X Factor

15-årig måtte stå på hænder og spurte for at blive klar til 'X Factor'

15-årige Solveig Mølle Lindelofs stil udstråler selvsikkerhed. Men hun var nødt til at tage helt nye midler i brug for at klare 5 Chair Challenge.

Det korte hår sad i en frisure som 60’er-ikonet Mia Farrow. Et sæt karrygule trompetbukser skinnede om kap med den stribede strikvest, og i hvert øre hang en enorm ørenring.

Solveig Mølle Lindelofs outfit under fredagens 5 Chair Challenge for de unge solister fik hende til at skille sig ud blandt ’X Factor’-deltagerne, allerede inden hun åbnede munden og sang.

- Du er 15 år og har virkelig styr på det med stil, lød det begejstret fra Thomas Blachman, som tydeligt huskede den unge sanger på hendes audition. Netop på grund af den unikke stil.

- Du er helt klart en af de stærkeste personligheder.

Til dagligt går Solveig Mølle Lindelof i niende klasse. Hun spiller klaver, trompet, ukulele og guitar, og hun elsker desuden at strikke og sy. Hun har selv fjernet ærmerne fra sweateren.

De vilde farver og modige tøjvalg udstråler ifølge dommerne selvsikkerhed, men det stemmer ikke altid overens med Solveig Mølle Lindelofs indre.

Hendes nervøsitet var tæt på at forpurre hendes optræden i programmet, indrømmer hun.

Hendes optræden endte med at blive kaldt "aftenens største overraskelse" af Oh Land og efterlod alle tre dommere dybt imponerede - og det skyldes især de alternative metoder, Solveig Mølle Lindelof tog i brug for at dulme nerverne, tror hun.

Gennemgik alternativ træning

Under Solveig Mølle Lindelofs første audition foran dommerne, oplevede hun noget, hun ikke har prøvet før.

Hun har i flere år sunget i kor og i band og ved, at hun han synge, men under minutterne som solist foran dommerne følte hun, at hun tabte vejret. Pulsen steg, og hun blev bekymret over, om hun kunne levere.

Selvom det gik, så måtte det samme under ingen omstændigheder ske til 5 Chair Challenge, der blev optaget i november, tænkte hun. Her føltes det endnu vigtigere at komme videre i konkurrencen, når man som hende har drømt om 'X Factor' allerede flere år inden, at hun var gammel nok.

Også dommer for de unge solister, Oh Land, rådede hende til at arbejde målrettet for at hvile mere i sin optræden, inden hun skulle stå foran det store publikum.

Inden 5 Chair Challenge fik alle de unge deltagere en kort session med Oh Land, hvor hun gav dem gode råd.
Til Solveig Mølle Lindelof sagde dommeren, at hun skulle synge kraftigt, fordi man ellers kan "skræmme sig selv" med sin stemme og forstærke nervøsiteten.

Og hvordan gør man så det, når man er en 15-årige pige med en krøllet og kreativ hjerne?

- Jeg stod en del på hænder og prøvede at synge, fortæller Solveig Mølle Lindelof.

- Jeg tænkte: ”Hvis jeg kan det, så kan jeg også synge på scenen”.

Hun løb også en del under forberedelserne. For at kunne håndtere, hvis hun skulle miste vejret og kontrollen over sin stemme, tog hun korte spurt, hvorefter hun stoppede og øvede en sang.

- Det var, så jeg lærte at styre min stemme, selvom min puls var høj. Og det gik faktisk fint, selvom jeg foretrækker at synge uden at spurte inden, siger hun.

Det har længe været en drøm at stille op i ’X Factor’ for Solveig Mølle Lindelof. Hun har bare ventet på at blive gammel nok.

Til sidst optrådte Solveig Mølle Lindelof også foran sine venner, som gav hende feedback. Selvom det var grænseoverskridende at blive bedømt af sine venner, fik hun gode fif ud af det.

- De påpegede, at jeg skulle lade være med at pille ved mine ærmer, når jeg sang.

En oplevelse i stedet for konkurrence

På dagen for sin optræden i 5 Chair Challenge tog Solveig Mølle Lindelof sin hjemmelavede vest på og de gule bukser, fordi hun ”bare elsker gul og farvestrålende ting”.

Og da hun mærkede nervøsiteten komme frem, prøvede hun at fokusere på de mange forberedelser, hun havde gjort sig

- Jeg var supernervøs og nervøs for at blive nervøs, siger hun.

- Men jeg ville også gerne have, at Oh Land skulle se, at jeg har lyttet til det, hun sagde. Så fem minutter inden, jeg gik på, tænkte jeg: ”Lad som om, at du står på badeværelset derhjemme og synger. Prøv at have en fed oplevelse og fokuser ikke på, om du går videre, eller at det er en konkurrence.”

Efter niende skal Solveig Mølle Lindelof på efterskole, hvor hun kan dyrke musikken endnu mere. – Jeg kan ikke forestille mig ikke at synge eller spille musik, siger hun.
Thomas Blachman var dybt imponeret over Solveig Mølle Lindelof og kommenterede, at hendes stil og sang passede perfekt sammen.

Med fornyet selvtillid sang hun Lake Street Drives ’Mistakes’. Det var en ironisk kommentar til, at hun skulle fejle, fordi den netop handler om at begå en masse fejl.

Ved dommerbordet blev det taget imod med tre store smil fra Oh Land, Thomas Blachman og Martin Jensen.

- Du er helt klart den, der er kommet her og har gjort mest grundigt arbejde. Du har virkelig taget skovlen under den nervøsitet og arbejdet med den. Det er vildt, at du kan stå på den måde… og så i et nummer, som er ret udadvendt, sagde Oh Land.

For hende var Solveig Mølle Lindelof ”aftenens største overraskelse”.

- Du skal have den der stol. Den er din.

Solveig Mølle Lindelof håber, at hun kan tøjle nervøsiteten fuldstændigt. Så hun kan udstråle fuldstændig, hvem hun er på scenen.

Se Solveigs og de andre unge solisters 5 Chair Challenge fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.