Lykkehjulet

Den ikoniske melodi fra ’Lykkehjulet’ bliver skiftet ud - hør den nye her

To kendte popmusikere står bag den nye lyd af ’Lykkehjulet’. Hør den her i artiklen.

Når den nye sæson af ’Lykkehjulet’ mandag aften løber over skærmen, bliver det med en helt ny intromelodi.

Den ellers ikoniske jingle, der siden 1989 har vakt genklang hos danskerne, er nemlig blevet skiftet ud.

- Vi har længe drømt om at give ’Lykkehjulet’ en ny lyd, der markerer, at programmet har flyttet kanal, og at vi befinder os i en anden tidsalder, end da ’Lykkehjulet’ blev sendt første gang, siger Mads Volck, som er redaktør på programmet.

Selvom han er stærkt begejstret for den ny jingle, har Mads Volck ikke helt ro i maven. Han ved nemlig godt, at det er et unikt stykke musik, der bliver skiftet ud.

- Der er formentlig ikke en eneste dansker, der bliver glad for nyheden om den nye melodi. Nogle vil endda blive decideret rasende, det er jeg ikke i tvivl om, siger redaktøren.

Hør den nye jingle i videoen herunder.

Rigtig mange danskere kan gengive den klassiske kendingsmelodi, der markerer, at nu er der Lykkehjulet i fjernsynet. Men nu skal Lykkehjulets seere lære en ny melodi at kende. Jinglen har nemlig fået et ansigtsløft. Video: Kasper Søby

Meget har allerede forandret sig

Ifølge Mads Volck er den nye melodi en del af en større ændring af programmet.

'Lykkehjulet' blev sendt første gang i 1988 og havde frem til 2001 sin faste plads i sendefladen på TV 2. Efter 17 års pause blev programmet genoptaget i efteråret 2018, og 'Lykkehjulet' er siden januar 2020 blevet sendt fast på TV 2 CHARLIE.

- Der er gået over 30 år, siden 'Lykkehjulet' blev sendt første gang, og derfor er det naturligt med forandring, siger Mads Volck.

Han peger på, at der allerede er foretaget flere ændringer, siden programmet blev genoptaget.

Blandt andet sendes 'Lykkehjulet' på en ny kanal, værterne er skiftet ud, og teknologiens udvikling har gjort, at bogstaverne kan vende sig selv.

Samme ansigtsløft har man drømt om at give musikken, men det har været en lang proces at finde en melodi, der kunne erstatte den originale, fortæller Mads Volck.

Det er lykkes nu.

- Den nye melodi har den helt rigtige legende, glade og hyggelige lyd. Det er virkelig en ørehænger, som man kan nynne med på med det samme, siger Mads Volck.

Alphabeat-drenge står bag melodien

Melodien, som bærer titlen ’Lykkehjulet 2’ er komponeret af Anders Bønløkke og Anders Stig Gehrt-Bendixen, der til dagligt spiller i det danske popband Alphabeat.

De er begge vokset op med ’Lykkehjulet’ og var derfor meget beærede, da de blev spurgt, om de ville komponere et nyt stykke musik til programmet.

Vi forventer ikke klapsalver fra start. Men det er også okay

Anders Bønløkke

- Vi gik til opgaven med den største respekt for det originale værk, samtidig med vi havde masser af mod på at lave noget nyt og anderledes, fortæller Anders Stig Gehrt-Bendixen.

Det tog dem ikke lang tid at finde den helt rigtige kombination af instrumenter. Faktisk var det en ”one taker”.

Ifølge de to musikere har de skabt en ”Anders-Anders-jingle”, der er moderne, men samtidig passer til programmet og ikke dræber ånden i den gamle version.

Tager tid at vænne sig til

Ligesom Mads Volck er Anders Bønløkke og Anders Stig Gehrt-Bendixen forberedte på, at den nye melodi ikke bliver vel modtaget.

- Vi forventer ikke klapsalver fra start. Men det er også okay, fordi det viser, at musikken til Lykkehjulet betyder noget for danskerne, siger Anders Bønløkke.

De har dog begge en bøn til danskerne om, at de hører melodien et par gange, inden de lader dommen falde.

Det samme har Mads Volck.

Selvom han lige nu er bekymret for modtagelsen, tror han ikke, der går længe, før danskerne er vilde med den nye lyd.

- Om få uger vil danskerne forbinde den nye jingle med ’Lykkehjulet’, og den gamle vil være et dejligt minde om en anden tid.

Mads Volck kan ikke garantere, at den ny jingle er sidste ændring i 'Lykkehjulet'.

- Vi udvikler løbende vores programmer. Vi er nødt til at følge med tiden og forny os, for at vores seere opfatter os som friske og vedkommende, siger han.

Se Lykkehjulet på TV 2 CHARLIE eller på TV 2 PLAY.

Afstemning

Kan du lide den nye melodi?