Ingemann, Fyn & Lolland-Falster

Smertefuld knallertskade sætter Peter Ingemann på pause

Rystelser fra den 41 år gamle Puch Monza Juvel var medvirkende årsag til, at den populære tv-vært i november måtte gennemgå en skulderoperation.

Der er ingen snyd i Peter Ingemanns programmer.

Så da han for første gang i sommeren 2018 satte sig for at køre hele vejen fra Skagen til den dansk-tyske grænse på en veteranknallert i 'Ingemann og Vestkysten', gjorde han det også. Han kørte 1064 kilometer på 25 dage.

Men allerede senere på sommeren mærkede han de første fysiske gener.

- Da jeg kom hjem og skulle holde sommerferie, begyndte det at gøre ondt. Først i min venstre og senere i min højre skulder, siger Peter Ingemann til TV 2 og fortsætter:

- Det kan bedst beskrives, som hvis du har et blåt mærke inde i din arm. Du får svært ved at løfte armen og for eksempel tage sikkerhedssele på. Smerterne er der konstant.

Om 'Ingemann, Fyn & Lolland-Falster'

Peter Ingemanns tredje knallerteventyr rundt i Danmark går til Fyn og øerne i det sydfynske øhav.

Turen er opdelt op i syv etaper, som skildres i hvert sit program:
 

  • Etape 1 begynder ved den gamle Lillebæltsbro og går sydpå langs kysten mod Faaborg.
  • Etape 2 går fra Faaborg til Svendborg med et par afstikkere undervejs, deriblandt Lyø.
  • Etape 3 begynder i Svendborg og fortsætter på Ærø og Langeland.
  • Etape 4 strækker sig fra det sydlige Langeland og rundt på Lolland.
  • Etape 5 går Falster rundt og begynder og slutter i Nykøbing Falster.
  • Etape 6 begynder i Rudkøbing, tager et stop i Tåsinge og fortsætter forbi Nyborg og til Kerteminde.
  • Etape 7 går fra Kerteminde, op forbi Fynshoved, ned til Lindøværftet, til Bogense og slutter i Middelfart.

Diagnosen fra lægerne lød på ”indeklemningssyndrom”, en smerte- og betændelsestilstand, der opstår, når senerne fra skulderen bliver klemt mellem den øverste del af overarmen og skulderbladet. En tilstand, som optræder hyppigere med alderen.

- Jeg er jo en halvgammel mand, og der er mange, der får sådan en skade, når de er sidst i 40’erne. Så det er ikke knallertens skyld, men det har nok ikke gjort det bedre, at jeg har siddet fremoverbøjet på Monza’en, som er lidt rusten og vibrerer meget, lyder det fra den nu 48-årige tv-vært.

Siden diagnosen blev stillet for to et halvt år siden, har Peter Ingemann dog kørt yderligere mellem 1500 og 2000 kilometer på den røde Puch Monza Juvel fra 1979.

En bedrift som har krævet, at han undervejs måtte have indsprøjtninger med binyrebarkhormon hver anden eller tredje måned for at holde smerterne nede.

I sommeren 2020 tog Peter Ingemann eksempelvis ud på en længere rundtur på Fyn og de omkringliggende øer. Turen resulterede i en programserie på syv afsnit, 'Ingemann, Fyn & Lolland-Falster', som har premiere tirsdag på TV 2 og TV 2 PLAY.

Udskød operation og tog til Færøerne

Peter Ingemann har siden sommeren 2018 været klar over, at skulderproblemerne ikke gik væk af sig selv, og at tilstanden kun ville blive værre med tiden.

Alligevel håbede han, at hormonindsprøjtningerne kunne holde ham så forholdsvis smertefri, at han kunne fortsætte sine knallerteventyr rundt om i Danmark.

Det gjorde han så. Lige indtil lægen sagde stop.

- I september fik jeg min syvende og sidste Kortisol-indsprøjtning. Min læge ville ikke give mig flere, fordi det er skadeligt i længden. Nu skulle jeg opereres, siger Peter Ingemann, som blev indkaldt til operation 19. oktober.

Rent arbejdsmæssigt passede datoen fint. For så kunne Peter Ingemann nå at restituere efter operationen, inden han i november skulle til USA og lave to programmer i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg.

Men turen til USA blev aflyst, og Peter Ingemann skyndte sig at byde ind med en ny plan: Han fandt på, at han ville tage til Færøerne og lave to programmer deroppefra. På knallert.

Således udskød han den planlagte operation fra 19. oktober til 30. november, så han kunne gennemføre endnu en knallerttur og på rekordtid producere 'Ingemann og Færøerne', som blev vist på tv i december.

- Jeg er jo firmaets mand. Og når man er det, må man bide smerterne i sig. Men det var en kold og blæsende omgang, og min læge syntes ikke, at jeg var specielt klog, erkender den stædige midtjyde med et grin.

Har stadig ondt

Trods udsættelsen blev Peter Ingemann opereret 30. november. I første omgang i venstre skulder, fordi han er venstrehåndet.

Under operationen blev der høvlet noget af knoglen over skulderleddet, og betændelsen blev fjernet, så der blev skabt mere plads. Indgrebet foregik ved kikkertoperation gennem to huller i skulderen.

Jeg har stadigvæk ondt, og der kan gå op til fire måneder, før smerterne er helt forsvundet

Peter Ingemann, tv-vært og knallertentusiast

- Ligesom et benbrud tager det noget tid om at hele op. Jeg har stadigvæk ondt, og der kan gå op til fire måneder, før smerterne er helt forsvundet, forklarer Peter Ingemann, som dog ikke har været sygemeldt, men var på arbejde igen allerede et par dage efter operationen.

I den første uges tid havde han armen i en slynge, men det hindrede ham ikke i at indtale speak til programmerne om Færøerne, skrive på sin computer med højre hånd og deltage i møder.

Han er nu i fuld gang med at genoptræne skulderen. En gang om ugen går han til fysioterapeut, og derudover laver han en række øvelser derhjemme.

Til marts skal han til kontrol på hospitalet, og så skal det besluttes, om han også skal opereres i den højre skulder.

Knallertpause giver plads til nye programmer

Selvom Peter Ingemann måske godt kunne nå at blive klar til endnu en knallert-odyssé i løbet af 2021, er der ingen aktuelle planer i den retning.

Og det skyldes ikke alene hans ønske om at skåne sine overbelastede skuldre:

Der kommer til at gå minimum to år, før jeg sætter mig op på knallerten igen

Peter Ingemann, tv-vært og knallertentusiast

- Lige nu er der så mange andre spændende idéer til nye programmer, som jeg har fået igennem, og som skal laves først. Min kalender er booket i resten af 2021 og faktisk også i hele 2022. Så der kommer til at gå minimum to år, før jeg sætter mig op på knallerten igen, siger Peter Ingemann.

Optagelserne til det første af Ingemanns nye programmer går i gang allerede midt i februar. Han vil dog ikke afsløre andet, end at der er tale om et livsstilsprogram.

Men trods sine mange nye tv-projekter vil den populære tv-vært bestemt ikke udelukke, at han kommer til at lufte den røde Puch Monza Juvel på landevejene igen.

- Jeg mangler jo stadig at besøge Vestsjælland, Bornholm, den jyske østkyst og nogle af øerne langs østkysten, siger han.

Seerne kan dog i første omgang opleve den 48-årige knallertentusiast, når han giver Puch Monza'en noget "bundgas" og kører til Fyn og de omkringliggende øer.

Se ’Ingemann, Fyn & Lolland-Falster’ lige nu på TV 2 PLAY eller tirsdag klokken 20.00 på TV 2.