Underholdning

’Frasier’ vender tilbage med nye afsnit efter 20 år

Det er blot den seneste i rækken af 90'er serier, der bliver genoplivet af store streamingtjenester.

Den amerikanske 90’er serie ’Frasier’ vender tilbage.

Det fortalte Kelsey Grammer, der spiller den neurotiske psykiater og radiovært Dr. Frasier Crane, i forbindelse med offentliggørelsen af den nye streamingtjeneste Paramount+ onsdag.

- Jeg glæder mig til at dele næste kapitel af Dr. Frasier Cranes rejse med jer, sagde Kelsey Grammer onsdag.

Kelsey Grammer fotograferet i 2021.

’Frasier’ er en af de mest succesfulde amerikanske sitcoms.

Indtil videre er der lavet 11 sæsoner – mellem 1993 og 2004 – og serien har vundet 34 Emmy Awards. Blandt andet fire Emmys for bedste komedieserie.

- Det var en meget populær serie, som ramte en stemning, forklarer Keld Reinicke, der er medieanalytiker og underviser på Den Danske Filmskole, primært i amerikanske tv-serier.

I serien følger man Dr. Frasier, som efter et mislykket ægteskab vender tilbage til sin hjemby Seattle. Her bor han med sin far og begynder at arbejde som radiopsykolog.

- Det er en generationsserie, der handler om en ældre far og voksen søn. Folk kan relatere til deres forhold. Ældre kan relatere til dét ikke at kunne forstå de yngre, og yngre kan relatere til ikke at kunne forstå den ældre generation, siger Keld Reinicke om forklaringen på seriens succes.

Hvad skal den nye sæson handle om?

Kelsey Grammer har løftet lidt af sløret for, hvad der skal ske i den nye sæson. Blandt andet kommer Dr. Frasier Cranes forhold til sønnen Frederick til at spille en afgørende rolle.

Man kan gætte på, at deres forhold skal erstatte det, Frasier havde med sin far i den oprindelige serie (skuespilleren, der spillede Frasiers far, gik bort i 2018).

Grammar har tidligere sagt, at han ikke ville lave nye afsnit uden det oprindelige cast, men ingen af de øvrige medvirkende har endnu bekræftet, at de vender tilbage til serien.

En del af pr-strategien

’Frasier’ er langt fra den første serie, der bliver genoplivet efter en del år.

’Beverly Hills 90210’, ’Sex and The City’ og ‘The X-Files’ er enten vendt tilbage til skærmen eller har planer om det.

Og det er der en god forklaring på.

- De store streamingtjenester bruger det som en pr-strategi, når de lancerer. Det er super fedt, fordi der er mange, der kan lide serierne. Men man må bare sige, at flere af dem har kørt dårligt i de nye sæsoner, formentlig fordi de hører sin tid til, siger Keld Reinicke.

- Det betyder ikke, at man ikke kan gøre det, men de fleste gange bliver man lidt skuffet, siger han.

Fem serier, der er genopstået

 1. 'Hænderne fulde'

  21 år efter seriens sidste sæson af 'Hænderne Fulde' blev sendt 1995, gjorde den ærkeamerikanske familie comeback på Netflix i efterfølgeren 'Fuller House' - en videreudvikling af 'Full House', som var den amerikanske titel på serien.

 2. 'Venner'

  I 2020 blev det bekræftet, at hovedcastet fra tv-serien 'Venner' alle sammen ville mødes og optage et splinternyt reunion-afsnit.

  Serien havde sin storhedstid i 90'erne og begyndelsen af 00'erne, men bliver stadig genset, 16 år efter den seneste sæson blev sendt.

  Hvornår reunion-afsnittet bliver vist, er endnu ikke klart, men ifølge Matthew Perry, der spiller Chandler, skal afsnittet optages i marts 2021.

 3. 'Beverly Hills 90210'

  Verdens måske mest ikoniske ungdomsserie 'Beverly Hills 90210' vendte tilbage til skærmen i 2019, 19 år efter den seneste sæson havde premiere.

  Hele det originale Beverly-cast med undtagelse af afdøde Luke Perry var med i de nye afsnit.

 4. 'Sex and The City'

  Den populære tv-serie 'Sex and the City' skal også genopstå, efter en pause på 16 år.

  Serien med den nye titel 'And Just Like That' vil bestå af ti episoder med Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon og Kristin Davis tilbage i rollerne som storbyveninderne i New York.

  Kim Cattrall, som spillede den seksuelt frigjorte publicist Samantha Jones, bliver ikke nævnt i stjernecastet.

  Premieredatoen er endnu ikke offentliggjort.

 5. 'The X-Files'

  Sci-fi-serien ‘The X-Files’ blev vækket fra de døde i 2016 med en tiende sæson, hvor FBI-agenterne Fox Mulder (David Duchovny) og Dana Scully (Gillian Anderson) endnu en gang efterforskede paranormale aktiviteter.