Badehotellet

Forfattere har ventet syv sæsoner på at få skuespiller med i ’Badehotellet’: - Vi er helt forelskede i hende

Endelig kom den helt rigtige rolle til en skuespiller, forfatterne Hanna Lundblad og Stig Thorsboe længe har villet have på besøg på Badehotellet.

I ’Badehotellet’ er Hr. Weyse den dame- og selvglade skuespiller med mange forliste ægteskaber bag sig.

Da seerne mødte ham i den allerførste sæson, var han allerede gift for tredje gang.

I denne sæson løftes endnu en flig af Weyses fortid, da seerne nu får lov at møde hans kone nummer to, journalisten Fanny Fjord.

Hun er en selvstændig, lattermild kvinde, der - modsat de fleste af hotellets andre gæster - bevæger sig bekymringsfrit på tværs af klasseskel. En rolle skuespilleren Mille Lehfeldt er meget glad for at spille.

- Jeg synes, hun er en skøn karakter. Hun er lidt forud for sin tid og lader sig ikke kue af normerne, siger Mille Lehfeldt.

Hun tøvede ikke med at sige ja til rollen, da hun fik tilbuddet.

Den 41-årige skuespiller har nemlig arbejdet sammen med forfatterparret på ’Badehotellet’ før i den såkaldte depressionskomedie-tv-serie ’Lykke’, hvor hun havde hovedrollen.

- Der er noget ganske særligt i deres måde at skrive på. De er virkelig dygtige til at orkestrere scener og roller. Deres manuskripter er næsten musikalske. Det er sjovt og udfordrende at arbejde med, siger hun.

En perlende latter

Glæden ved samarbejdet er helt gengældt. Faktisk har forfatterne Hanna Lundblad og Stig Thorsboe drømt om at få Mille Lehfeldt med i ’Badehotellet’ siden seriens begyndelse. De skulle bare lige finde den helt rigtige rolle.

- Vi er helt forelskede i Mille Lehfeldt. Vi synes, hun har et medfødt komisk talent, og derfor er vi glade for at have hende med i serien, siger Hanna Lundblad.

Edward Weyses første hustru, Bette Poulsen, var meget bitter efter skilsmissen. Det fandt seerne ud af, da hun ankom til hotellet i fjerde sæson og blev meget utilfreds, da hun stødte på hr. Weyse.

Derfor besluttede forfatterne tidligt, at Fanny Fjord, modsat Bette Poulsen, skulle være en kvinde i højt humør, der var kommet godt videre fra ægteskabet - og Mille Lehfeldt var perfekt til den rolle.

- Vi synes, at kone nummer to skulle have klaret sig selv og være kommet fri af sit ægteskab og have sin egen karriere og et utroligt humørmæssigt overskud, siger Stig Thorsboe og fortsætter:

- Der kunne vi ikke komme i tanke om nogen bedre end Mille, fordi hun har en særlig perlende latter og noget sprudlende i sig. Vi var meget glade for, at hun havde tid til at være med, siger han.

Edward Weyse og de søde koner

Edward Weyse er kendt for sin utroligt selvoptagede og meget følsomme karakter. Som man ser i serien, fremstår tre af hans koner, Fanny Fjord, Sibylle Fjeldsø og Helene Weyse dog alle både opmærksomme, sympatiske og empatiske.

Hvordan er det egentlig lykkedes den egocentrerede skuespiller Edward Weyse at finde så søde og rare koner?

- Han er jo i bund og grund et elskeligt menneske. Nede bag alt det selvhøjtidelige er han både en god far og en god ægtemand. Men han investerer hele sit følelsesliv i kunsten, derfor lever han med meget store følelsesmæssige udsving, siger forklarer Hanne Lundblad.

Forfatterparret mener dog, at hans nuværende hustru, Helene Weyse, er det helt rigtige match for hr. Weyse.

- Hun lader til at have en engleblid tålmodig med ham, siger Stig Thorsboe og griner.

Har du brug for at få genopfrisket præcis, hvem Edward Weyses fire koner er. Så får du et overblik her:

Kone nummer et: Bette Poulsen

Den kongelige skuespillerinde Bette Poulsen (spillet af Louise Fribo) var Edward Weyses første kone. Skilsmissen endte bittert, og der var dømt alt andet end gensynsglæde, da de to pludselig stødte på hinanden på Andersens Badehotel i fjerde sæson. Bette var ledsaget af sin nye mand, skuespilleren Sophus Poulsen, der samtidig var hr. Weyses ærkerival. Det var nemlig ham, der fik Weyse fyret fra teatret via et anonymt brev til ledelsen, hvor han fortalte om Weyses utilbørlige omgang med de unge damer på elevskolen.

Edward Weyse pintes og plagedes af parrets muntre, højlydte og selviscenesættende tilstedeværelse, der ”heldigvis” endte brat, da Sophus Poulsen fik en allergisk reaktion efter at have spist en småkage, hvilket betød, at parret måtte forlade hotellet før tid.

Kone nummer to: Fanny Fjord

Fanny Fjord er Edward Weyses anden hustru og gik selv fra den feterede skuespiller. Hun er journalist og kommer rundt omkring i landet, hvor hun skriver sine artikler. Hr. Weyse inviterer hende til Badehotellet i håb om at få hende til at skrive sin biografi. Det afviser hun dog, da hun synes, det er et dybt uforskammet forslag. Hun er ikke blevet gift igen efter skilsmissen fra hr. Weyse, for som hun siger til en grinende fru Fjeldsø: "Jeg lærte af mine fejl."

Kone nummer tre: Sibylle Fjeldsø

Den første hustru Edward Weyse præsenterer for Badehotelsseerne er Sibylle. Hun er dog hans tredje kone, og de andre gæster henholdsvis muntrer sig og fnyser over, at den feterede skuespiller igen har en ny hustru med sig.

Sibylle er gravid med hr. Weyses første barn, men det står hurtigt klart, at heller ikke de er noget helt godt match. Edwards Weyse bliver nemlig dybt betaget af hr. Aurlands hustru Helene. Mens Sibylle viser sig at have stor interesse for fru Fjeldsøs nørdede søn Adam og deler hans store passion for naturens fugle.

Sibylle og Edward Weyse bliver skilt efter første sæson af 'Badehotellet', hvorefter Sibylle og Adam gifter sig, og Adam bliver derfor far for hr. Weyses barn. Sibylle og Adam bosætter sig i Sverige.

Kone nummer fire: Helene Weyse

Helene var oprindeligt gift med kontorchef Hjalmar Aurland, men allerede i første sæson indleder hun en affære med hr. Weyse. Parrets affære står på igennem flere år, og Helene bliver gravid med Edward og får sønnerne Severin og Leander, skønt hun stadigvæk er gift med Hjalmar, der i flere år tror, at han er far til børnene.

Til sidst opdager han dog, at han er blevet snydt og lader sig i fred og fordragelighed skille fra Helene, der efterfølgende gifter sig med Edward, som hans kone nummer fire.

Du kan se 'Badehotellet' mandag klokken 20 på TV 2 eller allerede nu på TV 2 PLAY.