X Factor

Derfor valgte Oh Land to teknisk dygtige sangere fra

Oh Land skulle skære fem dygtige unge ned til til tre. Her uddyber hun, hvorfor hun valgte, som hun gjorde.

Fredag stod det klart, hvilke tre unge solister, der i næste uge skal optræde live på den store 'X Factor'-scene: 17-årige Nikoline Steen Kristensen, 15-årige Lucca Dahl Nordlund og 15-årige Solveig Mølle Lindelof.

De tre piger har de forgangne uger imponeret dommer Oh Land, men valget krævede et væld af overvejelser, understreger dommeren.

Flere overraskelser under bootcampen havde indflydelse på dommerens valg - blandt andet da en af dommerens favoritter, Nikoline, skuffede og "wildcardet" Solveig viste en ny side af sig selv.

Her fortæller Oh Land, hvordan pilen endte med at pege på netop de tre yngste deltagere i feltet.

Går efter de store øjeblikke

At få den unge kategori har for Oh Land været en drøm lige siden, hun i 2019 for første gang sad i dommerstolen i konkurrencen. Med den "enorme pulje af talent", som hun mener ligger i den unge kategori, var det svært at vælge to solister fra under bootcamp.

- Man gør sig helt vildt mange tanker, og det handler ikke kun om, hvad de præsterer nu og her, siger Oh Land til TV 2.

For Oh Land gik overvejelserne allermest på, om hun troede, at de unge solister foran hende kunne levere store øjeblikke foran hele Danmark, når 'X Factor' går live.

Sangstemmen skal naturligvis være god, understreger hun, men hvis en person formår at bruge sin stemme, så de "kan mærkes", er det for hende et vinderkort.

- Mine tre deltagere har meget forskellige udtryk, men de har tilfælles, at de er enormt nærværende, siger hun.

Svært fravalg i talentfuld pulje

Det blev 21-årige Andreas Liebach og 20-årige Julie-Maja Cloos Toftdal, som Oh Land måtte give en sørgelig besked.

Fra deres allerførste audition har dommeren været vild med deres stemmer, og hun bifalder deres tekniske kunnen, men undervejs opstod frygten for, at de ikke ville skinne nok igennem på skærmen i forhold til de øvrige deltagere.

I sidste ende var hun som dommer nødt til at vælge ud fra nogle ikke-håndgribelige indtryk, forklarer Oh Land.

- Det var virkelig svært og ærgerligt, siger hun.

Også Solveig Mølle Lindelofs plads i liveshowet havde Oh Land været i tvivl om inden bootcamp og var - som Oh Land selv beskrev - et "wildcard". Men hun formåede at give "dagens overraskelse".

Udvikling og 'X Factor'

Solveig Mølle Lindelof viste ifølge Oh Land en anderledes selvsikker version af sig selv med nummeret 'Hard sometimes' af kunsteren Ruel.

- Hun bød på noget, jeg ikke havde forventet. Til sin audition lagde hun ud med at være lidt indadvendt og forsigtigt i sit udtryk. Hun blomstrede til 5 Chair Challenge og til bootcamp tog hun for alvor kontrol over musikken, siger Oh Land.

Hun fremhæver også hendes nye karseklippede 90'er-punkede frisure.

- Hun virker som en 15-årig, som udvikler sig meget hurtigt og stoler nok på sig selv til at ville stikke ud. Det skinner igennem i hendes musikalitet.

Nikoline Steen Kristensen leverede derimod en optræden, som Oh Land selv beskrev som "undervældende". Alligevel var Oh Land sikker på, at den 17-årige sanger skulle med til liveshows.

- Hun havde valgt en sang, som ikke gjorde hende en tjeneste. Men jeg ved, hun har det hele i sig. Hun er fantastisk som musiker og som karakter. Fra første gang jeg så hende har jeg syntes, at hun havde vinderpotentiale, siger Oh Land.

- Hun har det, som hele showet handler om: X Factor.

Hjælper med at få ”dem selv” frem

Under Lucca Dahl Nordlunds optrædener har dommeren efterlyst, at den 15-årige pige viste nogle sange med højere tempo. Og netop det tog hun til sig under bootcamp.

- Luccas sangvalg var ret sejt. jeg har gerne villet se, hvilke redskaber, hun har at arbejde med og hun viste et helt nyt våben, siger Oh Land om hendes optræden med Rihannas 'Man down'.

I alle tre deltageres tilfælde hjælper Oh Land dem nu til at udvikle og fremhæve deres unikke forcer og udtryk. På den måde gør hun dem til kunstnere og stærkere 'X Factor'-deltagere.

- De har alle et stort et potentiale, men det er uforløst, fordi de er så unge, siger hun.

Hvordan og hvad dommeren ønsker at fremhæve ved de tre, vil hun endnu ikke løfte sløret for. Det må seerne vente med til 'X Factor' går live fredag.

Se eller gense 'X Factor' på TV 2 PLAY.