X Factor

Dansk pige får international opmærksomhed – her er de 11 unge i X Factors 5 chair challenge

Seks unge solister skal sorteres fra under den nervepirrende stoledans 5 Chair Challenge fredag aften.

Efter to år er sangerinde og 'X Factor'-dommer Oh Lands drøm gået i opfyldelse.

For første gang skal hun være dommer for de unge solister, mens Thomas Blachman og Martin Jensen henholdvis har fået grupperne og solisterne over 23.

Allerede fredag aften kan seerne se resultatet af hendes første opgave i rollen. Her går de 11 unge deltagere, som hun har udvalgt, på scenen.

Oh Land føler, at den unge kategori rummer mest talent og potentiale, og hun har drømt om at få ansvaret for de unge, siden hun blev 'X Factor'-dommer.

Nærmere bestemt skal de kæmpe om at komme igennem det næste nåleøje i konkurrencen: En plads på en stol i 5 Chair Challenge.

Kun de fem deltagere, som har fået en stol, når aftenen er omme, går videre til bootcamp og muligheden for at være en af de tre linedeltagere.

Herunder kan du se de 11 unge solister, som skal synge fredag aften:

Clara Ovesen blev student i sommeren 2020. Hun har altid elsket at synge og har optrådt med sin sang på gymnasiet og tidligere på en musikefterskole. Lige nu har hun sabbatår og arbejder i en børnehave.

Clara Ovesen

20-årige Clara Ovesen fra Kalundborg har i flere år leget med tanken om at melde sig til 'X Factor'. Og 2021 skulle være året, hvor hun - efter sin afsluttede studentereksamen - blev lokket til at gøre alvor af det af sine veninder.

Det var dog ikke kun sin sangstemme, hun gjorde sig bemærket med under sin audition. Midt under sin optræden med Ariana Grandes ’God is a woman’ hang der et hygiejnebind ud af hendes kjoleærme. Et bind, hun havde placeret som et trick for at undgå svedpletter under armene.

Sofus Niebuhr fylder 21 år i slutningen af januar.

Sofus Niebuhr

Sofus Niebuhr er 20 år og kommer fra Rudkøbing på Langeland.

Under sin audition sang han Passengers 'Fairytales and firesides' og fik stor ros for den ro og kontrol, han havde i stemmen. Og så har han det rigtige look, mente Thomas Blachman.

- Du er den type fyr, man gifter sig med, sagde han.

Magnus Rasch fremhæver sin evne til at holde øjenkontakt og være nærværende som en grund til, at han vil klare det godt på skærmen.

Magnus Rasch

Selvom Magnus Rasch ikke har meget erfaring med at synge og kun har gjort det i få år, så mener han selv, at han har netop det, der skal til for at klare sig godt i 'X Factor': En fængende udstråling.

Den 21-årige fra Vipperød nær Holbæk har meldt sig til konkurrencen for at udfordre sine evner, og under hans audition fik han alle de ventende deltagere til at synge med på Beatles-nummeret 'Let it be'.

- Du er tydeligvis i begyndelsen med det hele, men du er det helt rigtige sted. I mine øjne har du et kæmpe talent, sagde Oh Land, som så et stort potentiale i den unge sanger.

Lucca Dahl Nordlund fik stor ros fra dommerne under sin audition.

Lucca Dahl Nordlund

Med sine 15 år er Lucca Dahl Nordlund fra Aalborg kun lige blevet gammel nok til at deltage i 'X Factor'.

Hun gjorde sig bemærket ved at trippe ind til sin audition på strømpesokker, men da hun begyndte at synge, formåede hun ifølge dommerne at overtage hele rummet. Hun sang 'Writing's on the wall' af Sam Smith fra Bond-filmen 'Spectre'.

Den internationale 'X Factor'-Facebook-side har i øvrigt udvalgt Luccas audition og delt på siden. Indtil videre er den set af over en halv million mennesker, og Lucca kan prale af at have fået mere 11.000 likes for hendes audition.

Ingen i Louise Westergaards familie er musikalske, fortalte den unge sanger til sin audition.

Louise Westergaard

15-årige Louise Westergaard er en del af det tyske mindretal i Danmark, og hun bor og går i skole i Broager i Sønderjylland.

Hendes store smil og positive fremtoning var noget af det, som dommerne lagde særligt mærke til ved hende. Men da hun begyndte at synge, rummede hendes stemme en overraskende inderlighed.

Faktisk fik hun begge sine forældre til at fælde en tåre uden for auditionlokalet under sin fortolkning af Tom Odells 'Another love'. Hun fik også selv våde øjne, da hun fik tre ja'er fra dommerne.

Philip Elsted Hansen havde taget det helt rigtige valg til sin audition, da han sang en country-sang, mente Oh Land.

Philip Elsted Hansen

Med flagrende hår indtog Philip Elsted Hansen pladsen foran dommerne under sin audition.

Den 19-årige esbjergenser har en svaghed for country. Og hans optræden med countrysangeren Hunter Hayes 'My song' gjorde ham ifølge Oh Land til "dagens højdepunkt" under auditions i Aarhus.

- Det kunne jeg virkelig godt lide, jeg kunne godt høre en sang mere, sagde hun.

Til dagligt går Philip Elsted Hansen på gymnasiet.

Julie-Maja Cloos Toftdal var en af Oh Lands favoritter efter hendes audition.

Julie-Maja Cloos Toftdal

Julie-Maja Cloos Toftdal er 20 år, kommer fra Hvidovre og læser til dagligt jura på Københavns Universitet.

Selvom hun i dag er travlt optaget af sine studier, har musik altid spillet en enorm rolle i hendes liv. Hun har sunget i flere kor og arbejdet som kirkesanger i tæt på fem år.

At Julie-Maja Cloos Toftdal er en rutineret sanger, det kunne dommerne tydeligt høre under hendes audition i 'X Factor'.

- Det er hele pakken, sagde Martin Jensen.

- Du er med garanti lærenem.

Andreas Liebach fik tre "store ja'er" fra dommerne.

Andreas Liebach

21-årige Andreas Liebach fra København viste sin musikalske force under sin 'X Factor'-audition: Poppede ballader.

Med Finneas 'I lost a friend' gav dommerne ham tre ja'er og sendte ham videre i konkurrencen.

Udover musik er en af Andreas Liebachs store passioner at klatre og biler.

Solveig Mølle Lindehof er vokset op i et musikalsk hjem og har sunget masser af kor.

Solveig Mølle Lindelof, 15 år

Solveig Mølle Lindelof er 15 år og kommer fra Hvidovre. Hun har sunget så længe, hun kan huske, og hun har egentlig bare ventet på, at hun var gammel nok til at melde sig til 'X Factor' som ung solist.

Udover sangen er hun lidt af et musisk multitalent, da hun spiller klaver, trompet, guitar og ukulele.

Da hun trådte ind iført en farvestrålende strikket sweater og store guldørenringe, fik dommerne det førstehåndsindtryk, at hun virkelig var en deltager med kant. Det eneste, hun måske skulle arbejde med, var sin nervøsitet, som Oh Land fornemmede lidt.

Hendes optræden med 'Like I'm gonna loose you' af Meghan Trainor efterlod dem uden tvivl om, at hun skulle videre i konkurrencen.

Andreas Møller Francke fik ros for både sin stemme og sin tøjstil til sin audition.

Andreas Møller Francke

Andreas Mølle Francke er 20 år gammel og kommer fra Bottrup ved Horsens. Til dagligt er han industritekniker.

- Jeg sidder og kigger på dine sko og dine bukser. Det i sig selv er en lille genistreg, sagde Thomas Blachman, da den unge sanger trådte ind til audition iført ternede brune bukser og lædersko.

Han havde sin guitar med og sang bandet Kaleos 'I can't go on without you', hvilket gav ham tre ja'er af de imponerede dommere.

Nikoline Steen Kristensens sprudlende humør og specielle sangstemme fik dommerne til at spå hende en plads i finalen af 'X Factor'.

Nikoline Steen Kristensen

Nikoline Steen Kristensen er én af de deltagere, som dommerne i den grad har bidt mærke i.

Den 17-årige fra Sørvad i Vestjylland blev stemplet som "det perfekte menneske" for den entusiasme, hun udstrålede under sin korte audition med Vance Joys 'Riptide' i 'X Factor'.

Hun har tidligere gået to år på en kreativ efterskole og er nu ved at tage en HF-eksamen.

Nikoline Steen Kristensen har en meget lys og fin stemme og sangstemme, hvilket både dommerne og andre har påpeget overfor hende. Hun elsker at optræde og skrive sange.

Se 'X Factor' på TV 2 fredag klokken 20 og på TV 2 PLAY.