X Factor

Aldrig set før - Blachman introducerer ny kæmpegruppe

Gruppen The Kubrix er den største i 'X Factors' danske historie. Nu skal de overbevise dommeren om at give dem en plads i liveshows.

Når seerne fredag kan følge Thomas Blachmans fem grupper i årets bootcamp, er det med et historisk islæt.

I år har dommeren nemlig sammensat en gruppe på intet mindre end syv medlemmer - og det er aldrig set i de 13 år, 'X Factor' har været sendt i Danmark.

Gruppen The Kubrix består af flere unge sangere, som seerne har lært at kende igennem årets auditions og 5 Chair Challenge.

Får en ekstra chance

Visionen til The Kubrix opstod under Thomas Blachmans gruppedannelse, som kan ses i videoen øverst i artiklen.

Her inviterede han sammen med sit team mere end ti deltagere tilbage i 'X Factor' for at se, om de harmonerede musikalsk og kunne blive en gruppe.

En af dem var den 19-årige sanger Jerald Baldemor fra Mellerud i Sverige, som nu er centrum i kæmpegruppen.

Jerald Baldemor gjorde stort indtryk på dommerne allerede under sin audition. Han endte dog med ikke at blive valgt blandt de unge, som kom til 5 Chair Challenge.

Derudover har Thomas Blachman valgt seks sangerinder med stærke vokaler.

To af dem har netop stået på scenen foran dommer Oh Land til 5 Chair Challenge for de unge solister - nemlig 20-årige Clara Ovesen fra Kalundborg og 16-årige Louise Westergaard fra sønderjyske Broager.

- Jeg havde ikke regnet med at komme med, så jeg var meget overrasket og glad, siger Louise Westergaard om beskeden om, at hun nu er en del af en gruppe.

- Det føles som en ekstra chance.

Louise Westergaard er tilsyneladende populær hos seerne. I hvert fald har flere seere efter 5 Chair Challenge skrevet på Facebook, at de ærgrede sig over den 16-åriges exit.

Louise Westergaard er en del af det tyske mindretal i Danmark, og flere seere har efter 5 Chair Challenge skrevet på Facebook, at de ærgrede sig over hendes exit.
Clara Ovesen fik en stol under 5 Chair Challenge, men måtte overlade den til en anden deltager under 23 år.

Derudover består The Kubrix af 18-årige Emmely Søgaard Hansen fra Egå, 15-årige Rebecca Givskov fra Klampenborg, 18-årige Filipa Arenfeldt fra Sæby og 21-årige Camilla Riedmann Harlund fra Hjørring.

Emmely Søgaard Hansen fra Egå fik stor ros af dommerne til sin audition.
Rebecca Givskov er med sine 15 år gruppens yngste medlem.
Filipa Arenfeldt fik tre 'ja'er' fra dommerne under sin audition.
Camilla Riedmann Harlund er gruppens ældste medlem med sine 21 år.

God stemning mellem medlemmerne

Med så mange medlemmer har The Kubrix en unik mulighed for at levere vokale kraftpræstationer i 'X Factor', argumenterer Louise Westergaard.

- Fordelen ved at være så mange er, at man kan lave arrangementer med mange stemmer, og der er altid nogle, man klinger godt med. Vi lyder bare virkelig godt sammen, synes jeg.

De mange medlemmer er da også allerede tømret godt sammen efter at have øvet.

- Kemien er virkelig god. Det fungerer meget bedre, end jeg havde forventet i sådan en stor gruppe. Vi kan virkelig godt sammen og snakker og hygger os, siger hun.

Gruppemedlemmerne har inden bootcamp kunnet øve sig sammen.
Under corona har det dog været en udfordring for medlemmerne at mødes og øve på grund af coronarestriktioner.
Stort set alle danske landsdele er repræsenteret i gruppen. Og med Jerald Baldemor er også Sverige med.

Det er også de syv unge medlemmer selv, der har fundet på deres nye gruppenavn, The Kubrix.

De mange stemmer, som skal harmonere og passe sammen, er som at løse en Rubiks terning. For ikke at være for konkrete blev det til The Kubrix.

I fredagens program skal gruppen for første gang synge deres eget musikalske arrangement foran Thomas Blachman. Inden 26. februar, hvor 'X Factor' går live, vil det vise sig, om gruppen er blandt de tre grupper, som fortsætter på den store livescene i konkurrencen.

Udover The Kubrix har dommeren sammensat én ekstra gruppe, efter gruppen KAJSA valgte at forlade konkurrencen.

Se 'X Factor' fredag klokken 20.00 på TV 2 eller TV 2 PLAY.