X Factor

Lise Rønne ville aldrig tilbage til 'X Factor' - to ting fik hende til at skifte mening

Et sæt alvorlige omstændigheder og coronapandemien fik Lise Rønne til at takke ja til at vende tilbage til 'X Factor' efter ni år.

Lise Rønne var på vinterferie hos sin far i Aalborg, da hun pludselig modtog et overraskende opkald.

Det var underholdningsredaktør på TV 2, Dorte Borregaard, der ringede for at høre, om hun kunne have mod på at vende tilbage som 'X Factor'-vært.

Hun skulle starte allerede ugen efter, når programmet gik live.

- Det kom rimeligt meget ud af det blå, må man sige, siger Lise Rønne, som var lidt paf over det overraskende jobtilbud.

Lise Rønne har ikke lavet tv det sidste halvandet år, og har ikke stået på 'X Factor'-scenen siden 2012. Selvom hun dengang havde mange gode oplevelser som vært på programmet, har hun ikke savnet rampelyset.

- Jeg havde sagt til mig selv, at det skulle jeg aldrig igen, siger Lise Rønne.

Men det var blandt andet de særlig omstændigheder, der gjorde, at Lise Rønne alligevel sagde ja.

En ambivalent situation

Opkaldet til Lise Rønne kom efter, at produktionen pludselig stod uden vært en uge før de store liveshows skulle starte.

Og årsagen til det var en trist og pludselig omstændighed.

Den faste 'X Factor'-vært Sofie Lindes barselsvikar, komiker Melvin Kakooza, blev pludseligt sygemeldt efter at have fået bortopereret en godartet tumor i hjernen.

Og netop fordi omstændighederne var så alvorlige, kunne Lise Rønne mærke, at hun var nødt til at tage tv-holdets tilbud seriøst.

- Holdet var virkelig berørt af situationen, og det blev jeg virkelig berørt af. Jeg forstod lige med det samme, at det var en situation, jeg skulle tage alvorligt og tænke mig godt om, sige Lise Rønne og tilføjer:

- Det var ret ambivalent. Hvor jeg helt intuitivt bare ville have sagt "tak, men nej tak", gjorde omstændighederne, at der var en åbning.

Efter et døgns betænkningstid endte Lise Rønne dog med at sige ja.

Hun følte sig tryg ved opgaven - hun har klaret den fire gange før. Det føltes familiært, da store dele af produktionsholdet består af de samme mennesker. Så hun tillod sig selv at takke ja.

- Jeg endte med at tænke, at nogle gange skal man også bare sige ja. Det er jo også en gave at få muligheden for at få den oplevelse igen - især i denne særlige tid, hvor vi alle sammen bare har været hjemme og ligget på vores sofa rimeligt længe.

Har ikke set sig over skulderen

Lise Rønne var den allerførste vært på 'X Factor' herhjemme, da programmet startede på DR1 i 2008. Siden var hun vært i 2009, 2011 og 2012.

Lise Rønne husker sin tid som 'X factor'-vært som en tid fuld af varme og spændende oplevelser. Især i programmets spæde start, hvor programmet ifølge hende skrev danmarkshistorie.

- Det var så kæmpestort. Alle i landet så det, alle forholdt sig til det, og det måske vildeste af det hele var, at alle elskede det, siger Lise Rønne om de første sæsoner af 'X Factor'.

Blå bog: Lise Rønne

Født 1978 (42 år)

Startede som tv-vært i 2002 som vært på musikprogrammet 'Boogie'. 

Har derudover været vært på bl.a. 'X Factor', 'Dansk Melodi Grand Prix', 'Eurovision Song Contest' og 'Aftenshowet'. 

Begyndte i 2019 på litteraturvidenskab på Københavns Universitet og arbejder i dag med litteratur, bl.a. i samarbejde med boghandleren Saxo.com.

Gift med Mikkel Overby og mor til tre.

Men for hende personligt er 'X Factor' også et for længst lukket kapitel.

- Det var en dejlig tid, som jeg kun forbinder med gode ting og store oplevelser, jeg ikke har oplevet før eller siden. Men jeg er også videre, og har ikke set mig over skulderen siden, siger Lise Rønne.

Ser bort fra holdningerne

Hun har altså ikke savnet at stå på en scene. Faktisk trak hun sig mere eller mindre fra sin rolle som tv-vært i 2019.

Lise Rønne har i dag ikke lavet fjernsyn i halvandet år og arbejder i dag med litteraturformidling ved siden af sit studie i litteraturvidenskab på Københavns Universitet. Hun lever med egne ord et "enormt stille og roligt liv".

Og det harmonerer jo knap så godt med at være vært på et af Danmarks mest sete tv-programmer med alt hvad det indebærer af opmærksomhed.

- Jeg har ikke savnet at folk har en holdning til mig, lad mig sige det sådan. Men det vælger jeg at se væk fra, siger Lise Rønne.

Hun håber på, at årets 'X Factor'-sæson kan blive et positivt samlingspunkt for danskerne midt i coronapandemien.

- Det føles rigtigt at træde ind i noget, som er med til at bakke op om et fællesskab. Det er noget, vi alle sammen tørster ekstra meget efter lige nu, siger Lise Rønne.

Se 'X Factor' fredag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.