelse: Lærervikar

Geografi: Solrød Strand

- Jeg er meget spirituel som person. Jeg tror på og vil gerne leve det simple liv. Et liv hvor jeg kan være mere i kontakt med mig selv og med naturen. Jeg vil flytte ind på gården, fordi jeg efter så mange år med storby føler, at naturen kalder på mig. 

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Jonas Haagensen

Jonas Haagensen

Alder: 40

Beskæftigelse: Helikopterpilot og livredder

Geografi: Vejle

- Jeg er god til at tilpasse mig mennesker, og det gør nogle gange, at jeg går på kompromis med mig selv. Jeg kan være bange for at sige min mening, fordi jeg er bange for at miste mennesker. Jeg håber, gården kan lære mig at blive bedre til at sige, hvad jeg mener og føler.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Martin Bang Sehje

Martin Bang Sehje

Alder: 27 år

Beskæftigelse: Assisterende banquet-chef på hotel

Geografi: København NV

- Jeg flytter ind på gården for at vinde. Jeg tror på, at jeg kan gå hele vejen. Jeg er en god taktiker, og min plan er at gøre ting, som kan gavne mig selv hele vejen. Jeg stræber altid efter at blive udfordret. Og den ultimative udfordring i 'Hjem til gården' er at vinde.

 

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Mikkel Svendsen

Mikkel Svendsen

Alder: 26 år

Beskæftigelse: Selvstændig møbelsnedker og designer

Geografi: Slagelse

- Min far har gennem hele mit liv været meget syg. Derfor tog jeg en beslutning om at flytte ind hos ham, så jeg kan være omkring ham og passe på ham. Det, at jeg har en syg far, betyder, at jeg de sidste mange år har fokuseret på hans liv og mindre på mit eget.  

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Simon Rasmussen

Simon Rasmussen

Alder: 29

Beskæftigelse: Tømrer

Geografi: Valby

- Jeg er målrettet i alt, hvad jeg går ind i. Jeg presser mig selv helt til grænsen, så jeg ved, jeg har gjort ALT for at nå mine mål. Men jeg har svært ved at vise og snakke om mine følelser, og jeg ville ønske, at jeg kunne overføre mit gåpåmod og min stædighed til den side af mig selv. Jeg flytter ind på gården for at åbne mere op for mig selv og for at få mere mod til at fortælle om mine følelser.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Stig Ørebek Pedersen

Stig Ørebek Pedersen

Alder: 65 år

Beskæftigelse: Tidligere sælger, nu på efterløn

Geografi: Aarhus

- Efter min mand gik bort, føler jeg, at jeg er gået i stå – jeg kan ikke komme videre. Det har været svært for mig at finde ud af, hvem jeg er, når jeg ikke længere er en del af det, vi, mig og min mand, havde sammen. Jeg vil gerne flytte ind på gården for at finde mit eget liv igen. Jeg trænger til et lille spark i måsen.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Hanne Holdt-Simonsen

Hanne Holdt-Simonsen

Alder: 57 år

Beskæftigelse: Psykiatrisk sygeplejerske

Geografi: Borup

- Jeg vil gerne blive bedre til at gå efter de ting, jeg drømmer om, og ikke bare gøre de ting, der forventes af mig. Jeg har i mange år bare gjort det, som blev forventet af mig, men inden i mig gemmer der sig en rigtig rebel, som jeg håber, kan finde sin plads på gården.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Marianne Christensen

Marianne Christensen

Alder: 39

Beskæftigelse: Uddannet teolog og arbejder som forskningsmedarbejder på Aarhus Universitet

Geografi: København S

- Jeg er en person, der har et stort behov for at prøve en masse forskellige ting af her i livet, men lige nu stritter det i mange forskellige retninger. Jeg er et sted, hvor jeg skal tage en beslutning om, hvor jeg skal hen i mit liv. Jeg flytter ind på gården for at finde roen til at dykke ind i mig selv og mærke efter, hvad der er det rigtige for mig.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Mette Ebbesen

Mette Ebbesen

Alder: 25 år

Beskæftigelse: Studerende

Geografi: København SV

- Jeg bor alene i en lille 1-værelses lejlighed. Og jeg elsker virkelig at bo alene. Jeg trives supergodt i mit eget selskab. Nok også lidt for godt. Jeg vil flytte ind på gården, fordi jeg gerne vil blive bedre til at stole på fællesskabet og blive bedre til at bede om hjælp, for jeg har det med at ville klare alting selv.

Foto: Lotta Lemche / TV 2

Martin Kastner (MK)

Martin Kastner (MK)

Alder: 46

Beskæftigelse: Arbejder hos El-con

Geografi: Ugerløse

- Jeg flytter ind på gården, fordi jeg gerne vil vise mine to drenge, hvad jeg kan. Det er vigtigt for mig at lære dem, at man kan, hvad man vil, hvis man bare kaster sig ud i det.

Foto: Lotta Lemche / TV 2