Badehotellet

Tre nye skuespillere er med i 'Badehotellet': - Det har været en enorm stor fornøjelse

'Badehotellet' er nu nået op på hele 138 karakterer. Her kan du læse om tre af de helt nye.

En ung arkæolog, en selvoptaget maler og hr. Weyses anden ekskone gør deres entre i ottende sæson af tv-serien 'Badehotellet'.

De tre roller bliver spillet af Andreas Jebro, Lars Mikkelsen og Mille Lehfeldt.

For to af skuespillerne er 'Badehotellet' ikke helt ukendt territorium, deres ægtefæller spiller nemlig gode gamle kendinge på Andersens Badehotel.

Claus Villumsen spillet af Andreas Jebro

I år får Andersens Badehotel besøg af en ung herre, der fortæller gæsterne, at han er arkæologen Claus Willumsen. Han bliver spillet af 36-årige Andreas Jebro.

Han får hurtigt et godt øje til direktørdatteren Bertha Frigh, og selvom hun giver ham nogle kontante afvisninger, preller de ifølge forfatterne, Hanna Lundblad og Stig Thorsboe, helt af ham.

- Det har været en enormt stor fornøjelse at være med. Som den nye dreng i klassen var det fuldstændig fantastisk at komme ind på et hold, der var så sammentømret. Det var jeg meget glad for. Jeg er blevet båret på hænder og fødder af både crew og dejlige medspillere, fortæller Andreas Jebro til TV 2.

Privat er han gift med Amalie Dollerup, der spiller rollen som Amanda Berggren. Allerede under indspilningerne til syvende sæson tilbragte Andreas Jebro mange dage i kulissen, da parret netop havde fået sønnen August, der var blot otte uger gammel, da optagelserne begyndte.

Svend Damm spillet af Lars Mikkelsen

FAKTA OM 'BADEHOTELLET'

Serien blev sendt første gang 30. december 2013 og voksede til at blive en af de mest sete serier i TV 2s historie. Over 1,5 millioner følger med hver uge.

Historien udspringer omkring det fiktive Andersens Badehotel ved Vesterhavet i Jylland. Hver sommer myldrer en gruppe velstillede stamgæster til hotellet i håbet om at komme væk fra hverdagens trummerum. 

Størstedelen af scenerne er optaget i Risby-studierne i Albertslund, hvor op mod 200 stærke lamper skal give oplevelsen af solskin.

Alle sæsoner er skrevet af forfatterparret Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

Et andet familiemedlem, der træder ind på 'Badehotellet', er 56-årige Lars Mikkelsen. Privat er han gift med Anette Støvelbæk, der spiller den pæne, konservative fru Frigh fra det bedre borgerskab.

Men der er langt fra den pæne fru Frigh til den farverige Svend Damm, der er teatermaler på Det Kongelige Teater og en god bekendt af hr. Weyse og fru Helene.

Ifølge forfatterne Hanna Lundblad og Stig Thorsboe har Svend Damm en selvoptagethed, der kan konkurrere med selv hr. Weyse og lever efter det kommunistiske motto "at yde efter evne og nyde efter behov" – hvor behovet for at nyde nok trænger evnen til at yde lidt i baggrunden.

Fanny Fjord spillet af Mille Lehfeldt

Vi har i tidligere sæsoner mødt tre af hr. Weyses fire koner, men i sæson otte møder vi nu den eneste, vi endnu ikke har set. Fanny Fjord, som spilles af 41-årige Mille Lehfeldt.

Hun var gift med Edward for 15 år siden, hvor de sammen var gæster på hotellet. I denne sæson kigger hun pludselig forbi, da hun alligevel er i Skagen. Fanny er en humørfyldt dame, der både kan muntre sig med pigerne i køkkenet, underholde gæsterne i dagligstuen og sige sandheder til Weyse, han absolut ikke har bedt om.

De tre nye karakterer er blandt de i alt 138 karakterer, der indtil videre har medvirket i tv-serien, der med ottende sæson strækker sig over 50 afsnit. Det oplyser seriens producent Michael Bille Frandsen.

Krigen rykker nærmere

I ottende sæson rammer vi sommeren 1941, og tyskerne og 2. Verdenskrig er rykket endnu tættere på.

Men der skal mere end en verdenskrig til at ødelægge stamgæsternes gode humør og ferietrang, og sammen med personalet forsøger de vanen tro at få det ubekymrede ferieliv til at glide, fortæller forfatterne Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

- Som Edward Weyse siger: "Hvis bare vi lader, som om de ikke er der, er de der ikke", siger de.

Men om det kan lade sig gøre at holde nazisterne helt for døren, finder vi ud af, når Badehotellet får premiere mandag 1. februar klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.