Badehotellet

Badehotellet vender tilbage med stor ændring

Anden Verdenskrig satte en stopper for sommerferier på badehoteller, og det får betydning for næste sæson af den populære tv-serie 'Badehotellet'.

'Badehotellet' vender tilbage med endnu en sæson i 2022. Det bekræfter forfatterparret bag serien, Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

Men Grosserer Madsen, Amanda, Hr. Weyse og de andre kendinge fra ’Badehotellet’ vil være blevet fire år ældre, når vi næste gang ser dem.

Handlingen kommer nemlig til at foregå i 1945, fortæller forfatterparret.

- Når vi vender tilbage til 'Badehotellet' i næste sæson, springer vi til befrielsessommeren 1945, for det skal vise sig, at 1941 blev den sidste sommer, de mange strandhoteller langs Vesterhavet kunne holde åbent under krigen, udtaler de.

De seneste to sæsoner har foregået i krigens spæde start i Danmark i 1940 og 1941.

I begge sæsoner har både gæster og hotelpersonalet gjort deres bedste for at holde tyskerne ude af øje og sind, så de kunne nyde årets længe ventede sommerferie. Men i slutningen af krigen ville det være så godt som umuligt for de ferierende gæster at holde en normal badeferie ved Vesterhavet, fortæller forfatterparret.

- Fra 1942 blev adgangen til vandet spærret af med pigtråd, da værnemagten begyndte at opføre deres omfattende bunkersbyggeri i klitterne og minering af strandene. De forvænte badegæster måtte derfor pænt blive hjemme og vente på, at krigen og besættelsen en dag fik en ende, fortæller Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

Den dag kom som bekendt 4. maj 1945.

- Og Amanda er ikke sen til at slå dørene op i håb om at gæster og ansatte har lyst til at komme tilbage. Mere kan vi ikke sige lige endnu, siger forfatterne.

Det er ikke første gang, at 'Badehotellet' springer i tid. De første fire sæsoner foregik i 1928-1932, hvorefter sjette sæson sprang til 1939.

Amanda gav efter for sine følelser over for den tyske løjtnant

Ottende sæson af ’Badehotellet’ slog alle rekorder for seriens hidtidige seertal og blev fulgt af op mod to millioner danskere.

Traditionen tro har også sidste afsnit af denne sæson efterladt mange af karaktererne i store dilemmaer og komplicerede livssituationer.

Grev Ditmar smed efter en årelang konflikt sin nazistiske stedfar (og samtidig også sin mor) for porten og flyttede ind på Frisenholm Gods. Alice Frigh endte med at lukke den charmerende småsvindler Emil Høyer ind i sit hjem – eller i hvert fald sin baghave - mens datteren Bertha ikke opdagede det.

Og Amanda viste til sidst sine følelser over for den tyske løjtnant Uwe Kiessling, der til hendes store sorg måtte til østfronten og kæmpe for nazisterne.

Hvad der sker dem og de andre karakterer, finder vi ud af i niende sæson af serien, der er planlagt til starten af 2022.

Sidste år måtte optagelserne til ottende sæson af ’Badehotellet’ udskydes på grund af corona-situationen. Det betød også, at der blev lavet fem afsnit af serien og ikke de sædvanlige seks. I år er det dog planen at begynde indspilningerne til sommer som vanligt og lave seks afsnit, hvis altså corona-situationen tillader det.