X Factor

Da 17-årig trådte ind foran dommerne, var Blachman ikke i tvivl: - Du har vundet hele lortet

17-årige Nikoline Steen Kristensen havde på ingen måde regnet med, at dommerne spåede hende en finaleplads i fredagens 'X Factor'.

- Hej, lød det med en lys, vestjysk dialekt.

- Jeg hedder Nikoline, jeg er 17 år, og jeg kommer fra en lille by, der hedder Sørvad.

Med ukulelen under armen vækkede Nikoline Steen Kristensen mindelser om mange andre piger, som i årenes løb har stillet op til auditions i 'X Factor'.

Men da hun åbnede munden og talte, stod det klart, at der var noget helt særligt over den unge vestjyde, der stod foran dommerne som den sidste auditiondeltager i Aarhus.

Nikoline Kristensen sang ´Riptide´ med Vance Joy til sin audition. Oh Land mente, at hun fik dansk dialekt til at lyde fedt i den engelske sang.

Både hendes sprudlende personlighed og sangstemme blæste dem fuldstændig bagover i denne fredags 'X Factor'. Faktisk i en sådan grad, at Thomas Blachman i begejstring udbrød:

- Hvem har lavet dig? Du må have fået så meget kærlighed. Du er jo det perfekte menneske!

Og så kom den garvede dommer med en meget tidlig forudsigelse om konkurrencen:

- Tak for dig, du har vundet hele lortet!

Thomas Blachman sad nærmest måbende under Nikolines audition.

Hvinede af glæde

Ifølge dommer Oh Land har hun aldrig hørt Thomas Blachman være så eksplicit i sin ros af en deltager allerede i auditions i 'X Factor'.

Oh Land kommenterede med det samme, at Nikoline Kristensen har en "meget fascinerende stemme", som hun glædede sig til at høre i sang.

Og Nikoline Steen Kristensen, som normalt ingen problemer har med at snakke, fik pludselig svært ved at udtrykke sig.

- Jeg kunne ikke andet end at hvine og sige tak! De sagde jo så mange pæne ting. Det var helt vildt, siger hun i dag om sin audition.

Èt var, at dommerne kunne lide hendes "fascinerende" stemme. Den hører hun selv hver dag, så for hende er den ikke noget særligt, griner hun.

Noget andet var for Nikoline Steen Kristensen, at hun fik lov til at vise, hvem hun er.

Sang har været en del af Nikolines liv siden hun var helt lille, hvor det var MGP-sangene, hun skrålede med på. I dag synger hun stort set konstant, fortæller hun, og hendes forældre må sommetider stoppe hende ved middagsbordet for at få ro. I dag er hun del af en vokalgruppe med cirka ti andre.

Som hun fortalte under sin audition, så er hendes passion og drøm at "gøre en forskel" og "hjælpe andre mennesker" – og hvis hendes optræden kan bringe et smil på dommernes eller seernes læber, så har hun udført sin mission, forklarer hun.

- Blachman har helt ret. Jeg er vokset op med meget kærlighed og støtte i min familie, og det betyder meget for mig, når jeg kan gøre andre mennesker glade. Så bliver jeg selv glad. Det smitter bare, siger hun.

Hjælper og inspirerer andre med musikken

Netop musikken har været Nikoline Steen Kristensens egen vej til de bedste oplevelser og til at udleve sin passion.

Nikoline skrev en tekst og sang for hele sin efterskole inden juleferien. Til afslutningen fremviste hele hun sammen med pigerne fra hendes gangfløj sangen, som blev en slags "sang for deres år sammen".

Da hendes ven for nyligt var ked af det, skrev hun en sang og fik et helt hold veninder til at performe for at give opmuntring. Til jul for et par år siden gav hun en sang til sin mormor, som rørte dem begge dybt. Og under coronanedlukningen i foråret har hun flere gange taget initiativ til at bruge musikken til at skabe et lyspunkt.

Da hun selv blev sendt hjem fra sin efterskole lokkede hun blandt andet sin ven, som selv var hjemsendt, med ud på gaden i Sørvad med guitaren, hvor de holdt en "koncert på afstand".

- Folk kom ud og satte sig på kantstenene og lyttede. Jeg kan godt lide at sætte ting i gang og lave events, siger hun.

Nikoline og vennen Kristian, der holder en spontan koncert i Sørvad.

Hvis ikke Danmark var lukket ekstra ned henover julen skulle Nikoline Kristensen sammen med naboen have holdt lignende koncerter foran en byens plejehjem og beboere.

- Vi skulle have sunget og givet lidt juleglæde til dem, som ikke kunne have deres nærmeste ved sig, siger hun.

Nikoline Steen Kristensen følte, at dommerne i 'X Factor' så den side af hende.

Er det, de andre prøver

Både dommer Oh Land, Thomas Blachman og Martin Jensen kvitterede da også med et "ja" og en billet videre i konkurrencen til Nikoline Steen Kristensen.

- Der er så mange, der kommer ind med den der ukulele og prøver at være noget, hvor det bare bliver irriterende. Men det er ægte det der, sagde Oh Land med henvisning til Nikoline Kristensens fremtoning og optræden.

Og Thomas Blachman gentog sin pointe:

- Du kommer i finalen. Du kommer til at komme rigtig langt.

Det var en glad og overvældet Nikoline, der kom ud fra din audition i 'X Factor'. Hun skreg af glæde og omfavnende sin veninde.

På trods af de flotte ord fra dommerne prøver Nikoline Steen Kristensen ikke at lade forventningerne til sit videre forløb i 'X Factor' påvirke hende for meget. Hun prøver at gå til konkurrencen med samme energi og ydmyghed som ved sin audition.

- Man ved jo aldrig, om det er min type, de leder efter, siger hun.

Se 'X Factor' fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.