X Factor

15-årig gav X Factor-dommer et chok

15-årige Solveig Møller Lindelof blæste i helt bogstavelig forstand dommerne bagover med sin sang lørdag aften.

Det startede stille ud.

Hun sad alene ved et klaver. Foran en kulsort baggrund og med enkelte små lysende stjerner, der blinkede ind imellem, sang hun nummeret ’Nobody want to hear songs anymore’.

Men så lige pludselig eksploderede scenen i mere end en forstand. Bagskærmene skiftede fra sort til funklende guldregn, og Solveig gik væk fra klaveret og ud på scenen og sang så kraftfuldt, at dommeren Martin Jensen fik et kæmpe chok og rykkede et godt stykke bagover i stolen.

Efter at have fuldført sin kraftpræstation, skruede hun igen helt ned for tempoet og lavede en stilfærdig melankolsk afslutning.

Solveig Møller Lindelof har øvet sig tre-fire timer hver eneste dag for at blive klar til at spille på klaveret i aftenens liveshow.

- Du er farlig

Dommerne var fuldstændig vilde med den 15-årige sangerinde, der modtog en byge af rosende ord.

- Jeg fik et chok og rykkede nærmest ud af studiet, da du gik lige ind i omkvædet og gav den fuld gas, sagde Martin Jensen, der grinede af sig selv, da han fik lov at gense sin chokerede reaktion.

- Du kom med så meget power, det var en sindssyg flot vokalpræstation. Hold nu kæft, lød det imponeret fra ham.

Under tredje liveshow fik Martin Jensen lidt af et chok, da Solveig optrådte. Se det sjove klip her. Video: Christian Sejer Rasmussen
Der var fuld kraft på Solveig stemme, da hun begyndte på omkvædet.

Thomas Blachman, synes denne optræden var Solveigs absolut bedste indtil nu.

- Det var vidunderligt at sidde og kigge på og lytte til. Der er liv i dig, og du har et kæmpe talent og en evne til at give os en indsigt. Du er farlig, og det er dejligt, sagde han.

Oh Land med hjertet oppe i halsen

Solveig Møller Lindelof hørte første gang sangen, i den periode, hvor hun gik til audition på ’X Factor’. Sangen fik hende til at ”stortude”. Og hun havde lovet sig selv, at hvis hun gik videre, så ville hun gøre alt, hvad hun kunne, for at få lov at optræde med netop den sang.

Den handler nemlig om, hvor meget sang betyder, og det er noget Solveig kan relatere til.

- Det var fucking fedt og en mega lettelse at optræde med i aften, fordi det nummer betyder sygt meget. Og jeg har øvet mig to-tre timer foran klaveret hver eneste dag, fordi jeg var så bange for, at jeg skulle ødelægge det for mig selv, sagde Solveig, da TV 2 mødte hende umiddelbart efter showet.

Hun var især glad for, at det lykkedes hende at blæse Martin Jensen bagover, for det var præcis det, hun havde drømt om.

- Det var mega grineren at gå fra 0-100, og det var jo den reaktion, jeg gerne ville have frem. Det er mega fedt, at man kan overraske folk på den måde, siger hun.

Sådan så det ud, da hele scenen lyste op i guldregn, under Solveigs optræden.

Solveigs egen dommer Oh Land var selvsagt også meget imponeret af sin unge sangerinde. Og selvom hun havde set hendes optræden flere gange forinden, havde hun også følelserne ude på tøjet.

- Mit hjerte sidder helt heroppe, sagde dommeren og satte hænderne op til halsen.

- Jeg ved, hvor skrøbelig den her situation var. Der var ikke en tone fra bandet, ikke engang en underlægning til at gribe dig. Det var den vildeste chance. Jeg vidste, du ville naile den og jeg er så stolt af dig, sagde hun.

’Nobody want to hear songs anymore’ af Ben Abraham sendte Solveig Møller Lindelof direkte videre til fjerde liveshow. Til gengæld måtte vi sige farvel til Ida & Neva.

Du kan se 'X Factor' hver fredag klokken 20 eller på TV 2 PLAY