X Factor

Vildt tilfælde binder gruppe sammen - nogle har allerede luret det

Nogle vil måske kunne genkende de to deltagere, som er er blevet til gruppen Neva & Ida. Deres veje har nemlig krydset før i 'X Factor'.

Videoen fra 'X Factor'-gruppen Neva & Idas optræden under bootcamp i sidste uge havde ikke ligget på Youtube længe, før en bruger kommenterede:

- Det da hende fra den pigegruppe, der fik Blachman til at tude?

- Man skulle tro det, men det tror jeg ikke, det er, svarede en anden kort efter.

- Hun hed nemlig også Ida, skrev en tredje.

Flere steder i kommentarsporet svirrer spekulationerne.

Alle refererer til 18-årige Ida Jensen fra Farum, den ene halvdel af duoen, som Thomas Blachman har sammensat, og efter denne fredag kan de kalde sig livedeltagere i 'X Factor'.

Og faktisk har hobbydetektiverne i kommentarsporet ret.

Tilbage i 2018 var Ida Jensen ganske rigtigt med i 'X Factor'. Hun nåede til bootcamp, inden det sluttede.

Uden at hun vidste det, var duoens anden halvdel, 17-årige Neva Anna Simone Risager Pødenphant Lund fra Aarhus, også meget tæt på den selvsamme bootcamp.

Deja-vu under gruppedannelse

Ida Jensen meldte sig som 15-årig til sangkonkurrencen, og på trods af dommernes positive respons, valgte den daværende dommer Sanne Salomonsen hende ikke ud blandt de unge i 5 Chair Challenge.

I stedet blev hun inviteret til Thomas Blachmans gruppedannelse.

- Der skete præcis det samme som denne gang. Dengang kom jeg bare i gruppe med tre andre, fortæller Ida Jensen.

Den unavngivne gruppe bestod udover Ida af Alberte, Olivia og Josefine.

Episoden, som ifølge kommentarsporet "fik Blachman til at tude", udspillede sig, da gruppen skulle synge deres sidste sang inden udvælgelsen til live-programmerne.

- Det, I gjorde her, var magisk. Det er det, jeg har drømt om i 10 år, sagde Thomas Blachman med tårer i øjnene efter sangen.

Dette var gruppens sidste optræden i 'X Factor'

En tilfældig forbindelse

Alberte Holse valgte samme dag at trække sig, og uden hende så Thomas Blachman ingen gruppe. 'X Factor' var slut for alle fire.

- Lige efter var jeg ret bitter, indrømmer Ida Jensen, som husker episoden meget tydeligt.

- Jeg drømte jo om at være med. Men det gik efterfølgende op for mig, at hvis nogen ikke er tilpas i gruppen, så er det ikke en rar oplevelse, siger hun.

Drømmen om at være med i 'X factor' døde dog ikke.

Hvad Ida Jensen ikke vidste dengang var, at hun under sin bootcamp indirekte havde været tæt på hende, som nu tre år senere har været med til at sikre billetten til 'X Factors' liveshow.

Her mødte Ida Jensen ægteparret og gruppen Anne Mette og Tomas, som blev en af Thomas Blachmans tre grupper i live-programmerne. Med til København havde de deres 14-årige datter Neva.

Et glimt af popstjernelivet

- Mine forældres deltagelse er den vigtigste grund til, at jeg er med i 'X Factor' nu, forklarer Neva Anna Simone Risager Pødenphant Lund.

Anne Mette og Tomas nåede til tredje liveshow, inden de måtte forlade programmet. Men i den tid fik datteren indblik i, hvad 'X Factor' er udover en konkurrence.

- De blev stylet, interviewet, nusset om og de fik lavet hår. Det var en utrolig fed oplevelse selv at være med fra sidelinjen og jeg har nok en lille popstjernedrøm. Efter de var med besluttede jeg at melde mig til hvert år, indtil jeg kom med til live, siger hun.

Kendte forældre inden hinanden

At der var en så direkte forbindelse mellem de to deltagere, fandt de først selv ud af, efter de var blevet matchet af Thomas Blachman.

- Det er skørt, siger de nærmest i kor.

- Vi kom til at snakke om, at mine forældre er Anne Mette og Tomas, siger Neva Anna Simone Risager Pødenphant Lund, hvortil Ida Jensen tilføjer:

- Jeg udbrød: "Dem var jeg på bootcamp med. Dem kender jeg jo".

De føler ikke, det er tilfældigt, at det er nu, at det er lykkes dem begge at nå så langt i 'X Factor'.

De ved i højere grad, hvad de vil og hvem de er, end da Ida Jensen stod foran Thomas Blachman første gang og Neva Anna Simone Risager Pødenphant Lund drømte om at være i sine forældres sko. Og så er de et perfekt match.

Thomas Blachman satte Neva og Ida sammen til en gruppe. Den kombination er han meget tilfreds med. Men inden han sendte gruppen videre til liveshows, fik de sig et lille chok af deres kommende coach. Video: Christian Sejer Rasmussen

Deler drømmen

Neva & Ida beskriver, at fra dag ét har følt sig tilpas sammen, altid har noget at snakke om, og at det har været en kæmpe fornøjelse at lære hinanden at kende. De skriver også begge deres egne personlige sange.

Med billetten til liveshow skal de nu dele en drøm, som endelig går i opfyldelse.

- Det er så fedt og uforståeligt, at vi er videre, og nu er nerverne er ved at komme op, siger Ida Jensen.

- Jeg var ret misundelig dengang mine forældre var med. Nu er det min tur, siger Neva Anna Simone Risager Lund.

Om Thomas Blachman har kunnet genkende dem fra tidligere, har de været en smule i tvivl om - indtil for nyligt havde dommeren ikke nævnt det med ét ord.

En kommentar om Anne Mette og Tomas afslørede dog, at dommeren nok godt ved det.

- Men det er ikke noget, der har betydet noget i vores arbejde med ham, siger Ida Jensen.

Se eller gense fredagens 'X Factor' på TV 2 PLAY.