Badehotellet

Ægtepar blev pludselig udfordret, da de begge stod med en rolle i 'Badehotellet'

Ægteparret Dollerup og Jebro spiller begge med i 'Badehotellet', og de er ikke de eneste familiemedlemmer, der har spillet med i serien.

I år er den helt nye gæst Claus Villumsen tjekket ind på 'Badehotellet'. Men selvom karakteren er ny, er skuespilleren bag rollen, Andreas Jebro, et meget velkendt ansigt for hele holdet på serien.

Den 36-årige skuespiller tilbragte nemlig en stor del af syvende sæson bag kulisserne med en blot to måneder gammel baby på armen.

Privat er han nemlig gift med Amalie Dollerup, der spiller Amanda Berggren, og sidste år havde parret netop fået sønnen August, da en ny omgang 'Badehotellet' skulle indspilles. Derfor havde Amalie Dollerup både sin mand og nyfødte søn med i kulissen.

Men i år er forældreparret altså begge rykket ind foran kameraet, hvor Andreas Jebro spiller den nye gæst, der i første omgang udgiver sig for at være arkæolog, men senere viser sig at udspionere tyskerne på Hotel Udsigten.

De to har nydt at spille med i samme serie, hvor de også har haft et par scener sammen.

- Det har været super dejligt. Vi har arbejdet sammen før på teatret, og vi er gode til at arbejde sammen. Vi har stor respekt for hinanden og har ikke behov for at rette eller instruere på hinanden, fortæller Andreas Jebro.

For Amalie Dollerup har det også været en god og meget anderledes sæson, fordi hendes mand nu pludselig var med.

- Det har givet det hele en ny dimension for mig og et friskt pust, fordi Andreas har set tingene på nye måder og haft mange spørgsmål, siger hun.

Til gengæld er parret blevet udfordret en lille smule rent logistisk, da de nu begge var væk fra deres søn. Men bedsteforældre har hjulpet til, og midt under optagelserne startede han i vuggestue.

- Der fik vi et helt nyt liv, siger Amalie Dollerup.

Og så har det også hjulpet, at parret faktisk ikke spiller sammen i så mange scener.

For selvom Andreas Jebro nu er kommet ind på hustruens arbejdsplads, har hans karakter Claus Villumsen travlt med at holde øje med tyskerne og samtidig bejle til en anden karakter, Bertha Frigh.

Faktisk lykkedes det Claus Villumsen at tilsnige sig et kys fra rigmandsdatteren i tredje afsnit, selvom hun forsøgte at protestere.

At kysse med andre på arbejdet er dog ikke nogen uvant situation for ægteparret Jebro og Dollerup.

- Det er hverdagskost for os, siger Andreas Jebro grinende og fortsætter:

- Om noget tid skal Amanda til at kysse med Morten Brovn i forestillingen 'Ordet', og i efteråret kyssede jeg med Patrick Baurichter, da vi spillede sammen på teatret.

Det bliver meget teknisk

Faktisk er en kyssescene meget mere teknisk, end den ser ud på tv, fortæller Andreas Jebro.

Der er nemlig både en instruktør, en kameramand, en scripter, en lydmand og en række andre folk, mens man optager, og man kan derfor hurtigt komme op på at være 10-20 personer til stede under sådan en scene.

- Man kan jo blive stoppet midt i et kys, hvor nogen råber: "Hov, nej, vi skal lige have gjort det mere skarpt, og kan du dreje hovedet lidt mere til venstre?". På den måde bliver det hele meget teknisk, og det er egentlig meget godt, siger Andreas Jebro.

Mit yngre jeg

36-årige Andreas Jebro kan godt lide rollen som den eventyrlystne Claus Villumsen med et ufravigeligt højt humør og en overordentlig stor portion selvtillid. Faktisk kan han også godt genkende lidt af sit yngre jeg i karakteren.

- Dengang kunne jeg godt lægge mig lidt op ad den der laissez faire-holdning og sige: "Vi tager det hele en dag ad gangen". Men i takt med, at jeg er blevet mere voksen og har fået barn, tænker jeg mere fremad og vil gerne have mere styr på tingene, siger han.

Kendt ansigt

Med to Robertpriser og en lang række teaterforestillinger på cv'et er Andreas Jebro et ganske kendt ansigt inden for teatrets verden. Alligevel ved han godt, at en rolle på tv – i en serie, der ses af over en million mennesker – kan gøre, at han bliver endnu mere kendt.

Det har han observeret med sin hustru, der har været kendt fra barnsben, og som har medvirket i 'Badehotellet' i alle otte år.

- Det bliver ikke noget frit fald og en stor overraskelse, for jeg har jo stået i skyggen og observeret det lidt, siger han og griner.

Men med sine 1,98 centimer er det lidt svært for Andreas Jebro at stå i skyggen. Faktisk har han længe været vant til at blive genkendt på gaderne i både Aalborg og Aarhus, hvor han har spillet mange teaterforestillinger.

- Der var byens segment enormt gode til at gå i teatret, så når vi gik på gaden, var det tit mig og ikke Amalie, der blev genkendt – også fordi jeg kom gående tårnhøj med mit lyse hår og ragede op over det hele. Det, synes Amalie, var helt rart. Så har jeg fået lov at snuse lidt til det at være kendt, siger han.

Sympati for løjtnanten

Amalie Dollerup har spillet en af seriens store karakterer Amanda igennem alle otte sæsoner. En karakter, der har gennemgået en stor udvikling fra forkælet, umoden overklassepige til en empatisk og arbejdsom hotelbestyrer.

Hun er spændt på, hvordan seerne i år vil reagere på Amandas udvikling, hvor hun nu langsomt begynder at få sympati med den tyske løjtnant Uwe Kiessling, der sidste år var meget forelsket i hende. En historie, der ifølge hende giver 'Badehotellet' en lidt mere alvorlig tone.

- Jeg synes, det er rigtig fedt, at forfatterne tør gøre det. Jeg synes, at det klæder serien, at det tager en drejning. Det er en meget voksen historie, og det har været stort for mig at spille den, siger hun.

Disse familier har også spillet med i 'Badehotellet'

 1. Mand og kone

  Birthe Neumann spiller rollen som den kølige og kontante fru Fjeldsø. Men i fjerde sæson forsøger den ældre doktor Ploug, der bliver spillet af Poul Hüttel, at bløde hendes hjerte op. Han er ny gæst på badehotellet og forelsker sig i fru Fjeldsø, der ligesom han selv spiller bridge. 

  I den virkelige verden havde Poul Hüttel for længst vundet Birthe Neumanns hjerte – de to har nemlig været gift i 47 år. 

  I serien går det desværre knapt så godt for parret. Fru Fjeldsøs konstante afvisninger får nemlig doktor Ploug til at kaste sin kærlighed på fru Fjeldsøs søster Lydia i stedet. 

 2. Kone, mand og far/svigerfar

  Nu gælder det om at holde tungen lige i munden. Her kommer nemlig tre familiemedlemmer, der har spillet med i 'Badehotellet' på kryds og tværs af tid og plots. 

  Neel Rønholt spiller i første sæson således rollen som hr. Weyses tredje hustru Sibylle, der ender med at forelske sig og blive gift med fru Fjeldsøs søn, Adam. 

  Nogle sæsoner senere gør trompetisten Jesper Duelund sin entré i serien. Han bliver spillet af Jens Sætter-Lassen, der privat er gift med Neel Rønholt. Jesper Duelund har en dramatisk exit fra serien, da han ender med at gøre Fies lillesøster, Ane, gravid. 

  I femte sæson ankommer den fornemme vekselerer August Molin. Han spilles af Jens Sætter-Lassens far og Neel Rønholts svigerfar, Søren Sætter-Lassen, og han er stadig med i serien.

 3. Mor, far og sønner

  Fru Frighs søn, Leslie Frigh, har igennem tiden været spillet af forskellige skuespillere i alle aldre. Men da sønnen blev tilpas voksen, blev det skuespillerinden Anette Støvelbæks egen søn, Lue Støvelbæk, der fik rollen.

  Men der er som bekendt flere skuespillere i den familie. I ottende sæson gør Anette Støvelbæks mand og Lues far, Lars Mikkelsen, også sin entré. Han spiller rollen som kommunisten Svend Damm, der søger tilfrugt hos Helene Weyse. 

  Faktisk har hele familien nu været med i serien. Anette og Lars' anden søn Thor har nemlig en lille rolle som statist i afsnittet 'Chokolade og Flødeskum' i ottende sæson. Her spiller han en af de tyske soldater på terassen foran Andersens Badehotel. 

 4. Søskende

  Der er langt fra den fine, smukke og altid velklædte fru Helene Weyse til den snavsede, højtsyngende vagabond Valther. 

  Men rollerne bliver spillet af søskendeparret Cecilie og Simon Stenspil. 

  Mens Cecilie Stenspil har været en fast del af 'Badehotellet' gennem alle otte sæsoner, var Simon Stenspil med i sæson tre og fem. Her lykkedes det Valther at vinde stuepigen Ediths hjerte. I dag bliver han derfor stadigvæk referet til i serien, da han er gift med Edith.

 5. Svigerdatter og svigermor

  Merete Mærkedahl spiller rollen som stuepigen Otilia på Andersens Badehotel, og i anden sæson blev Otilias arbejdsplads næsten solgt til Mærkedahls svigermor i privaten, Hanne Windfield, der pludselig optrådte i rollen som købmandsfruen Regine Damgaard. 

  Hanne Windfeld er nemlig mor til Merete Mærkedahls forlovede, Anna Windfeld. 

  Det lykkedes heldigvis ikke den bryske købmandsfrue at få fat i Andersens Badehotel. 

Du kan se 'Badehotellet' på mandag klokken 20 TV 2 og TV 2 PLAY.