X Factor

'X Factor'-deltager pinligt berørt: - Hvis der var flirt, så gik det hen over hovedet på mig

Julie-Maja Cloos Toftdal fik stor ros for sin audition. Men det var hendes smil, der løb med en del af opmærksomheden.

- Wow, det var vildt. Jeg får lyst til at høre mere, udbrød ’X Factor’-dommer Oh Land.

- Du er ikke tabt bag en vogn, stemte Martin Jensen i.

Smilet bredte sig på 20-årige Julie-Maja Cloos Toftdal fra Hvidovres ansigt. De rosende ord, som dommerne knyttede til hendes audition, fik lettelsen til at skylle ind over hende. Det var gået, lige som det skulle.

Julie-Maja Cloos Toftdal beskriver, at hun var meget nervøs, inden hun gik ind foran dommerne.

Men set fra dommerbordet blev glæden i hendes øjne tolket en smule anderledes. Det kan man se i ’X Factor’, som sendes fredag aften på TV 2.

- Hvor er du sød, når du kigger på Martin (Jensen, red.), skød dommer Thomas Blachman ind, og insinuerede en lille flirt mellem deltageren og den nye dommer.

- Så kommer der et helt andet smil frem.

Det samme kommenterede vært Sofie Linde og Julie-Majas veninde, som så med udefra. Og det overrasker Julie-Maja Cloos Toftdal.

Anede ikke, hvad dommerne så

I dag er det et halvt år siden, at Julie-Maja Cloos Toftdals audition blev filmet, men hun husker godt oplevelsen.

- Hvis der var noget som helst flirt, så er det i hvert fald gået hen over hovedet på mig, siger hun og griner.

Alle tre dommere var enige om, at Julie-Maja havde "hele pakken" med stemme, look og personlighed.
Men Thomas Blachman følte sig nødsaget til at sende formanende blikke til Martin Jensen henover dommerbordet.

Hun husker ikke, at hun skulle have "forskelsbehandlet" dommerne og fokuseret mere på Martin Jensen. Kommentaren fra Thomas Blachman fik hende da også til at grine.

- I situationen synes jeg, det var lidt pinligt. Jeg ved stadig ikke, hvad jeg skal have sagt eller gjort, for at det kunne ligne flirt, siger Julie-Maja Cloos Toftdal.

- Men selv min veninde, som jeg havde med inde til audition, spurgte, om jeg var sikker på, der ikke havde været "noget". Det havde hun og Sofie Linde snakket om, da de overværede min audition.

Store ambitioner med musikken

Hvis Julie-Maja Cloos Toftdal skal komme med en forklaring, så er det måske, at hun stod overfor tre personer, hvis ord har enorm pondus for hende.

’X Factor’-dommerne er for hende musikalske forbilleder, og det var svært at opføre sig helt naturligt, når de kommer med så stor en ros, forklarer hun.

- Og så er jeg meget smilende overfor de fleste mennesker. Det er ikke reserveret til Martin Jensen, siger hun.

- Musikalsk kender jeg helt klart mest til Blachman og Oh Land. Martin Jensens musik er ikke så meget min genre, men jeg ved og synes, at de alle er dygtige og har imponerende karrierer, siger Julie-Maja Cloos Toftdal.

Da Oh Land med et formanende "så så" fik lukket snakken om den påståede flirt ned, slog alle dommere da også fast, at Julie-Maja Cloos Toftdal har et enormt sangtalent.

- Jeg vil godt starte med at sige ja, sagde Martin Jensen.

- Ja! Det største jeg har givet indtil videre, sagde Oh Land, og Thomas Blachman sikrede den unge deltageren fuldt hus med sit ”ja”.

Julie-Maja Cloos Toftdal har sunget hele sit liv. Senest havde hun musik på højniveau på gymnasiet. Tidligere har hun sunget i gospel- og rytmisk kor og været kirkesanger i næsten fem år. I dag studerer hun jura.

Dermed er Julie-Maja Cloos Toftdal videre i konkurrencen.

I dag synes den 20-årige kvinde selv, at "flirten" er en sjov historie, men det er netop de tre ja’er, der står tydeligst i hukommelsen.

De har åbnet muligheden for at gøre noget ved musikken og forhåbentlig nå så langt i 'X Factor', at hun kan få professionel sparring.

- Musik har altid været der for mig, og jeg har brændt for det, siden jeg var helt lille, siger hun.

Se 'X Factor' fredag klokken 20.00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.