X Factor

'X Factor' 2021 er slut - sådan gik det uge for uge

Solveig Mølle Lindelof vandt finalen. Her kan du se, hvem der røg ud af konkurrencen uge for uge.

Finalen: Del 2

Solveig vinder

Den endelige finale stod mellem to af Oh Lands unge solister, nemlig 15-årige Solveig Mølle Lindelof og Nikoline Steen Kristensen. Efter finalens anden afstemning stod det klart, at det var Solveig, som løb med sejren.

Den unge solist har sæsonen igennem modtaget store roser fra dommerbordet. Martin Jensen har fremhævet Solveig for hendes coolness og særlige stil, mens Thomas Blachman i finalen direkte udtalte, at hvis Solveig vandt, så havde "kunsten vundet".

- Jeg tror ikke helt, jeg har fattet det, sagde Solveig kort efter afgørelsen.

Nikoline Steen Kristensen er også glad og tilfreds med sin placering, selvom det ikke blev til en sejr. De to er blevet gode veninder, så uanset udfaldet, var det en succes, lød det fra den 17-årige solist.

- Det har været en fantastisk dag, og jeg er så stolt over Solveig, sagde hun og råbte i begejstring:

- Jeg har været i 'X Factor'-finalen!

Her kan du læse, hvad der skete uge for uge i 'X Factor' 2021:

Finalen: Del 1

Farvel til Simon & Marcus

Blachmans gruppe, Simon & Marcus, var de første ude af 'X Factor'-finalen. På trods af tredjepladsen smilede duoen stort efter afgørelsen.

- Det har været så fedt. At have Simon med og lære alt det her om at stå på en scene og synge, sagde Marcus Enevoldsen fra scenen, inden Simon Kozma fik ordet.

- Blachman, serious, det har været en fornøjelse. Jeg har aldrig sunget inden det her univers. Det har været kæmpe-grineren med dig, sagde han rettet mod gruppens dommer.

De to unge nordjyder fik også rosende ord fra Thomas Blachman med på vejen efter deres to optrædener med LMFAOs 'Sexy and I know it' og med den danske sanger Thor Farlov, som tidligere var en del af Citybois.

- Det viser, hvad venskaber kan. Vi har grint, og der har været så mange ting. I bruger venskabet og jeres musikalitet. Det er så rørende, lød det blandt andet fra dommeren.

Simon & Marcus synger 'Sexy and I know it' af LMFAO. Video: Kasper Søby Jensen & Kasper Søby

Semifinalen: Del 2

Farvel til Lucca

Der blev ikke plads til Oh Lands deltager Lucca Dahl Nordlund i årets 'X Factor'-finale.

Den 15-årige solist røg ud af semifinalen efter anden runde, hvor hun havde været på scenen to gange - først med 'Love Lockdown' af Kanye West og derefter med 'The Warning' af Kindness.

Lucca synger 'The Warning' af Kindness feat. Robyn. Video: Kasper Søby Jensen & Kasper Søby

- Jeg gad virkelig godt have haft den sidste uge med, for jeg elsker det så meget. Men jeg er meget glad for at have fået den her oplevelse, lød det fra en tydeligt rørt Lucca Dahl Nordlund efter afgørelsen.

- At stå på en scene er det, jeg elsker allermest. Jeg håber, at jeg i fremtiden kan komme til at stå på en scene med noget af mit eget, siger hun.

Siden starten af 'X Factor' har Lucca Dahl Nordlund været en af bookmakernes absolutte favoritter til sejren, og fra dommerbordet har det flere gange lydt, at hun har en overlegen vokal.

Oh Land lagde da heller ikke skjul på, at det var svært at måtte se sin deltager forlade konkurrencen.

- Du skal være så stolt af dig selv, du er en stjerne. Det er helt sikkert ikke sidste gang, man ser dig på en scene, lød det fra Oh Land.

I denne aftens 'X Factor' var det seerstemmerne alene, der afgjorde, hvem der blev stemt ud. Derfor var der ingen farezone.

Semifinalen: Del 1

Farvel til Dan Laursen

I semfinalens første del var det Martin Jensens 36-årige deltager, Dan Laursen, der med færrest seerstemmer måtte forlade 'X Factor'.

For alderspræsidenten i årets sæson var der dog ingen sure miner efter afgørelsen. Han stod mest af alt tilbage med taknemmelighed, lød det efter showet.

- Jeg har lært så meget, og det har været en kæmpe oplevelse at være med. Jeg har gjort det, jeg kom for at gøre, sagde han.

Han kalder 'X Factor' den fedeste musikalske rejse, han har været på. Og han glæder sig til at fortsætte den, når han nu kan flytte tilbage til sin forlovede og lille datter Rosa efter at have boet i over to måneder i København for at forberede 'X Factor'.

Han føler sig nu bedre rustet til at gå i gang med at producere og indspille de sange, som han har haft liggende i skuffen derhjemme i lang tid.

Dan Laursen synger 'Giant' af Calvin Harris feat. Rag?n?Bone Man. Video: Kasper Søby Jensen & Kasper Søby

Med afgørelsen havde Martin Jensen ingen deltagere med i finalen.

Kvartfinalen

Farvel til The Kubrix

The Kubrix gennemførte deres sidste ‘X Factor’-optræden i femte liveshow, som også var kvartfinale.

Blachmans kæmpegruppe måtte forlade programmet, hvilket dommeren kalder en "historisk 'X Factor'-tragedie".

Alle syv gruppemedlemmer var tydeligt berørte efter afgørelsen.

- Det værste er, at vi mister hinanden, sagde 20-årige Clara Ovesen.

- Vi har jo boet sammen de seneste mange uger. Vi er blevet så tætte, og det føles forfærdeligt, at vi nu ikke skal have en hverdag sammen mere, tilføjede 16-årige Louise Westergaard, som dog er sikker på, at de vil bevare kontakten.

The Kubrix synger 'Mercy' af MØ feat. What So Not & Two Feet Video: Kasper Søby Jensen & Kasper Søby

Efter de var på scenen med 'Mercy' af MØ featuring What So Not & Two Feet udtalte Thomas Blachman, at de var dem, han havde haft den største fornøjelse at arbejde med i 'X Factor'. Og gruppen har ligeledes ligget blandt bookmakernes favoritter til en finaleplads.

Udstemningen af The Kubrix skete efter en omsang mod Oh Lands solist Lucca Dahl Nordlund. At netop to endte i farezonen, chokerede ved dommerbordet. Både Oh Land og Thomas Blachman så dem som oplagte finalister.

Det blev Martin Jensen, der til sidst tog valget om at sende The Kubrix hjem, fordi han - som han også tidligere har nævnt - ikke kunne se, hvordan gruppen skulle fungere i virkeligheden.

De syv gruppemedlemmer er alle stolte af det, de har gjort, og de mener, at de har vist noget, som aldrig er set i 'X Factor' før.

4. liveshow

Farvel til Vilson Ferati

Fjerde aften i ‘X Factor’ blev den sidste for 23-årige Vilson Ferati.

Efter at have været i farezonen for anden uge i træk endte dommer Thomas Blachman med at træffe det afgørende valg og sende Solveig Mølle Lindelof videre i konkurrencen.

- Det er pisse ærgerligt, at jeg ikke kan arbejde videre med det her, for det har været en fornøjelse at stå på scenen. Men man må tage det med et smil, lød det fra Vilson Ferati efter showet.

Deltageren mente selv, han havde performet 110 procent denne fredag, og han er stolt af det, han har udrettet i konkurrencen, sagde han på skærmen.

Og det kan han roligt være, forsikrede hans dommer Martin Jensen.

- Du har så meget musikalsk talent. At de andre deltagere så er mere øvede, fordi du lige er begyndt, who gives a..., sagde Martin Jensen efterfølgende til sin deltager, som kun har sunget i få måneder.

Vilson Ferati synger 'Wake me up' af Avicii. Video: Christian Sejer Rasmussen

Og adspurgt om, hvad han tager med fra sine fire uger på livescenen:

- Oplevelsen. For helvede, oplevelsen, slog han fast og forsikrede, at han nu går all-in på musikken.

3. liveshow

Farvel til Neva & Ida

Thomas Blachman sendte overraskende sin egen duo ud af 'X Factor'- for kun anden gang i programmets historie.

Dermed blev det Neva & Ida, der måtte forlade ’X Factor’ efter tredje liveshow.

De to røg i farezonen med Vilson Ferati og sang 'I Found', som deres save me-song, men det var altså Vilson Ferati, der røg videre til næste uges liveshow.

Det har ikke altid været en dans på roser at være med i X Factor for Neva og Ida. Derfor var især den ene halvdel af gruppen lettet, på trods af skuffelsen over ikke længere at skulle være en del af sammenholdet på programmet. Video: Christian Sejer Rasmussen

Ida Jensen og Neva Anna Simone Risager Pødenphant Lund fortalte, at de faktisk havde det helt okay med ikke at komme videre.

- Jeg vil sige tak for hele oplevelsen, og jeg tror bare ikke, at mig og Neva er lavet til programmer som det her. For jeg er også lidt lettet nu, for jeg kan ikke klare alt det hate på nettet, sagde Ida Jensen.

Der er "no hard feelings" mellem dem og deres dommer, der altså selv førte kniven, da de skulle sendes ud.

- Vi havde ikke set den komme, men vi kunne godt høre, at det var der, den var på vej hen. Det gjorde ondt, men det var med kærlighed, lød det fra Ida Jensen efter programmet.

Det samme bekræftede dommeren efter showet.

De to piger i gruppen, som altså blev dannet af Thomas Blachman, fortæller efter showet, at de vil blive ved med at synge sammen.

2. liveshow

Farvel til Hiba

Fredag aften blev 26-årige Hiba Chehade første deltager til at forlade 'X Factor' i årets liveshows.

Martin Jensens solist var i omsang med Thomas Blachmans gruppe Neva & Ida, men da dommer Oh Land skulle træffe sin afgørelse, var det altså Hiba, der måtte forlade programmet.

Den unge sanger var først på scenen med sangen ‘You should be sad’ af Halsey og derefter med sin save me-song ‘No Peace’ af Sam Smith.

Under sin 'save me-song' blev Hiba, så berørt at hun måtte stoppe midt i sangen.

Netop da hun skulle synge sin save me-song brød hun grædende sammen og måtte starte forfra, tydeligt berørt af situationen.

- Det har været den vildeste følelse at være med. Det har vendt mit liv 180 grader, og jeg er megataknemmelig for at stå her og for, at Martin har taget mig med, sagde hun efterfølgende.

For Hiba Chehade er der dog ikke tvivl om, at hendes 'X Factor'-exit ikke er et farvel til en musikkarriere. Tværtimod er det en start på noget nyt.

- Jeg har levet 26 år, hvor jeg gået i skole, læst, arbejdet, hængt ud med venner. Nu har jeg endelig udforsket musikken. Jeg tror aldrig, at man er færdig med at udvikle sig som person – det er en rejse at finde sig selv, og det bliver jeg ved med. Men det her (musikken, red.) er helt klart vejen for mig, siger hun.

Se 'X Factor' på TV 2 PLAY her.