X Factor

28-årig måtte vinke farvel til 'X Factor' - men så fik han en åbenbaring

'X Factor'-deltageren Philip Lillelund følte mere omkring sin exit, end han viste på tv.

- Du kan synge, du kan spille, og du skriver også selv. Du er allerede super langt, lød rosen fra Martin Jensen i fredagens 'X Factor'.

28-årige Philip Lillelund, som sad overfor dommeren, håbede og troede på, at det var nu, han fik drømmebeskeden. At han i dette øjeblik ville få chancen for at spille live foran hele Danmark som en af de tre solister over 23 år.

Men sådan gik det ikke.

For med et skiftede dommerens tonefald:

- At jeg så ikke har evnerne til at tage dig videre, det skyldes, at mine evner ligger et helt andet sted. Derfor kan jeg desværre ikke tage dig med til live, sagde Martin Jensen.

Det føltes som om, at Philip Lillelunds mangeårige drøm bristede.

I dag - cirka to måneder efter optagelserne - er han dog overbevist om, at oplevelsen var et nødvendigt onde for at opnå det, han i virkeligheden ønskede.

Hørte kun afvisningen

Med beskeden under bootcamp brød Martin Jensen den bølge af succes, som Philip Lillelund har reddet på i sin vej gennem 'X Factor'.

Musikerens folk-inspirerede og alternative stil har tidligere fået Thomas Blachman til at kalde ham "en original", og han har fået stor ros for, at han allerede ved sin audition viste en klar kunstnerisk identitet.

Så hvorfor skulle han ikke med til liveshows?

- Tak for oplevelsen og muligheden, sagde en tilsyneladende fattet Philip Lillelund og gav Martin Jensen en knuckle som farvel.

I virkeligheden var han dybt skuffet og ærgerlig, indrømmer han i dag. Og han bed i første omgang overhovedet ikke mærke i dommerens øvrige ord.

- "Jeg gik ikke videre" var det eneste, der fyldte i mit hoved lige der, fortæller Philip Lillelund.

Opdagede en ny mening

Det er dog netop ordene, som dommeren knyttede til afvisningen, der har haft stor betydning for Philip Lillelund. For da hans puls var faldet, og han fik ro til at tænke over, hvad der egentlig skete, fik han en slags åbenbaring.

I dommerens argumenter for at vælge ham fra lå det ikke, at Philip Lillelund ikke var "god nok". Det var nærmere, at 'X Factor' ikke var det rette sted for ham at udfolde sig.

- Der gik lidt tid, før jeg selv indså, at Martin (Jensen, red.) nok har ret. Vi er ikke et godt match, siger Philip Lillelund.

Det handler for Philip Lillelund ikke om hverken hans egne eller dommerens evner. Det handler netop om det, som han har fået at vide fra start: At han allerede har fundet den musikalske stil og den genre, som han vil være i.

For ham er en 'X Factor'-dommer, som hjælper ham på vej i sine kreative valg, en smule overflødig.

Første single er ude

Den 28-årige musiker har de seneste måneder erkendt, at det for ham var det helt rigtige tidspunkt at forlade 'X Factor'.

- Uden at blive alt for filosofisk, så tror jeg, at det er godt at få nogle slag. Når livet giver noget andet, end det man havde regnet med, så kan det være sundt nok, siger han.

I stedet for at fortælle sig selv, at han "røg ud inden liveshows", så minder han sig selv om alt det, han fik ud af at være med. Det gælder især dommernes feedback.

- Jeg har fået en følelse af: "Du har sgu styr på det. Det er ikke kun i dit hoved, at du kan noget. Du er ikke skør." Den selvtillid er det største, 'X Factor' har givet mig, siger han.

Siden snakken med Martin Jensen har Philip Lillelund udrettet det, han har taget tilløb til de seneste år.

Han er lige nu ved at lægge sidste hånd på sit fjerde originale nummer i et musikstudie. Den første af hans singler, 'Rendezvous', udgav han på streamingtjenester allerede fredag.

Det er det selvsamme nummer, som Phillip Lillelund spillede til sin 5 Chair Challenge.

Philip synger 'Rendezvouz' (egen sang) | Philip Lillelund (5 Chair Challenge) | X Factor 2021 | TV 2

Se 'X Factor' fredag klokken 20.00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.