X Factor

Her er den nye vært på 'X Factors' liveshows

Den originale ’X Factor’-vært Lise Rønne tager over for Melvin Kakooza, som har måttet trække sig på grund af sygdom.

Når ’X Factor’ på fredag blænder op for årets første liveshow, bliver det med en rutineret vært ved roret.

Det bliver nemlig tidligere ’X Factor’-vært Lise Rønne, der tager over for Sofie Lindes afløser Melvin Kakooza som vært på årets ’X Factor’.

Melvin Kakooza var nødt til at trække sig som vært på årets liveprogrammer, da komikeren for nyligt er blevet opereret for en godartet tumor i hjernen. Lise Rønne er derfor vært for resten af ’X Factor’-sæsonen.

- Jeg er ovenud glad for, at Lise Rønne har sagt ja til at komme tilbage som vært i ’X Factor’-liveshows. Lise har lige præcis det format og den erfaring, der skal til, for at kunne springe til med så kort varsel på så stort et show, og det betyder rigtigt meget for alle os, der er involveret i ’X Factor’, siger underholdningsredaktør på TV 2 Dorte Borregaard.

I 2017 var de fire værter på 'X Factor' samlet på scenen: Signe Muusman, Lise Rønne, Sofie Linde og Eva Harlou.

Trist anledning

Lise Rønne har tidligere været vært på fire sæsoner af ’X Factor’, da formatet kørte på DR, og er dermed den vært efter Sofie Linde, der har beværtet flest sæsoner af underholdningsprogrammet.

- Sidst jeg stod på en ’X Factor’-scene, havde jeg min lille datter i maven, og nu er hun altså otte år gammel, siger værten om at vende tilbage til programmet.

Lise Rønne var vært, da Danmark var vært for 'Eurovision Song Contest' i 2014.

Lise Rønne var vært på ’X Factor’ i 2008, 2009, 2011 og 2012, og har siden da været vært på en række andre programmer som ’Aftenshowet’, Dansk Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest.

Blå bog: Lise Rønne

Født 1978 (42 år)

Startede som tv-vært i 2002 som vært på musikprogrammet 'Boogie'. 

Har derudover været vært på bl.a. 'X Factor', 'Dansk Melodi Grand Prix', 'Eurovision Song Contest' og 'Aftenshowet'. 

Begyndte i 2019 på litteraturvidenskab på Københavns Universitet og arbejder i dag med litteratur, bl.a. i samarbejde med boghandleren Saxo.com.

Gift med Mikkel Overby og mor til tre.

Lise Rønne har dog trukket sig tilbage fra skærmen og læser i dag litteraturvidenskab på Københavns Universitet og har et samarbejde med boghandleren Saxo.com.

Selvom Lise Rønne glæder sig til at vende tilbage på ’X Factor’-scenen, er hun dog ked af, at det skulle være en sygemelding, der skulle blive anledningen til, at hun nu vender retur.

Melvin Kakooza var oprindeligt afløser for Sofie Linde som vært på årets 'X Factor', da hun skulle på barsel med sit andet barn. Han har dog været nødt til at trække sig dog på grund af sygdom.

- Jeg har i de seneste år viet mit arbejdsliv til bøgerne, så jeg havde mildest talt ikke set det her komme, siger værten og tilføjer:

- Men med den triste anledning til at jeg overhovedet blev spurgt, føltes det vigtigt, at jeg rent faktisk ville være tryg ved at træde til med kort varsel. Og var der et program, der for en stund skulle hive mig tilbage i manegen, var det ’X Factor’, siger Lise Rønne.

Jeg kan af hjertet sige, at jeg glæder mig til en ekstra lille svingom

Lise Rønne

Glædelidt gensyn

Det er altså ni år siden, Lise Rønne sidst har stået foran det store lysende X og sagt "Velkommen til 'X Factor'".

Men værten glæder sig ikke desto mindre til at vende tilbage til formatet.

Lise Rønne var i selskab med Sofie Lassen-Kahlke og Louise Wolff vært på Dansk Melodi Grand Prix 2013 i Boxen i Herning.

- Jeg har haft nogle af mine største, vildeste og varmeste oplevelser fra min tid som tv-vært på det program, og jeg kan af hjertet sige, at jeg glæder mig til en ekstra lille svingom, siger Lise Rønne.

Underholdningsredaktør Dorte Borregaard er også glad for at den rutinerede vært har sagt ja til værtskabet.

- I den her usædvanlige situation er jeg både glad og lettet over, at det lykkedes at lokke Lise Rønne på skærmen igen. Lise var den allerførste vært på ’X Factor’, og jeg er sikker på, at det bliver et glædeligt gensyn for mange af vores trofaste ’X Factor’-seere, siger Dorte Borregaard.

Se 'X Factor' fredag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.