Kærlighed hvor kragerne vender

Én fandt kærligheden på tv, mens tre stadig er på jagt – sådan går det fyrene i dag

Spoiler alert: I artiklen afsløres det, om kvinderne vendte tilbage til Thy, og om parrene stadig er sammen i dag.

Ingen af de fire nordvestjyder havde forudset, hvor vild en oplevelse 'Kærlighed hvor kragerne vender' ville blive, da de tilbage i september 2020 stod foran 22 forventningsfulde singlekvinder.

På cirka en uge fik fyrene speeddatet kvinderne, udvalgt deres favoritter og vist dem rundt på hjemstavnen.

Til sidst stod Jonas Larsen, Peder Damborg, Christian Svaneborg og Mathias Hangaard tilbage med én kvinde hver.

Et halvt år er nu gået, siden optagelserne sluttede, og fyrene fortæller, hvordan det går med kærligheden i dag.

Tre er stadig singler, mens én er blevet kærester med en kvinde fra programmet. Men overraskende nok er det ikke hende, han var sammen med, da optagelserne sluttede.

Jeg var så heldig at finde kærligheden – det må man da kalde en succes

Jonas Larsen

Den unge charmør Jonas Larsen

25-årige Jonas Larsen fra Vester Vandet var yderst populær blandt kvinderne i programmet, og hele 16 af de 22 kvinder var forbi hans bord under speeddate.

Da feltet i sidste ende skulle snævres ind til kun én, valgte den unge charmør 26-årige Camilla Bering Lodberg fra Aalborg.

Jonas Larsen var særligt vild med den modstand, hun gav ham, og de endte deres romantiske sushidate ved vandet med op til flere kys.

I sidste program af 'Kærlighed hvor kragerne vender' skulle de fire kvinder hver især beslutte sig for, om de ville vende tilbage til Nordvestjylland. Camilla Bering Lodberg var ikke i tvivl, og da hun dukkede op hjemme hos Jonas Larsen, havde han en helt særlig gave til hende – en nøgle til hans hus.

På trods af den lovende start på forholdet holdt kærligheden ikke længe.

- Det fungerede slet ikke, da kameraerne slukkede. Vi klikkede bare ikke. Så jeg stoppede forholdet ret hurtigt, siger Jonas Larsen og tilføjer, at de to ingen kontakt har i dag.

Sussi er mere voksen, end jeg er

Peder Damborg

Måske var der også en anden grund til, at det aldrig rigtig kom til at fungere mellem de to.

Den unge gut havde nemlig en anden kvinde i tankerne – 28-årige Cathrine Sørensen, som måtte rejse hjem i syvende program, fordi hendes mormor blev syg.

- Jeg kunne ikke få hende ud af hovedet, så jeg valgte at skrive en sms for at høre, hvordan det gik. Det har jeg ikke fortrudt, griner Jonas Larsen.

Og det forstår man godt. Kærligheden har nemlig blomstret mellem de to lige siden, og de har allerede været kærester i et par måneder.

Jonas Larsen har mødt Cathrine Sørensens forældre og hendes treårige søn, Noah. Det er planen, at de begge skal flytte ind hos Jonas Larsen ved Vester Vandet, men for nu tager de det stille og roligt, fortæller han.

- Jeg er virkelig glad. Det har været en kæmpe oplevelse at være med i 'Kærlighed hvor kragerne vender', og så var jeg endda så heldig at finde kærligheden – det må man da kalde en succes, siger Jonas Larsen.

Den evige spasmager Peder Damborg

Det var på alle måder et kærlighedseventyr, som 39-årige Peder Damborg og 31-årige Sussi Lem tog seerne med på.

De to havde oddsene imod sig, idet Sussi Lem oprindeligt tog til Thy for at date Mathias Hangaard, men som den eneste fik hun lov at gå på gruppedate med to fyre.

Sussi Lem var vild med Peder Damborg, men var bekymret for, om han nu også var klar til et seriøst og voksent forhold. Det fik han overbevist hende om, og de to endte sammen – tydeligt lykkelige og forelskede.

- Jeg er forelsket i Sussi, og jeg håber og tror, at vi bliver kærester, sagde Peder Damborg i sidste program af 'Kærligheden hvor kragerne vender', hvor der blev udvekslet kys og kram mellem turtelduerne.

I månederne efter fortsatte lykkerusen, og de blev kærester. De mødte også hinandens familier og tilbragte næsten hver weekend sammen.

Men som tiden gik, viste det sig, at den frygt, som Sussi Lem havde haft helt fra start, var reel – Peder Damborg var nok ikke helt klar til et forhold alligevel.

- Sussi er mere voksen, end jeg er. Hun er rigtig skøn, men hun vil nogle andre ting og noget mere, end jeg vil, siger Peder Damborg.

Jeg har fundet ud af, at jeg sagtens kan det med piger, og at jeg er god nok, som jeg er

Christian Svaneborg

Det er nu et par uger siden, at han og Sussi Lem gik hver til sit. Ifølge Peder Damborg var det en svær beslutning, men samtidig en, som de var enige om.

Han fortæller, at han nu tager den helt med ro og holder en pause fra datinglivet, men at han på sigt gerne vil finde en pige at slå sig ned med.

- Jeg har lært meget om mig selv og om, hvilken type pige jeg søger, ved at deltage i programmet. Det skal være én med lidt gang i – ligesom mig selv, griner Peder Damborg.

Den gode fyr Christian Svaneborg

Allerede da Christian Svaneborg skulle præsentere sig for de 22 kvinder første gang, fangede Iben Kragh Pedersen hans opmærksomhed. "Pigen i den gule trøje", som hun blev kaldt i de første programmer, var lige Christian Svaneborgs type, og han måtte bare lære hende bedre at kende, tænkte han.

Det gjorde han, og de to endte på romantisk date sammen, hvor der blev udvekslet søde ord og kys med udsigt til vandet.

Herefter skulle 24-årige Iben Kragh Pedersen tilbage til hjembyen Hjørring et stykke tid, men i det sidste program blev hun genforenet med Christian Svaneborg i Thy.

- Jeg kan godt se os blive kærester på sigt, udtalte de begge storsmilende til kameraet.

Jeg kunne sagtens forestille os sidde sammen på en bar og drikke øl og hygge, men ikke som kærester

Mathias Hangaard

I den første tid efter optagelserne gik det da også rigtig godt mellem de to, og de sås jævnligt.

Men lykken brast.

- Iben er en fantastisk sød pige, men vi fandt ud af, at vi simpelthen ikke er samme sted i livet, siger 27-årige Christian Svaneborg.

Han søger en kvinde, som vil slå sig ned på Mors sammen med ham inden for relativt kort tid, og Iben er stadig meget fastsat i Hjørring, hvor hun studerer og har sin omgangskreds, fortæller han.

Selvom den 27-årige morsingbo ikke fandt kærligheden i programmet, har han på ingen måde fortrudt sin deltagelse.

Under optagelserne udviklede Christian Svaneborg sig nemlig fra at være en forsigtig og genert gut til at være udadvendt, sprudlende og snakkesalig.

- Jeg har fået en enorm selvtillid. Jeg har fundet ud af, at jeg sagtens kan det med piger, og at jeg er god nok, som jeg er, siger han.

Christian Svaneborg har ikke datet siden Iben Kragh Pedersen, men fortæller, at der er mange søde piger, som har skrevet til ham, og at han vil kigge beskederne igennem nu, når programmet er slut.

Den generte ungkarl Mathias Hangaard

Igennem hele forløbet kæmpede 34-årige Mathias Hangaard med at overkomme sin generthed og åbne sig for kvinderne. To valgte at trække sig fra programmet, fordi de simpelthen ikke følte, at Mathias gav nok af sig selv.

31-årige Anne Kristiansen var dog vild med Mathias Hangaard, og hun kunne sagtens fornemme, hvad der gemte sig inde bagved.

De to endte deres romantiske date helt tæt i stearinlysenes skær, og her gav de begge udtryk for, at der var masser af sommerfugle i maven.

I tiden efter haltede det dog for Mathias Hangaard med at holde kontakten, og den manglende interesse gjorde Anne usikker. Derfor dukkede hun i sidste program op hos Mathias Hangaard med et brev, hun havde skrevet til ham.

I brevet stod, at hun ikke længere havde den rigtige mavefornemmelse, og at hun så dem mest som venner.

Det var Mathias Hangaard enig i.

- Jeg så os også mest som venner. Jeg kunne sagtens forestille os sidde sammen på en bar og drikke øl og hygge, men ikke som kærester, siger Mathias Hangaard.

Han fortæller, at de to stadig har kontakt i dag, og at han håber, at det kan fortsætte sådan.

Mathias Hangaard er ikke rigtig kommet videre med at date, siden optagelserne sluttede for et halvt år siden. Ifølge ham selv tager han det stille og roligt.

- Jeg er selvfølgelig klar, hvis den rigtige dukker op, og jeg har fået meget mere blod på tanden i forhold til at finde kærligheden. Men nu må vi se, siger han.

Ligesom de tre andre er Mathias Hangaard utroligt glad for sin deltagelse i programmet, og han er overvældet over den positive feedback, han har fået fra familie, venner og danskerne.

Se 'Kærlighed hvor kragerne vender' onsdag klokken 20.50 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.