X Factor

Deltagere trækker sig fra 'X Factor'

Gruppen KAJSA fik en af Thomas Blachmans stole under 5 Chair Challenge. Nu giver de deres plads til en anden gruppe.

Når bootcampen for årets 'X Factor'-deltagere begynder fredag, vil det være uden en af Thomas Blachmans grupper.

Den nordsjællandske venindetrio, som tilsammen udgør bandet KAJSA, har nemlig valgt at trække sig fra konkurrencen.

Gruppen fik én af de eftertragtede stole under dommerens 5 Chair Challenge, men efter optagelserne i efteråret har de besluttet, at 'X Factor' ikke er for dem.

- Undervejs blev det tydeligt for os, hvor meget det kræver at være med i et tv-program, og at ingen af os var klar til at give afkald på vores individuelle projekter, forklarer bandmedlemmerne 20-årige Karen Marie Duus, 21-årige Julia Bielefeld og 21-årige Asta Hegnet Knudsen.

Kunne noget særligt

For bassist Asta Hegnet Knudsen og trommeslager Karen Marie Duus er det højskoleophold, der fylder kalenderen, mens en optagelsesprøve på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ikke var til at gå på kompromis med for forsanger Julia Bielefeld.

Konsekvensen af deres exit er, at Thomas Blachman må vinke farvel til en gruppe, som han så noget særligt i helt fra deres allerførste audition.

- De vælger selv at gå, men jeg værdsatte alligevel det, de havde gang i, siger Thomas Blachman om deres beslutning.

- Det var tre piger, som har arbejdet længe med deres ting og udtrykker sig i et mainstreamforum med noget, som er mindre mainstream.

Se KAJSAs optræden med deres egen sang 'Bølgeskrig', som sikrede dem en af Thomas Blachmans stole i 5 Chair Challenge:

KAJSA / Karen, Julia & Asta synger Bølgeskrig (Eget nummer) - KAJSA (5 Chair Challenge) | X Factor 2021 | TV 2

Med deres originale sange 'Merkur i retrograd' og 'Bølgeskrig' formåede KAJSA at bringe en ny type ungdomskultur ind i 'X Factor', mener dommeren. Han kunne dog godt se, at de tre kvinder passede bedre ind på "en lille mørk og tilrøget studenterklub" end i tv-formatet.

Det forstår gruppen godt:

- Vi indså også efter 5 Chair Challenge, at det ikke har betydning for os, om vi står på en stor scene eller i et lille partytelt: For os er det musikken og vores venskab, det handler om, fortæller de.

Ny gruppe på tapetet

Nyheden om KAJSA er dog ikke kun en ærgrelse for dommeren.

Se KAJSAs audition med sangen 'Merkur i retrograd' her:

Gruppen KAJSA havde en af deres egne sange med til deres audition i 'X Factor'. Video: Silvie Ulrikke Østebø

I stedet for KAJSA har Thomas Blachman fået muligheden for at sammensætte endnu en gruppe efter 5 Chair Challenge. Udover duoen Unity, parret Fox & Lily, Emmelie og Laura kommer der dermed til at være to grupper, som dommeren kreerer af de deltagere, som ellers var ude af konkurrencen.

- Da jeg fik beskeden om KAJSA, tænkte jeg "fedt, så kan jeg lave en gruppe mere". Og det bliver som regel det bedste, siger dommeren.

Hvem denne gruppe kommer til at bestå af, afsløres under første bootcamp-program fredag. Næste skridt er nemlig at finde de tre grupper, som skal stå på livescenen i 'X Factor'.

For KAJSA byder fremtiden ikke på 'X Factor', men uden tvivl masser af musik, lyder det. De fortsætter som band, og på trods af afslutningen har de været glade for at være med.

- Vi har lært en masse passionerede og talentfulde deltagere at kende, som alle har et stort ønske om at være med i programmet, og derfor virkede det naturligt og rigtigt at give plads til dem, slutter venindetrioen.

Se 'X Factor' fredag klokken 20.00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.