Skuespiller om svindlers tilbagevenden til 'Badehotellet':- Jeg skreg af grin

Skuespiller Anette Støvelbæk anede ikke, at Rasmus Botoft igen var med i 'Badehotellet', før hun læste manuskriptet.

Skuespilleren Rasmus Botoft slår rekord i antal navne, som én og samme karakter har gået under i ’Badehotellet’. Vi har nemlig både mødt ham som Johan Ramsing, Bent Ove Jensen, Doktor Simonsen og Emil Høyer.

Da han første gang gjorde sin entré i syvende sæson af serien, var det som fabriksejeren Johan Ramsing, der hurtigt vandt Alice Frighs hjerte.

Men bĂĄde hun og seerne blev snydt, da det viste sig, at han var en dreven svindler og i virkeligheden var en simpel bogholder og bar navnet Bent Ove Jensen. Eller det troede vi i hvert fald. Indtil nu.

For i ottende sæson dukker han nu pludselig op igen i en fængselscelle, hvor han fortæller fru Frigh, at hans rigtige navn er Emil Høyer.

Det kom som noget af en overraskelse for fru Frigh-skuespilleren Anette Støvelbæk, at Rasmus Botoft var tilbage. Faktisk fandt hun først ud af det, da hun åbnede manuskriptet og læste første afsnit.

- Jeg skreg af grin. Jeg tænkte: "Det er simpelthen ikke rigtigt". Det bliver hun ikke udsat for, det stakkels menneske, siger hun og griner.

Han gør noget sjovt ved Alice Frigh

Rasmus Botofts exit fra serien var ellers noget dramatisk, da han som den falske Johan Ramsing pludselig stak af med 50.000 kroner, som tilhørte Alice Frigh.

Derfor vidste hverken Anette Støvelbæk eller Rasmus Botoft, at karakteren ville vende tilbage.

- Jeg havde håbet det, men jeg troede det faktisk ikke. På den anden side er han jo en driftig herre og kan hurtigt finde måder at tjene en skilling på, så jeg tænkte, der måske godt kunne være plads til ham i serien igen, siger Rasmus Botoft.

Han blev ringet op af seriens producer i foråret, inden optagelserne gik i gang og sagde straks ja til at være med igen.

Anette Støvelbæk er også meget tilfreds med at have fået Rasmus Botoft tilbage på holdet.

- Da Rasmus røg ud, tænkte jeg: "Gad vide, om han er ude for good". For jeg synes jo, at han gjorde noget sjovt ved Alice Frigh – hun bliver virkelig sat på prøve, når hun er sammen med ham, siger hun.

Forfatterne bag serien havde ikke planlagt, at han skulle komme igen

Faktisk havde seriens manuskriptforfattere ikke oprindeligt planlagt, at Rasmus Botoft skulle vende retur efter syvende sæson. De planlægger nemlig ikke de perifære karakterers fremtid på forhånd.

- I forrige sæson vidste vi ikke, at han skulle komme igen, men da vi så Rasmus Botofts første scene i toget, var han bare en del af universet, og vi tænkte ret tidligt, at ham måtte vi have med igen, siger forfatter Stig Thorsboe.

Rasmus Botofts kriminelle karakter passede desuden rigtig godt ind i år 1941, som denne sæson foregår i. Det var en tid, hvor der ifølge forfatter Hanna Lundblad blev skabt rum for en række kriminelle aktiviteter.

- Tyskerne havde besat Danmark, og demokratiet var under opløsning. Nogle danskere tænkte: "Hvorfor så ikke snyde lidt?", siger hun og tilføjer:

- På den måde var det ret skønt, at vi allerede havde opfundet en karakter, der passede ind i den kriminelle verden, som vi kunne hive frem.

Du kan se 'Badehotellet' mandag klokken 20 pĂĄ TV 2. Allerede nu ligger der en snigpremiere pĂĄ det nyeste afsnit klar pĂĄ TV 2 PLAY.