GO'

Korrespondent bliver ny vært på 'Go' aften Live'

Simi Jan glæder sig til at afprøve et format, hvor hun kan vise lidt mere personlighed, fortæller hun.

Når 'Go’ aften Live' ruller over skærmen i midten af februar, bliver det med en ny vært ved roret.

Journalist Simi Jan træder nemlig til som barselsvikar for Petra Nagel, der normalt er med til at styre slagets gang i aftentimerne.

- Jeg går meget ydmygt til opgaven, og jeg glæder mig til at udvikle mit journalistiske håndværk. Jeg skal arbejde sammen med dygtige og erfarne kollegaer, så der er noget at leve op til, siger Simi Jan.

Min drivkraft har altid været at fortælle menneskehistorier

Simi Jan, korrespondent

Den gode fortælling

Rollen som studievært ligger da også et stykke væk fra det job, Simi Jan normalt bestrider som korrespondent for TV 2 fra verdens brændpunkter.

Her dækker hun konflikt- og krigsområder, hovedsageligt i Mellemøsten, hvor hun også selv har boet i flere år.

Liveformatet er ikke ukendt for korrespondenten, som mange gange har rapporteret fra verdens brændpunkter til TV 2s seere. Men nu er det pludselig hende, der skal stille spørgsmålene i stedet for at svare på dem.

Og selvom det er to forskelligartede formater, er der ifølge Simi Jan en helt gennemgående ting, de har til fælles: historierne om mennesker.

- Min drivkraft har altid været at fortælle menneskehistorier. Og alle mennesker har en historie, uanset om de er i Afghanistan eller Danmark. Jeg vil bruge den samme nysgerrighed i studiet, som jeg er vant til ude i verden, siger hun.

På trods af at Simi Jan nu med egne ord skal være "den nye pige i klassen", regner hun med, at de mange journalistiske kilometer, hun allerede har i benene, kommer hende til gode i den nye rolle.

Simi Jan

Simi Jan blev ansat på TV 2 Nyhederne i 2006, hvor hun primært dækker konflikt- og krigsområder - hovedsageligt Mellemøsten. 

 

Fra 2007 til 2012 boede hun i Pakistan og Afghanistan. I 2012 debuterede hun som forfatter med bogen 'Til te hos Taleban'. 

 

Simi Jan er flere gange hædret for sit arbejde. I 2012 fik hun Den Berlingske Fonds Journalistpris og Dansk Kvindesamfunds Mathildepris samt Zonta Danmarks Kvindepris. I 2013 blev hun hædret med Danners ærespris og blev optaget i Kraks Blå Bog.

Mere personlighed på skærmen

Samtidig ser korrespondenten frem til at afprøve et nyt format, som ikke altid er lige så stramt tilrettelagt, kort og alvorligt som de nyhedsudsendelser, hun normalt slår sine folder i.

- Jeg er vant til at rapportere fra død og ødelæggelse, så mange ser mig som en alvorlig kvinde på skærmen. Derfor glæder jeg mig til et format, hvor jeg også må grine og kan vise lidt mere personlighed, siger hun

Jeg tror, det er sundt at være lidt på glatis sommetider

Simi Jan, korrespondent

Det er dog ikke uden sommerfugle i maven, at Simi Jan træder ind i det nye job. Og hun er da også spændt på, om klappen pludselig går ned, eller et grineflip overtager interviewet, mens hun er live igennem på skærmen. Men det er ikke noget, hun tager så tungt.

- Jeg tror, det er sundt at være lidt på glatis sommetider og at udfordre sig selv. Og jeg glæder mig enormt til at lære en masse nyt og til at møde gæsterne i studiet, siger hun.

I den kommende tid skal hun også indgå i en ”værtstræning”, hvor hun ved hjælp af både en coach og de andre værter på 'Go’ aften Live' skal blive klogere på sin nye rolle.

Programredaktør: - Et scoop

Det er dog ikke kun den nye hovedrolleindehaver, der ser frem til, at hun bliver en del af teamet bag 'Go’ aften Live'.

Programredaktør Henriette Ladegaard-Pedersen kalder tilføjelsen til aftenholdet for ”et scoop.”

- Simi Jan har både den journalistiske pondus fra sine mange år som korrespondent og reporter på Nyhederne og er samtidig meget lattermild og varm. Det er et fantastisk match, siger hun.

Hvis alt går efter planen, kan korrespondenten ses på skærmen fra 10. februar og tre måneder frem.